Vivix dan Diabetes, apa itu vivix, cara makan vivix, kebaikan vivix shaklee



Diabetes ni pon salah satu penyakit yang menyerang tanpa batasan (silent killer) dan tanpa sedar juga pesakit kencing manis/diabetes boleh akibatkan komplikasi :
  • Rosak buah pinggang
  • Serangan jantung/stroke
  • Mata rabun/buta
  • Saraf potensi lumpuh
  • Darah tinggi
  • Sex dysfunction
  • Dan kematian.

Kajian pada tahun 2015, statistic menunjukkan angka mencecah 3.6 juta orang dimana 1 daripada 5 orang dewasa akan ada diabetes/kencing manis. So bayangkan pada tahun 2020 nanti, dianggarkan boleh mencecah 4.5juta orang penghidap diabetes/kencing manis!



Kenapa Shaklee ambil kisah sangat berkaitan penyakit diabetes ni?
Sebab Shaklee mahukan supaya orang ramai jadi lebih sihat dan mengamalkan gaya hidup sihat dengan Shaklee, bukan sahaja bergantung kepada suplemen semata-mata.


Bagaimana diabetes boleh berlaku?
Diabetes berlaku apabila badan kita tidak dapat mengawal kandungan gula dalam darah.


Ada 3 jenis diabetes yang selalu kita dengar ialah;

  • Tahap 1 – badan tidak boleh menghasilkan insulin secara semulajadi
  • Tahap 2 – dikenali sebagai diabetes mellitus dimana badan boleh hasilkan insulin tetapi tidak dapat berfungsi dengan baik dan membahayakan sebab darah menjadi lebih pekat. Ini dinamakan kerintangan insulin dan kerap terjadi kepada semua orang tanpa sedar.
  • Gestational – dikalangan wanita semasa hamil.

90% kebanyakan orang yang ada kencing manis biasanya adalah pada Tahap 2 dimana asalnya normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat maka insulin tidak dapat berfungsi dengan baik.




Apabila kita makan, karbohidrat akan dicernakan menjadi glukosa, glukosa ini seterusnya akan masuk kesalur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan sumber tenaga kita.






Hormon insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dalam sel organ. Ia berperanan macam gatekeeper atau kunci antara salur darah dan sel organ. Apabila insulin membuka pintu, glukosa akan masuk kedalam sel, bekalkan tenaga untuk jalankan fungsi sel. 



Diabetes/kencing manis terjadi apabila insulin tidak dapat membuka pintu antara sel organ dan salur darah itu tadi. Akhirnya glukosa akan terkumpul dalam darah mengakibatkan glukosa menjadi tinggi dalam darah yang menyebabkan kencing manis.


Bila banyak sangat gula disebabkan pemakanan tidak seimbang kita amalkan, fungsi pankreas terpaksa bekerja keras dengan menghasilkan lebih banyak insulin. Lama-kelamaan pankreas terbeban (oxidative stress) maka berlakulah keradangan pada pankreas itu tadi dimana fungsi pankreas tidak dapat hasilkan insulin dengan baik. Bila insulin kurang dihasilkan maka kuranglah pintu ke sel dapat dibuka. Glukosa yang tinggi berkumpul dalam darah dan terjadilah diabetes/kencing manis.


Salah satu punca adalah obesiti yang selalu dikaitkan dengan kencing manis. Sebabnya, apabila kita obes atau terlebih berat badan, lemak akan stuck dekat kunci insulin kita, so glukosa tidak dapat masuk kedalam sel, akhirnya glukosa berkumpul dalam darah dan glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan diabetes/kencing manis.

Okey.. faham yer bagaimana diabetes terjadi dalam banyak cara kan.


Stress juga merupakan faktor penyebab kepada diabetes, walaupon kita jaga makanan, tetapi kita tidak amalkan gaya hidup sihat dimana apabila badan kita stress, badan akan hasilkan hormon adrenaline dimana hormon ini hasilkan lebih glukosa untuk tukarkan menjadi tenaga. 


Sebagai contoh : bila kita kena kejar dengan anjing, jantung akan berdenyut laju, badan berpeluh-peluh, kita dalam keadaan sedia untuk berlari sebab badan dah hasilkan extra glukosa.


Tapi stress zaman moden ni, bukanlah disebabkan fizikal, tetapi stress disebabkan mental, banyak sangat guna pemikiran otak di pejabat, masa bekerja lama dihabiskan dipejabat, masa balik dengan hadapi kesesakan jalan dan macam-macam lagi. Jadinya tenaga extra yang badan hasilkan masa hormon adrenalin dirembeskan tu akan ditukarkan menjadi glukosa. So bila banyak glukosa dalam darah akan jadi apa? 

