Tips Kulit Berseri hanya 7 hari bagi atasi kulit kusam, lesu dan tak bermaya


Tips serikan kulit kusam dalam 7 hari sahaja

Wanita dan kulit cantik tak dapat dipisahkan. Begitulah apabila kita semakin berusia, segala nutrien dalam badan berkurangan menjadikan kulit kering, kusam, kering dan tidak berseri. Ditambah lagi dengan aktiviti seharian yang banyak mendedahkan kulit kepada risiko untuk kulit cepat rosak.


Ketahui, inilah rahsia kulit berseri tanpa pencuci muka yang wajib setiap wanita amalkan kerana ianya mudah dah kesannya bukan sahaja pada kulit malah menjadikan tubuh bertenaga dan cergas. 

Sebut sahaja ESP pasti ramai yang teruja sebab ESP Shaklee adalah item, produk dan suplemen paling hot dan selalu mendapat permintaan tinggi.. makanan terbaik untuk kulit kusam agar berseri-seri. Jom tengok apa dia kebaikan dan khasiat ESP yang kita akan rasa serta testimoni dan cara makan ESP yang sangat-sangat best.

Tips atasi kulit kusam, lesu dan kering dengan ESP Shaklee.



APA ITU ESP? ESP adalah PROTEIN.

Dan protein adalah makanan sel. So cuba bayangkanlah sel-sel yang halus tu dapat makanan yang elok sihat dan semulajadi, Insyallah dengan izin Allah effect dia akan pergi ke seluruh tubuh badan kan? Kulit jadi cantik, sihat, bertenaga dan banyak lagi.

ESP Soy Protein adalah suplemen serbuk protein yang dihasilkan dari 30kg biji soya non-GMO.

Protein ni adalah bahan asas pembuatan sel dalam badan manusia. Kalau kita kekurangan protein, badan kita akan jadi lemah dan cepat letih, dan muka tampak kusam tak bermaya, menggeletar dan kita sentiasa rasa lemau sepanjang hari.

Protein akan bantu hasilkan sel-sel baru yang cantik dan bertenaga. Ini akan membantu membuatkan kehidupan kita rasa lebih segar. Protein dalam Esp shaklee untuk kulit kusam membantu memperbahrui sel-sel menjadikan kulit cerah, berseri dan membantu pudarkan parut jerawat jika ianya diambil secara konsisten setiap hari.



So...Apa akan berlaku lagi kalau tak cukup protein? 
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • Punca ulser perut dan ulser usus.
  • Luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • Ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • Antibodi tak kuat.

Bila kita kurang protein, badan tak boleh lawan penyakit yang datang sebab kurang ketahanan.
Siapa yang ada gejala-gejala seperti di atas boleh lah fikir-fikirkan solution yang terbaik untuk diri anda.


Apakah Kebaikan, Khasiat serta manfaat minum ESP Shaklee ni? Jom baca satu-satu yer...

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam.

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan.

6. Memberi ton warna kulit yang sekata.

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu.

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1 tong 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya


13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan.

15. Membantu mengurangkan risiko kanser.

16. Bertindak sebagai antioksidan.

17. Menguatkan sistem imun tubuh

18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik.

19. Memelihara kesihatan jantung

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.

24. Membantu merendahkan paras kolestrol.

25. Mencegah osteoporosis

26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik.

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut





So secara ringkasnya , fungsi ESP : 
  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
  • Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Proteinkan bagus untuk tumbesaran. Memberi tenaga kepada badan yang letih dan lesu.
  • Untuk wanita yang menyusukan anak : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat. Memberi anak rasa kenyang lama kerana ESP memekatkan susu ibu.
  • Untuk mereka yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk mereka yang mahu turunkan berat badan : ESP buat kita rasa kenyang.
  • Untuk mereka yang ingin sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
  • Untuk mereka yang nak kulit cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!
  • Untuk mereka yang berpuasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa terlalu lemah nak tunggu waktu berbuka.



Macam mana... nak dapatkan satu atau dua, hubungi saya disini segera ya! : www.wasap.my/60122475576



Resepi bancuh ESP untuk mereka yang inginkan kelainan dari yang lain.







Jangan lupa, Testimoninya... jom tengok dulu.





























