3 cara berhenti rokok paling berkesan dengan Vivix Shaklee?


Berhenti rokok dengan vivix Shaklee?

Dah banyak produk cuba.. tapi masih lagi tak dapat menahan ketagihan merokok tu..

Apa yang boleh membantu mereka untuk atasi masalah ini adalah dengan cara pengambilan vivix kerana tindakbalas kandungan vivix ini dapat mencegah rasa ingin merokok dan sekaligus merasakan rokok itu pahit.


Kes 1.
Heavy smoker lebih 20 tahun.
Amalkan vivix dan ketagihan merokok hilang.... orang yang paling gembira adalah isterinya....


Ini dia tips berkesan untuk mereka yang betul-betul nak berhenti rokok yer..
Cara paling mudah dan berkesan.... orang lelaki wajib cuba yg ni...

1 TEKAD berhenti!
2 Ikhtiar minum VIVIX!
3 Konsisten TEKAD dan VIVIX!

Setelah beberapa orang mencuba kaedah ini dan alhamdulillah feedbacknya adalah sangat memberangsangkan....

Ini adalah testimoni lagi yang berjaya dengan tip 3 langkah diatas....



Kesan dari pengambilan nikotin amat membahayakan orang-orang sekeliling kita terutamanya anak-anak kecil dan orang-orang tersayang...
Apalagi... mahu tengok sahaja atau berubah kearah kebaikan...

Selamat mencuba....


Hubungi saya untuk pertanyaan produk;
normala - SID [917807]
www.wasap.my/60122475576
vitaminsihat2u.blogspot.com/
๐Ÿ€COD subang jaya, subang perdana & sekitarnya



Penyakit Bell Palsi : kaedah rawatan berkesan dengan Vivix Shaklee



Palsi Bell (Inggeris: Bell's palsy) ialah penyakit lumpuh saraf muka yang menyebabkan ketidakmampuan mengawal otot muka pada sisi yang terkena penyakit ini. Ia selalunya bersifat sementara. Beberapa keadaan boleh menyebabkan kelumpuhan muka seperti barah otak, strok dan penyakit Lyme. Tetapi jika tiada sebab dapat dikenal pasti, keadaan ini dikenali dengan nama palsi Bell. Penyakit ini dinamakan sempena ahli anatomi dari Scotland bernama Charles Bell yang pertama kali menemuinya.


Palsi Bell ialah satu bentuk penyakit yang berkaitan dengan kerosakan saraf. Ia boleh didapati dalam 2 di antara 10,000 orang. Palsi Bell melibatkan kerosakan dalam saraf muka ke-7. Sebabnya tidak jelas walaupun mungkin boleh jadi disebabkan jangkitan herpes.



Gejala penyakit ini selalunya bermula secara tiba-tiba, daripada biasa kepada teruk. Gejala-gejala ini termasuk:


  • perubahan dan luaran muka (contohnya menggerenyot muka)
  • kesukaran ketika makan dan minum
  • melelehkan air liur kerana tidak dapat mengawal otot muka
  • kelopak mata atau sudut mulut yang lemah
  • mata atau mulut yang kering
  • rasa tegang di muka atau rasa ditarik ke sebelah satu lagi
  • kelumpuhan muka pada satu bahagian yang menyukarkan untuk menutup satu mata
  • sakit kepala
  • kehilangan deria rasa
  • sakit di belakang atau di depan telinga
  • kepekaan kepada bunyi terjejas pada bahagian yang terkena penyakit
  • gerenyetan di muka
  • rasa lemah di muka

penawar-stroke-angin-ahmar-pulih. Klik sini.

Dalam banyak kes, tiada rawatan diperlukan. Tujuan rawatan adalah untuk mengurangkan gejala.

Ubat kortikosteroid atau antiviral mungkin boleh mengurangkan bengkak dan mengurangkan tekanan pada saraf muka. Pesakit mesti mengambil drug ini pada awal waktu (seboleh-bolehnya dalam masa 24 jam apabila gejala bermula) untuk lebih berkesan. Tetapi tidak ada kajian yang diterbitkan yang menunjukkan ubat antiviral boleh mempercepatkan proses pemulihan daripada palsi Bell.

Pembedahan untuk melegakan tekanan ke atas saraf masih kontroversi dan belum menunjukkan memberi faedah kepada pesakit Palsi Bell.


Alternatif untuk pesakit Palsi Bell ni adalah dengan konsisten pengambilan vivix dan ternyata berkesan kerana kandungan vivix ni bertindak jauh kedalam sel-sel DNA darah, saraf, kulit dan otot.