YA! GLUKOSA YANG TINGGI DALAM DARAH MENYEBABKAN DIABETES/KENCING MANIS.


Bukan itu sahaja, apabila kita bersenam, sel-sel dalam badan kita membuat lebih banyak reseptor insulin yang terapung dan melekat pada bahagian luar sel-sel otot dan organ-organ lain. Ini menjadikan badan kita lebih mampu untuk menggunakan insulin dan mengurangkan risiko terjadinya rintangan insulin. 

Tetapi.....
Apabila kita berhenti bersenam secara tetap, bilangan reseptor insulin pada permukaan sel-sel kita menjadi sedikit dan kurang dari masa ke semasa. Apabila bilangan reseptor insulin menurun, insulin tidak boleh buka banyak pintu dan menjadi kurang glukosa masuk kedalam sel-sel dan akibatnya glukosa berkumpul dalam salur darah.

Lepas tu apa akan jadi?
Sebab tu perasan tak, kalau orang yang sportive ni bila dah tidak aktif bersukan, badan dia mesti naik berat badan kan..


Secara kesimpulannya sebab-sebab diabetes ialah;
  • Gula berlebihan dalam darah akibat insulin tidak dapat dihasilkan.
  • Stress
  • Obesiti
  • Pemakanan
  • Diet yang tidak sihat – pumping all the sugars into our body
  • Kurang bersenam
  • Hormon tidak seimbang
  • Ubat-ubatan – pengambilan ubatan dalan tempoh yang lama – steroid ubah chemical reaction dalam badan, insulin tidak dapat berfungsi dengan baik.


Disini, peranan Vivix membantu pesakit diabetes/kencing manis dengan;

5 mekanisma penting dimana peranan resveratrol untuk membantu merawat/treat diabetes dengan:

  • Memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah – jadi elok balik ikut sistem yang betul macam body kita patut buat.

  • Kurangkan rintangan insulin – vivix membantu betulkan fungsi kunci dan mangga tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tidak terkumpul disalur darah sahaja.

  • Melindungi pankreas – kita tak nak risikokan balik pankreas yang sudah rosak dan terbeban tadi, supaya bolek berfungsi semula dengan baik. Kalau boleh elakkan daripada cucuk insulin tiruan dan sebab itulah kita nak hasilkan insulin daripada pankreas kita sendiri. Vivix membantu kurangkan radang pada pankreas, melindungi sel di pankreas supaya insulin akan increase ke tahap normal semula.

  • Memperbaiki rembesan insulin – apabila sel pankreas dah kembali normal, insulin akan hasilkan secara normal oleh badan.

  • Menambahbaik keseimbangan matabolisma – fungsi tubuh yang stabil dan sihat.


Secara kesimpulannya resveratrol didalam vivix membantu menghalang rintangan insulin yang membuatkan badan menjadi kurang sensitif pada kesan hormon yang berfungsi dan mengurangkan gula dalam darah ini iaitu insulin. Rintangan insulin merupakan penyebab utama terjadinya kepada diabetes/kencing manis.



Cara pengambilan vivix untuk pesakit diabetes : 

Diambil 1 sudu besar selepas sarapan pagi. (dijarakkan 2jam untuk mereka yang ada cucuk insulin)

Penting untuk ambil vivix selepas sarapan bagi penurunan gula pada tahap optimum.



Testimoni pesakit diabetes/kencing manis:

apa itu vivix,
testimoni vivix untuk sakit jantung, diabetes/kencing manis,
promosi vivix

harga vivix paling murah 2018/2019,
vivix membantu turunkan bacaan gula kencing manis


fungsi dan kebaikan vivix,
vivix untuk kolesterol, tekanan darah tinggi,
vivix untuk diabetes/kencing manis


Klik sini untuk lihat testimoni VIVIX membantu pesakit diabetes/kencing manis.



Hubungi saya untuk Vivix Shaklee dengan harga Promosi 2018 disini : 012-2475576


Atau,


Anda berminat nak jadi ahli atau pengedar Shaklee?


Hubungi saya Pengedar Shaklee terbaik dan terbesar di Malaysia;

Normala Shukor
Pengedar Shaklee seluruh Malaysia
Tel : 012-2475576











Vivix Shaklee untuk tekanan darah tinggi, Apa itu Vivix Shaklee dan Kebaikan Vivix Shaklee

Apakah itu tekanan darah tinggi?