Hubungi saya untuk info produk disini :

Whatsapp : 012-2475576 /  normala
www.wasap.my/60122475576

Pengedar Aktif Shaklee
Area : Subang Perdana, Denai Alam, Bukit Subang, Kg. Melayu Subang dan sekitarnya.

Postage : Semua negeri.




Vitamin untuk ibu hamil/mengandung trimester pertama, SET HAMIL SHAKLEE

Vitamin untuk Ibu Hamil Trimester 1


Trimester pertama adalah dari saat anda di sahkan mengandung sehingga kandungan
mencecah 12 minggu. Pada ketika ini masih tidak kelihatan perubahan fizikal pada perut anda. Tetapi antara kesan yang boleh dirasai oleh bakal ibu adalah :
  • payudara membesar, 
  • morning sickness , 
  • sering membuang air kecil, 
  • cepat penat dan sakit kepala, 
  • perut menjadi kejang, 
  • beremosi dan juga berat badan bertambah.

Cabaran utama yang akan dilalui oleh bakal ibu hamil/mengandung ialah;
  • Penting untuk mencukupkan nutrien bukan sahaja untuk ibu itu sendiri tetapi penting bagi bayi yang sedang membesar memerlukan cukup nutrisi yang banyak untuk perkembangan organ dan otot dalamannya, dalam ertikata nutrien untuk 2 orang.
  • Anemia - Ada ibu yang anemia sebelum hamil lagi kerana kurang pengambilan zat besi, jadinya masa hamil/mengandung cecair darah akan bertambah dimana lebih banyak zat besi diperlukan dan sel-sel darah juga bertambah. Ini kerana sel-sel pembekuan darah akan meningkat (darah menjadi lebih pekat).
  • Hormon tidak seimbang 
  • Mudah Penat
  • Sakit tulang/sendi dimana hormon progesteron menyebabkan sendi-sendi melonggar terutamanya sendi pelvix untuk persediaan bersalin.
  • krem kaki/kejang betis/ lenguh kaki
  • gusi senang berdarah bila menggosak gigi dan ada juga yang alami gusi membengkak.
  • Cepat berasa lapar dan senang gastrik kerana hormon progesteron menyebabkan sistem penghadaman mengembang, keadaan ini boleh dirasai apabila baby membesar dan menolak perut keatas menyebabkan ibu merasa perytnya penuh tetapi sebenarnya kosong.

Makanan yang anda makan, nutrisinya akan dikongsi oleh janin juga. Vitamin di bawah selain dapat memberikan tenaga ia turut membekalkan nutrisi yang bagus untuk anda. Anda juga perlu berhati-hati dalam melakukan aktiviti bagi mengelakkan risiko keguguran bayi.


Apakah 3 Vitamin untuk ibu hamil/mengandung trimester 1 yang ada dalam Set Asas Hamil Shaklee ini.


Vitamin ibu hamil trimester 1


  • Vitalea untuk ibu hamil
Multivitamin dan mineral lengkap mengandungi zat besi, membantu masalah bacaan HB rendah yang boleh membawa kepada anemia dikalangan ibu hamil minggu pertama lagi.

Vitalea shaklee mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukan hemoglobin. Fungsi hemoglobin adalah untuk mengangkut oksigen kepada bayi dan kekurangannya boleh menyebabkan terjadinya anemia kepada ibu hamil/mengandung. Risiko yang dihadapi oleh ibu adalah seperti kelahiran bayi pramatang, organ bayi boleh rosak dan keguguran boleh berlaku jika darah anda kurang pekat dan kurang daripada 11g/dl.

Zat besi sememangnya banyak terdapat dalam makanan yang kita makan. Contoh makanan yang mempunyai zat besi adalah seperti kulit kentang, sayur bayam, telur, daging dan ayam antara makanan yang banyak zat besi, namun tidak semua mampu diserap dengan baik oleh sesetengah ibu mengandung.

Berbanding dengan Vitalea untuk ibu hamil/mengandung ini yang mempunyai kadar serapan yang bagus untuk kesihatan diri ibu hamil dan bayi.



  • B. Complex untuk Ibu Hamil
B. Complex Shaklee pula bertindak dalam pembinaan sel saraf untuk perkembangan otak dan juga sensor motor. Ia dapat mencegah kecacatan tiub neutral, risiko kencing manis dan kelahiran bayi pra matang. Ibu mengandung yang sering stress juga boleh mengambil B. Complex Shaklee
bagi menambahkan keceriaan kepada diri mereka.