Testimoni bell palsy dengan vivix Shaklee

Bell's palsy ini tidak sama sekali dikaitkan dengan penyakit stroke.. akan tetapi boleh jadi berkemungkinan penyakit bells palsi ini adalah penyebab dan tanda-tanda awal serangan stroke...
Sebagai langkah awal pencegahan sebelum berlarutan eloklah dicegah daripada melarat....



Hubungi saya untuk pertanyaan produk/vitamin dan konsultasi percuma!

SMS /Whatsapp : 012-2475 576
Normala Ab Shukor
Id Shaklee :917807

COD sekitar Subang Jaya, Subang Perdana dan sekitarnya. Post laju 2-3 hari bekerja.



Demam berlarutan : Tingkatkan sistem imun lemah dengan Nutriferon

Penemuan Hebat dalam Sains Sistem Imun.


NutriFeron® merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.


▪Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi.


▪Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun.



Testimoni 1
Customer ini koma hampir 1 bulan lebih yang menghadapi sistem imun yang lemah telah sembuh dan sihat.




Testimoni 2
Nutriferon juga diambil untuk meredakan demam bagi menggantikan panadol yang sebagaimana kita tahu boleh memberi kesan yang tidak baik pada siatem tubuh badan kita.



Nutriferon juga boleh diambil oleh anak kecil dengan mengikut sukatan yang betul.
Jadi... apa tunggu lagi... kenalah ada tiap rumah Nutriferon ni yer....


Antara kebaikan Nutriferon yang lain ialah:

■ Menguatkan sistem imun dalam 3 hari - 
ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.


■ Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.


■Melindungi terhadap influenza - 
ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.


■Meringankan tekanan dan kelesuan -
membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.


■Kelewatan Penuaan - 
formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.


■Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C - 
keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.


■ Menstabilkan proses Menopaus -
membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.


■Membantu masalah PMS - 
terbukti secara klinikal untuk masalah yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.




Hubungi:-
๐Ÿ€normala - SID
๐Ÿ€id - 917807
๐Ÿ€012-2475576

๐Ÿ€COD subang jaya, subang perdana & sekitarnya



Penawar Stroke, Angin Ahmar pulih amalkan sirap merah vivix

Penawar bagi pesakit Stroke, angin ahmar dan lumpuh semakin pulih hanya dengan amalkan vivix Shaklee




Angin ahmar atau strok ialah masalah kesihatan yang diakibatkan oleh salur darah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak diganggu. Bahagian otak tersebut tidak lagi menerima oksigen yang mencukupi dan oleh itu, sel-sel otak akan rosak atau mati, dan mengakibatkan bahagian badan yang dikuasai oleh bahagian otak itu tidak berfungsi. Angin ahmar ialah kecederaan saraf yang serius dan gejalanya ialah kehilangan fungsi saraf secara tiba-tiba.


Gangguan peredaran darah biasanya terjadi pada sisi arteri peredaran itu, walaupun gangguan ini juga boleh terjadi pada sisi vena. Angin ahmar telah dikategorikan sebagai kecemasan perubatan yang boleh menyebabkan kerosakan saraf yang kekal serta juga kematian jika tidak dikesan dan dirawat dengan cepat. Penyakit ini ialah penyakit ketiga yang menyebabkan paling banyak kematian dan kehilangan upaya di kalangan dewasa Amerika Syarikat dan negara-negara perindustrian di Eropah. Pada puratanya, satu kejadian angin ahmar terjadi pada setiap 45 saat, dan seorang mati setiap 3 minit, akibat angin ahmar. Bagi setiap lima kematian tersebut, 2 kematian adalah orang lelaki dan 3 kematian ialah orang wanita.
Punca angin ahmar termasuk kelanjutan umur, darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi, dan merokok. Merokok merupakan punca boleh ubah suai yang paling penting. Istilah "serangan otak" kini semakin digunakan di Amerika Syarikat untuk angin amar, disebabkan penyakit ini adalah padanan untuk "serangan jantung" yang merupakan masalah kesihatan yang diakibatkan oleh salur darah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian jantung diganggu.

Penemuan Revolusioner oleh Shaklee
1. Vivix Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.
2. Vivix mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropahdan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.
3. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan proses penuaan sel.

Ramuan asli dan dipatenkan. Kandungan utama telah diujikaji secara klinikal oleh  para saintis dan pakar pemakanan dan kesihatan dunia. Ianya sangat Eksklusif untuk Shaklee dan pengguna setia Vivix Shaklee.