Apabila anda dikatakan mendapat darah tinggi atau hipertensi, ia bermakna saluran darah anda menjadi sempit dan sesak menyebabkan jantung terpaksa mengepam lebih kuat untuk mengatasi kesempitan itu. Bila ini terjadi darah akan menekan lebih kuat ke dinding saluran darah untuk laluannya ke tisu badan. Lama-kelamaan, mendapan lemak akan tersangkut dan terkumpul pada dinding menyebabkan arteri menjadi keras.

Proses ini dikenali sebagai aterosklerosis. Jantung sekarang terpaksa berkerja lebih kuat untuk menolak darah melalui arteri-arteri yang sempit dan keras ini. Oleh yang demikian, tekanan darah akan tercatat lebih tinggi atau bersamaan 140mm hg untuk tekanan sistolik dan lebih tinggi atau bersamaan 90mm Hg untuk tekanan diastolik, walaupun dalam masa rehat. Kadang-kala darah beku terjadi di celah-celah saluran arteri yang sempit ini menyebabkan berlakunya serangan jantung atau strok (angin ahmar).

apa itu vivix shaklee, vivix untuk darah tinggi,
apa kebaikan vivix, harga vivix shaklee, promosi vivix shaklee
Bagaimana Vivix Shaklee membantu mengawal tekanan darah tinggi ini?
  • Vivix bertindak jauh kedalam sel-sel DNA dan sebagai antioksidan kuat melawan jangkitan. Detoks paling berkesan bagi membersih darah, hati dan usus dengan mencuci dan membaikpulih sistem dalaman badan.
 
apa itu vivix shaklee, vivix untuk darah tinggi,  vivix shaklee untuk apa
apa kebaikan vivix, harga vivix shaklee, promosi vivix shaklee

Vivix untuk pesakit darah tinggi;
  • Kandungan resveratrol dalam vivix membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme.
  • Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah.
  • Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku.
  • Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.


Disini fungsi vivix telah banyak membantu ramai pesakit dengan masalah berikut:
  • Membantu pulihkan Buah Pinggang yang ‘bocor’ dan ‘kecut’
  • Membantu turunkan Bacaan Gula Kencing Manis
  • Membantu turunkan Bacaan Darah Tinggi
  • Membantu turunkan Bacaan Kolesterol

Testimoni Vivix Shaklee untuk pesakit darah tinggi;

vivix untuk darah tinggi, testimoni vivix darah tinggi,apa kebaikan vivix, harga vivix shaklee, promosi vivix shaklee

vivix shaklee untuk darah tinggi, harga vivix shaklee, kebaikan vivix shaklee
vivix shaklee untuk apa, testimoni vivix shaklee

apa kebaikan vivix shaklee, pengedar shaklee subang perdana, cara makan vivix shaklee,
pengedar vivix shaklee


Vivix juga terbukti berkesan untuk :

JANTUNG, HATI & DARAH;
  1. Menurunkan tekanan darah,
  2. Mengawal paras gula, bantu pesakit diabetes,
  3. Mencegah & kurangkan strok,
  4. Membantu pesakit jantung,
  5. Mengurangkan lemak dalam darah,
  6. Mengurangkan asma dan alergi
  7. Kesihatan sel

KANSER & TUMOR;
  1. Melawan & mencegah kanser
  2. Anti keradangan
  3. Halang pertumbuhan tumor
  4. Membantu pulihkan sel rosak akibat kimoterapi

KESIHATAN SEKSUAL & HORMON;
  1. Meningkatkan tenaga
  2. Meningkatkan hubungan intim
  3. Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma
  4. Meningkatkan kesihatan prostat
  5. Menstabilkan hormon estrogen
  6. Membantu masalah mati pucuk

KESIHATAN EMOSI & OTAK;
  1. Anti-depresi
  2. Menguatkan ingatan
  3. Mencegah Alzheimer
  4. Membantu imsomnia

MATA, RAMBUT & TULANG;
  1. Menguatkan tulang
  2. Bantu pulihkan arthritis
  3. Memperbaikki glaucoma & rabun
  4. Mengurangkan rambut uban dan keguguran rambut

ANTI-PENUAAN & KECANTIKAN;
  1. Meningkatkan tenaga
  2. Memutih & mengurangkan pigmentasi
  3. Melambatkan penuaan
  4. Mengurangkan tanda penuaan dan kedut
  5. Memberikan kulit yang lebih tegang & gebu

KHAS
  1. Perokok yang nak berhenti merokok

Adakah VIVIX mengandungi Alkohol?
Tidak. Vivix Shaklee disahkan halal oleh JAKIM.



