Merawat Gout Dan Testimoni Vitamin Shaklee


Assalam... 


Entry kali saya nak share cerita tentang penyakit gout ibu Puan Aula ni... agak teruk jugak lah.. actually dah berbulan dah kami syorkan makanan tambahan Shaklee ni... cuba je lah..tak cuba tak tahu.. kami tahu dia was was sbb yelah..takkan nak kasi sebarang2 kat mama dia kan...takut bertambah buruk... tapi bila Puan Aula sendiri dah cuba untuk diri sendiri dan dah rasa sendiri kesannya yang mengujakan (akan dishare dalam entry yang lain).... ..barulah dia berani nak cuba untuk ibunya pula .... kami mencadangkan kepada beliau..Fiber UnFlavored (Performance Drink), Omega, Alfalfa..dan Herb lax pula kami kasi free beberapa biji......

..Apa kesannya?... Mari kita baca sendiri apa kata Puan Aula...

"Condition gout mama mmg terukk....... Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die... It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry...

So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..

Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEE suppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;

My mum starts consuming it.. And the very next dayNO JOKE... die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada.. alhamdulilah with GOD's will... AFTER 1 WEEK... she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit.... sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..AFTER 2 weeks... ramai la puji dia " Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri". Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!! Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. "SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!". Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas..Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and herBREATH dah tak berbau...."


        

Haa...itu dia sebahagian cerita beliau... Dan beliau ni kira dah macam duta omega guard Shaklee.. sebab dah berapa botol dah dia beli dan kwn2 dia beli juga... sbb dia dah rasa sendiri kehebatan Omega Guard ni.. kerana antara fungsi lain Omega-3 adalah untuk memelihara kesihatan fungsi sendi2..jadi memang bagus sangat untuk pesakit2 Gout...bukan sahaja bagus 
untuk otak dan kesihatan jantung yer...


Ini dia set vitamin untuk gout :-
Alfalfa, Omega guard dan Performance drink.


Alfalfa - menyingkirkan toksik secara lembut dari badan.

Omega guard - asid dokosaheksanoik (DHA) dan asid Eikosapentonaik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit.

Performance drink - memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.


Hubungi :- 
🍀Normala
🍀012-2475576
🍀Supervisor, Shaklee Independent Distributor
🍀COD - Subang Perdana & sekitarnya






Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)