Vivix dan STROKE
Bagaimana Vivix Shaklee bertindak?
VIVIX mampu bertindak jauh kedalam sel-sel dan saraf bagi melindungi dan memperbaiki sel-sel DNA. Ia turut membantu mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan proses penuaan pada tahap sel.

VIVIX bertindak menjaga kesihatan yang menyeluruh. Ia membantu melindungi kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular, kesihatan otak, melindungi dan menyelengara fungsi sistem imunisasi yang lebih baik, bertindak sebagai pelincir untuk kesihatan sendi, melambatkan penuaan sel agar tidak mudah rosak, membekalkan antioksida yang tinggi bagi melawan radikal bebas serta meningkatkan tenaga pada tahap sel.


Lihat testimoni ini, pesakit stroke pulih setelah amalkan vivix Shaklee;

Penyebab stroke ; kolesterol tinggi, penat & stress adalah punca berlakunya serangan stroke yang merbahaya.

Vivix juga mampu mengawal kadar gula dalam darah agar terkawal dan sekaligus merendahkan bacaan gula pada tahap stabil.
Testimoni vivix 


Anak yang tak sanggup melihat maknya yang selalu masuk wad telah mencuba vivix dan alhamdulillah... kini maknya rasa bertenaga dan ubat hospital sudah dikurangkan pengambilannya.... vivix pilihan seisi keluarganya.

Penawar hipertensi dengan vivix shaklee



Hubungi saya untuk pertanyaan produk/vitamin dan konsultasi percuma!
SMS /Whatsapp : 012-2475 576
Normala Ab Shukor
Id Shaklee :917807







Jualan Gudang COSWAY 2016, rasa BERBALOIkah kita pergi? Ahli Shaklee Subang Perdana, Kg. Melayu Subang


Jualan gudang Cosway 2016


Assalamualaikum...
Rasanya belum terlambat lagi nak updated story-mory Jualan Gudang COSWAY ni kan... apa yang best sangat pergi kali ni memang berbaloi-baloi sangat jika dibandingkan dengan yang sebelum ni... nak tahu apa dia... meh sini saya citer sikit...

Nampak tak betapa eksitednya orang pergi jualan gudang ni... (gambar ni bukan saya snap tau tapi saya ambil dari ehsan googles) ๐Ÿ˜Š

Okeh.. jom saya citer apa yang best sangat dan rasa berbaloi untuk barangan cosway tu... bagi sayalah yang memang suka beli alatan kat dapor... memang syok memborong...

First .. target saya adalah nak beli rak untuk letak botol-botol dan segala bekas gula dan seumpamanyalah..  taraaa... dapat pon... tak hingat pulak nak beli lebih.. kalau tak bertingkek-tingkeklah rak comel ni kat daporku yang comel juga..

Rak serbaguna Cosway

Yang ni rak serbaguna juga... nama tak ingat apa ntah... bolehlah letak stokin ker... bedak, sikat, minyak angin dan sebagainya.. sebelum ni merata-ratalah letak dalam rumah... bila nak guna.. tak jumpa cari.. satu rumah bising.. hoho... tang sikat dan bedak tu.. dah kompom-kompom anak-anak masuk bilik kitakan... haa.. dah asingkan... senang dah anak-anak nak guna.... taklah berlonggok-longgok dalam bilik kita... hmmm
Rak serbaguna Cosway, nampak tak saya letak apa... ofkoslah set vitamin shaklee saya..

Cam cantik jer... cam cantik jer.... tak plan nak beli pon.. tapi dah pegang dan harga pon muuurahhh... dengan rasa kepayahan terrrrborong  juga akhirnya... beli lebih untuk mak kat kampong jugak taww... samalah bekas tutup kek tu... sajer beli sebab nampak kiut sikit.. boleh jer buat tutup-tutup laukkan...

Corak bunga english style - alas meja Cosway, tempat gantung tuala kecil boleh jer nak gantung tudung, alas meja kopi, apron dan penutup pembakar roti... 
pengantung tuala cosway

Bekas kek a.k.a tutup lauk.
Bab mainan ni yang tak boleh nak kata apa... terjebak jugak memborongnya.. murah dan rasa berbaloi jugaklah... di sebabkan jarang sangat pon beli untuk anak-anak ni... kali ni mak ayah yang tak tertahan-tahan tengoknya.. anak-anak apa lagi.. sakanlah memilih... itulah bila kuasa diberi ditangan mereka... memang guna cukup-cukup kesempatan yang ada ni kan.... bukan selalu  jugak diberi kuasa itu... hehehe.. ada PERJANJIAN dimeterai masa tu jugak.. dan-dan anak-anak semua setuju...