BERAPA HARGA VIVIX SHAKLEE SEBOTOL 
  • RM475 untuk satu botol bagi yang bukan ahli Shaklee. 

Pembelian bijak?

Anda tahu atau tidak, dengan pembelian 2 botol vivix, anda dapat;
  • PERCUMA keahlian yang bernilai RM79,  secara automatik dapat harga ahli sehingga 25% diskaun.
  • PERCUMA rebat tunai pada bulan hadapan, dan anda dapat 
  • PERCUMA konsultasi daripada saya.


Hubungi saya untuk Vivix Shaklee dengan harga Promosi 2018 disini 012-2475576

Atau,

Anda berminat nak jadi ahli atau pengedar Shaklee? boleh ke link Shaklee bersama kami.

Hubungi saya Pengedar Shaklee terbaik dan terbesar di Malaysia : 
012-2475576

Normala Shukor
Pengedar Shaklee seluruh Malaysia

Promosi Vivix Shaklee : Harga Paling Murah dan Jimat 2018 ini, Percuma Keahlian Shaklee.

Assalamualaikum...

Ramai yang sedang ternanti promosi vivix ini kerana siapa sahaja yang pernah beli sebelum ini akan tahu betapa murahnya promosi vivix yang pihak shaklee tawarkan dengan harga paling murah dan jimat dari sebelum ini.

Promosi Vivix Shaklee Harga Murah 2018
Harga Vivix Shaklee
Kebaikan Vivix
Testimoni Vivix

Bukan itu sahaja dengan pembelian 2 botol vivix dengan harga promosi, anda akan dapat pelbagai tawaran menarik yang membuatkan ramai antara mereka berebut nak beli vivix pada kali ini dengan harga vivix yang paling murah dan jimat ini.

Apa yang anda akan dapat ialah;

  • Free Membership tanpa bayaran keahlian
  • Free Bag Cantik yang boleh digunakan kemana sahaja
  • Free delivery
  • Dan paling best anda akan dapat cash rebate sebanyak rm30.00 pada bulan berikutnya.


Macam mana.. banyakkan tawaran yang pihak shaklee bagi... bukan itu sahaja, pada bulan berikut anda boleh membeli lagi set-set ini iaitu "Set Wellness" dan "Set Youth Skincare Permulaan" dengan harga paling murah dan jimat juga sehingga anda dapat cash rebate utk bulan berikutnya... bestkan!..

Promosi Youth Skincare Shaklee Harga Murah 2018
Youth Skincare Shaklee Harga Murah
Testimoni Youth Skincare Shaklee

Promosi Set Wellness Shaklee harga murah 2018
Harga Set Wellness jimat dan murah 

Tawaran ini berjalan sehingga February 2019, jadi untuk memiliki set -set ini dengan harga promosi kali ini, anda haruslah bertindak sekarang dengan hubungi saya segera ya!
1 bulan 1 set Shaklee dengan harga promosi 2018 paling murah dan jimat!


Info VIVIX yang perlu anda tahu.
Vivix bertindak jauh kedalam sel sel DNA dan sebagai antioksidan kuat melawan jangkitan.

Pengambilan Vivix setiap hari, dapat membantu meningkatkan kesihatan kita dan membantu kesihatan jantung dan kesihatan sendi yang sihat.

Disini fungsi Vivix telah banyak membantu ramai pesakit dengan masalah berikut:

1. Membantu pulihkan Buah Pinggang Yang 'Bocor' dan 'Kecut'
2. Membantu turunkan Bacaan Gula Kencing Manis
3. Membantu turunkan Bacaan Darah Tinggi
4. Membantu turunkan Bacaan Kolestrol
5. Membantu kurangkan ketagihan perokok tegar


Apa tunggu lagi...
Hubungi saya di : 012-2475576




Kebaikan VIVIX yang lain ialah:-

~Detoks paling berkesan membersih darah, hati dan usus - utk mencuci dan membaikpulih sistem dalam badan.
~Membantu merawat sakit kanser, anti-virus, anti-bakteria.
~Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
~Anti-stress, perbaiki penglihatan dan penghadaman.
~Melambatkan proses penuaan - sentiasa awet muda,
~Merendahkan dan mengawal kolesterol, diabetes, tekanan darah tinggi, gout, psiorasis
~Resdung yg kronik
~Membantu mereka yang ingin berhenti merokok
~Membantu dalam penurunan berat badan dll.