Badan kita tidak membina B. Complex dan dari situ kita memerlukan makanan yang kaya dengan B. Complex.

B. Compleks diperlukan untuk pembinaan darah merah. Tanpa B.Compleks yang cukup, sel darah merah boleh jadi besar dari biasa (sel cacat).

Turut mengandungi asid folik yang diperlukan untuk pembentukan neural tube yang normal.

Defect dineural tiub akan alami masalah saraf (terjadi dalam 1 bulan pertama) 400mcg asid folik diperlukan (minimum). Perlu diambil 3-6 bulan sebelum hamil/mengandung. Membantu mengurangkan morning sickness dan stress.



  • Vitamin C untuk ibu hamil
Vitamin C bertindak dalam meningkatkan sistem imunisasi ibu mengandung dan mengurangkan jangkitan terhadap ibu dan juga bayi dalam kandungan.Vitamin C juga membuatkan saluran darah menjadi sihat dan seterusnya meningkatkan kadar penyerapan zat besi dan juga asid folik.

Vitamin C yang banyak juga menggalakkan pertumbuhan kolagen, membantu ibu hamil kekal cantik dan mempunyai skin yang berseri.


Vitamin Shaklee adalah vitamin semulajadi. Ianya mudah diserap serta tiada kesan kimia berbahaya untuk jangka masa penjang kepada ibu dan bayi.

Penggunaan yang konsisten .. insya allah membantu untuk mengatasi pelbagai masalah kesihatan yang dialami oleh ibu yang sedang hamil.



Testimoni vitamin ibu hamil trimester 1









Dibawah ini adalah Set Kehamilan Premium dimana setelah ibu memasuki trimester kedua, yang akan saya ceritakan pada entry yang akan datang. Banyak kelebihan dan nutrisi dari set kehamilan ini yang semestinya ibu-ibu wajib cuba dan rasai keberkesanannya..
Set vitamin ibu hamil trimester 2 dan 3 lengkap


Hubungi saya untuk info produk disini :

Whatsapp : 012-2475576 /  normala
www.wasap.my/60122475576

Pengedar Aktif Shaklee
Area : Subang Perdana, Denai Alam, Bukit Subang, Kg. Melayu Subang dan sekitarnya.

Postage : Semua negeri.



Risiko dan cara atasi anemia, hb low, tekanan darah rendah dengan berkesan | masalah ibu hamil

Anemia



Anemia bukanlah dikategorikan sebagai penyakit, tetapi anemia yang akut akan menyebabkan seseorang itu berasa letih dan lemah. Kesannya boleh mengakibatkan mudah hilang tumpuan dan keliru. Anemia sebenarnya berpunca daripada kekurangan zat besi dalam darah yang diperlukan untuk tubuh.

Golongan wanita lebih kerap mengalaminya berbanding golongan lelaki. Bacaan normal bagi wanita adalah tidak kurang daripada 12.0 g/ dl manakala lelaki pula tidak kurang daripada 13.5 g/dl (gram per desiliter darah) adalah penghidap anemia.

Ibu hamil biasanya kerap mendapat anemia kerana bayi dalam kandungan menyerap dan memerlukan segala zat dan pengaliran darah yang cukup untuk pertumbuhan tisu, sel-sel, otot dan badan. Oleh itu ibu hamil mesti memastikan bacaan darah (hb) berada diatas para yang memuaskan.


Risiko ibu yang menghidap anemia adalah;

  • HB LOW, bayi berdepan kecacatan & tiada degupan jantung & mungkin keguguran.
  • Kelahiran pra-matang dan bayi yang kurang berat sewaktu lahir
  • Terpaksa menjalani penambahan darah (blood transfusion) sekiranya berlaku kehilangan darah yang banyak semasa bersalin
  • Kemurungan selepas bersalin
  • Bayi menghidap anemia
  • Bayi yang mengalami lewat perkembangan
  • Bayi mengalami kecacatan kelahiran pada tulang belakang mahupun otak


Anemia sebenarnya mudah dirawat kerana ianya berpunca daripada kekurangan zat besi, vitamin B12 atau asid folik berfungsi mensentisiskan darah merah. Apabila sel darah merah yang mengandungi hemoglobin (hb) yang membawa oksigen daripada paru-paru ke otot dan organ tubuh tidak mencukupi dan menurun, jantung akan bekerja lebih keras untuk mengepam lebih banyak darah bagi memastikan jumlah oksigen yang cukup untuk dihantar keseluruh tubuh badan.