Barangan lain yang sempat digrab... kena pantas dan cepat sebab set ni sangatlah laku.... 

Barangan elektrik pon ada jugak. Tapi tak sempat nak meniliknya disebabkan tak berapa perlu sangat.. kat rumahkan dah ada... so.. jangan membazir nak beli buat stok yer.. perlu ingat jualan gudang adalah untuk habiskan stok-stok lama yang kebanyakannya tidak habis dijual.. kalau barangan elektrik dikhuatiri tidak berfungsi dengan baik dan tidak tahan lama.. tiada JAMINAN seLEPAS PEMBELIAN yer... ikut nasiblahkan...

Ada jugaklah yang memborong pembakar roti jenama Express.. periuk kukus dan sebagainya... (sila dapatkan katalog cosway dari kedai cosway yang berdekatan rumah anda) hehehe... iklan jap..

Opss ada jual basikal lipat-lipat.. nampak menarik dan praktikal juga kalau yang selalu berbasikal petang-patang hari... gambar tak ada sebab tak dan nak snap... bayangkanlah berebut-rebut nak dapatkannya.... maka kita lihat ajerlah adegan itu... rasa tak perlu kot.. heee..

Baju anak perempuan hello kitty... comel jer...


Lagi satu... yang ni terpaksa beli.. haa rak buku ni atau boleh jugak buat rak perhiasan... terrrbeli hokay..  (alasan sebab tak tahan tengok) heee... lalalallalala



Barangan makanan, jus buahan, biskut dan lain-lainnya.. yang ni kena tengok tarikh luput dia yer... biasanya 6 - 12 bulan dari tarikh jualan gudang tu... tak sempat beli pon sebab dah kena sapu licin.... 


Part redeem ni pon ok gak, ditukarkan berdasarkan jumlah pembelian yang kita buat...haha.. dapatlah minyak angin dan alas berupa plastik untuk alas barang basah.
   

Kesimpulannya.... ceewah .. nak bagi tips jer pon...

Harga : sila pastikan harga untuk setiap barangan berbaloi dengan apa yang kita beli... Kali ni harga jauh lebih murah dari tahun sebelum ni dan yang pastinya tak rugi memborong jika ianya adalah keperluan utama... Hari ke-tiga (ahad) harga permainan kanak-kanak telah diturunkan sehingga 50%.. maka dengan rasa terrrrPAKSA saya dan suami memborong untuk anak-anak dan adalah jugak selit-selitkan untuk anak buah tersayang. Bukannya apa sesekali memberi untuk ‘rewardkan’ atas usaha mereka belajar dan sebagainya.... agar anak-anak ni akan lebih lagi berusaha pada masa akan datang...kiranya memberi dengat syarat taw... Ngeee....


Tempat : Kawasan gudang yang tertutup dan agak panas bagi ibu bapa yang membawa anak-anak kecil, sila pastikan dan bawa kipas bateri yang kecil tu, bekalan makanan dan air yang cukup untuk anak-anak yer... sian anak-anak ni.. tengah-tengah kita syok memilih, diaorang merengek-rengek dan ada pulak tu nangis-nangis lapar dan haus... nak keluar dan masuk balik parking agak terhad dan penjual makanan kat luar tu pon ala-ala gitu jer... adalah air dan makanan ringan jer...


Pakaian : penting jugak ni.. pakailah pakaian yang longgar dan warna terang dan kalau boleh warna yang  sama  satu family, hmm... kalau dah syok memilih dah tentu-tentu tak ingat mana isteri.. mana suami.. hehehe... apatah lagi anak-anak... sila pastikan keselamatan anak-anak kita yer...


Barangan peribadi : dinasihatkan jangan memakai barangan kemas untuk kaum perempuan.. dikhuatiri dalam syok-syok memilih, ada pulak adegan merebut-rebut... nak jadi kes tertariklah rantai, gelang dan sebagainya.. ini kes tak ingat dunia nak memboronggg...huhu...

Sila pastikan juga duit dan apa jua barangan berharga dijaga yer... beringat sebelum terkena.. dan sebelum beredar.. pastikan dan cek resit sama ada barangan tu telah dibayar atau telah terbayar dua kali... tang ni pon ramai jugak yang kena...

So.. kesimpulannya ada jualan gudang yang dirasakan berbaloi untuk wang yang kita keluarkan dan ada juga yang mengakibatkan pembaziran jika kita tak plan dan tak tahu yang mana satu kehendak dan keperluan kita...


Okeh.... setakat ini ajer yer... sampai jumpa lagi untuk jualan gudang yang akan datang....


Wassalam...

Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)