Hubungi saya untuk Promosi Vivix Shaklee Harga murah dan jimat 2018 ini.
Normala
Shaklee Independent Dist.
012.2475576

Shaklee area Subang Perdana dan sekitarnya,
Postage seluruh Malaysia, Brunei, Sabah dan Sarawak.

PROMOSI Skincare Youth dengan Free Gift Radiance C + E - harga jimat dab berbaloi

Buat julung kalinya, Promosi Shaklee kali ini ialah Set Skincare Youth boleh dapat free Radiance C + E dan sebuah cermin ajaib telus ke wajah dengan harga jimat dan berbaloi.



Apa dia set skincare yang membolehkan kita dapat freegift radiance c + e dan cermin cantik tu yer..

Shaklee menawarkan 2 set skincare yang menjadi permintaan ramai sejak diperkenalkan awal tahun 2018 dan telah mencapai jualan tertinggi dan hampir kehabisan stok. Set yang ditawarkan dengan freegift itu iaitu;


  • 1 set skincare Youth Renew and Maintain dengan free Radiance C + E.
  • 1 set skincare Youth Starter dengan free cermin cantik.






Berdasarkan dari Testimoni Pengguna YOUTH Shaklee Skincare..

Hampir 100% Pengguna konsisten Youth Shaklee Skincare mendapat kesan yang positif


  • Untuk Masalah Jerawat di Wajah Remaja, Jerawat Pasir, Jerawat Batu, perubahan dilihat seawal 7 hari penggunaan

  • Untuk Masalah Kedutan di dahi (wrinkles) perubahan iaitu garis halus, kedut pulih dalam masa 30 hari.

  • Untuk masalah Jerawat di wajah matang (maksudnya yang dah tua pun berjerawat) dan kulit berminyak, perubahan ketara dilihat selepas 30 hari Penggunaan Youth SHAKLEE

  • Untuk Masalah Kulit Jeragat Tompok / Hyperpigmentation / Kulit Berjeragat, kesan jeragat beransur pudar kelihatan seawal 60 hari penggunaan.

  • Untuk masalah garisan halus di mata / kedutan di mata, kesan garisan / kedutan mulai beransur hilang kelihatan seawal 30 hari.


APA KATA PENGGUNA YOUTH SKINCARE SHAKLEE

Kesan paling ketara :

  • PORI MENGECIL
  • WHITEHEAD & BLACKHEAD HILANG
  • PARUT MAKIN PUDAR
  • JERAWAT CEPAT KECUT
  • KULIT KEMBALI CERAH DAN BERSERI

Ada 2 bahan yang penting didalam Youth skincare ni boleh kecutkan jerawat iaitu :

✔1) Ekstrak buah Schisandra Chinesis berkesan bagi menghilangkan radang kulit, kulit gatal termasuk yang berpunca dari jerawat.
Jerawatkan adalah keradangan pada kulit.Semuanya boleh hilang dengan Schisandra Chinesis.

✔2) Vital repair complex pula memberi vitamin pada kulit dan bertindak sebagai antioxidant yang memelihara kulit dari rosak.
Vital repair complex menggalakkan penghasilan sel kulit baru yang cantik.



6 item yang ada dalam Set Lengkap Youth SkinCare Shaklee:-

  1. Luminous Gel Oil Cleanser 3 in 1 action - Memperhalus, membersih dan melembutkan kulit.
  2. Perfecting Skin Toner - Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekal nutrisi
  3. Age Defense Moisturizer SPF 50 - Melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit
  4. Advanced Renewal Night Cream - Menyokong proses pembaharuan sel kulit
  5. Radiance C+E - Menggalakkan proses renewal sel kulit
  6. Activating Serum - Menggalakkan penghasilan collagen dan pembaharuan sel

Testimoni yang konsisten menggunakan Set skincare Youth




Lihat testimoni lagi - klik sini



Nakkan Kulit Bersih dan Sihat Dengan cara Yang Selamat ?

Hubungi saya untuk dapatkan Promosi Youth Skincare ini:

Whatsapp : 012-2475576 /  normala
www.wasap.my/60122475576

Pengedar Aktif Shaklee
Area : Subang Perdana, Denai Alam, Bukit Subang, Kg. Melayu Subang dan sekitarnya.

Postage : Semua negeri.

Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)