Jika jantung bekerja terlalu lebih kuat, ia mungkin akan berhadapan risiko tachycardia, degupan jantung pantas atau keadaan lainnya dikenali sebagai Left Ventricular Hypertrophy (LVH) ianya merujuk kepada pembesaran otot jantung yang mungkin boleh membawa  kegagalan fungsi jantung.


OMEGA GUARD SHAKLEE : Kebaikan dan Kelebihan untuk Kesihatan dan Testimoni berkesan

Omega Guard Shaklee


Tahukah..

Penyakit jantung koronori merupakan penyakit senyap pembunuh nombor 1 di Malaysia dan diseluruh dunia. Berdasarkan kajian statistik, setiap 15 minit seorang penduduk rakyat Malaysia akan mendapat serangan jantung.

Disamping mendapatkan rawatan dihospital. Pencegahan awal merupakan yang lebih baik. Juga dijalankan beberapa kajian terkini, pengambilan minyak ikan yang kaya dengan asid lemak Omega-3 membantu mengurangkan dan sekaligus mencegah risiko penyakit jantung koronori.

Ia patut diamalkan sebagai satu suplemen harian yang sangat penting untuk kesihatan tubuh badan kita. Dalam masa yang sama juga, kekerapan memakan ikan sebagai sumber asid lemak Omega-3 adalah sangat disarankan.

Sumber lain selain daripada ikan, suplemen Omega-3 lebih yang lebih dikenali sebagai Omegaguard Shaklee adalah pilihan terbaik masa kini.


6 sebab kenapa perlu memilih Omega Guard Shaklee ini

1. Omega Guard Shaklee adalah terbaik dipasaran kerana ianya bergred farmaseutical, maksudnya Omega yang terkandung didalamnya adalah tulen dan selamat. Kebanyakan omega dipasaran mengandungi banyak lemak ikan (tidak tulen)

2. Omega Guard Shaklee terbaik dipasaran kerana ianya disuling sebanyak 3 peringkat untuk menyingkirkan TOKSIN merbahaya. seterusnya menghasilkan kandungan omega-3 yang tulen dan PEKAT. Tujuannya untuk memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar.

Minyak ikan yang lain dipasaran melalui proses penyulingan sebanyak 1-2 kali sahaja kerana proses ini melibatkan kos yang tinggi.


3. Omega guard Shaklee adalah yang terbaik dipasaran kerana mengandungi kepekatan EPA & DHA paling tinggi, boleh cek sendiri di farmasi.. adakah yang boleh tandingi 546mg EPA dan 360mg DHA?

4. Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik dipasaran kerana mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak Omega -3 tulen, termasuklah EPA, DHA, ALA, DPA, Omega-6, Omega-9 dan Omega-11.

Khasiat bagi setiap 3 kapsul Omega Guard bersamaan dengan 1 ekor ikan yang sihat.

5. Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik dipasaran kerana ia mempunyai bau dan kesan hanyir yang MINIMA, maksudnya ... kalau sendawa, tidaklah rasa mau muntah atau berbau.

6. Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik dipasaran kerana mendapat pengiktirafan daripada persatuan 'Friends of The Sea'. (sila roger mr. google yer) maksudnya... Syarikat Shaklee sendiri menggunakan teknologi satelit (bukan main rembat yer) untuk memilih dan menangkap ikan yang telah matang dan tidak bertelur bagi memastikan sumber Omega-3 tidak pupus dari dalam laut.

Oleh itu, pilihlah Omega Guard Shaklee sebagai sumber omega-3 terbaik seisi keluarga.



Sebelum kita tengok testimoni, jom kita berkenalan dulu dengan Omega-3 ni

Kenapa mesti memilih Omega Guard Shaklee?

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA, Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolesterol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • mencegah penyakit darah tinggi


Tugas DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan


Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee ni?
Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang sihat atau ‘baik’ yang diperlukan untuk menyokong fungsi normal tubuh. Omega-3 telah dikaji secara meluas berkenaan manfaatnya terhadap tubuh badan:

KESIHATAN JANTUNG
Omega-3 dapat mengurangkan keradangan. Keradangan boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan penyakit jantung.
EPA & DHA telah terbukti melalui penyelidikan dapat memberikan manfaat berikut yang mana semuanya boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung:

• Membantu mengekalkan paras trigliserida
(kolesterol) dan tekanan darah.
• Meningkatkan pengaliran darah.
• Mengekalkan degupan jantung yang sihat.



FUNGSI OTAK
Otak kita terdiri daripada hampir 60% lemak dan kebanyakan sistem saraf terdiri daripada lemak. Korteks serebrum (yang bertanggungjawab untuk ingatan dan perhatian)  dianggarkan mengandungi 20% DHA. EPA dan DHA telah dikaji untuk:

• Penglibatan dalam penghantaran maklumat di antara saraf.
• Kesan positif kepada perasaan, kognitif, daya ingatan, pembelajaran dan perhatian.
• Memberikan kesan penuaan yang sihat, dimana boleh melambatkan permulaan penyakit yang berkaitan dengan usia dan minda seperti Alzheimer dan demensia/nyanyuk.



KESIHATAN SENDI
EPA & DHA befungsi untuk mengurangkan keradangan dengan mengurangkan pengeluaran enzim yang menghakis rawan dan menyebabkan sakit sendi. Omega-3 juga memainkan peranan penting dalam:

• Mengekalkan ketumpatan mineral tulang.
• Menggalakkan pergerakan sendi, fleksibiliti, mengurangkan kekejangan, bengkak dan kesakitan.
• Mengurangkan keradangan - menyekat keradangan dan kemusnahan sendi - yang kerap berlaku dalam artritis.
• Bertindak sebagai pelincir untuk membolehkan sendi-sendi yang berkeriut serta sakit bergerak dengan lancar.



KEHAMILAN
Asid lemak Omega-3 adalah sangat penting semasa kehamilan sehingga penyusuan susu ibu. Selepas bayi dilahirkan, Omega-3 menyokong:

• Perkembangan otak dan fungsi imun.
• Kesihatan ibu dan emosi yang stabil selepas bersalin.
• Perkembangan otak, mata dan sistem saraf janin.
• DHA adalah komponen utama retina - penting untuk perkembangan penglihatan yang sihat bagi bayi.
• DHA adalah penting untuk perkembangan optimum otak sebelum kelahiran dan semasa peringkat awal pembesaran kanak-kanak.
• Boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi.
• Menyokong tempoh kehamilan yang normal dan berat kelahiran bayi yang sihat.




Omega-3 juga didapati menyokong kesihatan kulit, membantu penurunan berat badan, meningkatkan sistem imun dan mengawal atur pengeluaran dan fungsi hormon.



Walaupun Omega-3 mempunyai pelbagai manfaat kepada kesihatan, ia adalah nutrien yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. Oleh itu ambillah Omega-3 dari sumber makanan dan suplemen terbaik.

Oleh itu, pengambilan supplemen Omega-3 adalah penting. Orang yang sihat memerlukan kira-kira 1,000-2,000 mg minyak
ikan sehari.



Siapa yang perlukan Omega Guard Shaklee ni?





Kesan dan testimoni mereka dengan pengambilan Omega-3 untuk mereka yang alami masalah:
  • tekanan darah tinggi
  • kolesterol tinggi
  • anak-anak yang ada asma
  • anak-anak yang kurang fokus semasa belajar
  • ibu hamil kekal langsing
  • sakit sendi 
  • penyakit ekzema, alahan kulit
  • dan lain-lain lagi


Jom lihat testimoni dibawah ini ;-























Nak dapatkan Omega Guard Shaklee, hubungi saya segera di 012-2475576 segera.

Hubungi saya disini :-
www.wasap.my/60122475576

Normala
Pengedar Aktif Shaklee
Sekitar Subang dan seluruh negeri
Cod : Subang Perdana, Denai Alam, Bukit Subang, Subang Bestari, Kg. Melayu Subang dan sekitarnya.







Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)