Mencegah ulser mulut daripada berlarutan dengan Vita-C terbaik

Sering kali terkena ulser yang mengakibatkan makan pon tak selera apatah lagi bercakap.

ULSER di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.



Walaupun ulser boleh diubati dan tidak berlarutan untuk tempoh lama, pengidapnya akan berasa kurang selesa dan boleh mendatangkan mood yang tidak stabil.


Antara faktor penyebab terjadinya ulser : 

- tekanan atau kecederaan adalah antara penyebab utama berlakunya ulser.

- makanan seperti sitrus atau buah-buahan berasid boleh mengakibatkan ulser atau menjadikannya lebih teruk. 

- penggunaan berus gigi yang tidak bersesuaian atau berkualiti kadangkala boleh menjadi penyebab ulser.


Apabila berlaku ulser, seseorang akan mengalami beberapa tanda seperti timbulnya bengkak-bengkak kecil yang pedih di bahagian mulut terutamanya di sekitar lidah, dinding mulut, lelangit atau tekak. Bengkak tersebut berwarna keputih-putihan atau kelabu dan kemudiannya terdapat lingkaran merah sekitarnya.

Ulser amat memedihkan dan kadangkala kesakitan dialami memberi kesan produktiviti seharian. Bagi jangkitan yang teruk, ia datang bersama demam dan kelesuan.

Oleh yang demikian, amat penting bagi seseorang itu menjaga kebersihan dan keselamatan di bahagian mulut agar tidak dijangkiti ulser yang boleh mengakibatkan rasa tidak selesa.


Beberapa kaedah mudah bagi mengatasi ulser di mulut. Kaedah-kaedah ini dipercayai berkesan merawat masalah tersebut. 


Air garam
Kaedah tradisional ini amat popular dan telah dilaksanakan sejak zaman dahulu lagi. Anda boleh berkumur dengan air garam dua atau tiga kali sehari bagi mengurangkan kesakitan atau mematikan kuman yang mengakibatkan ulser. Pertama kali berkumur akan terasa pedih sedikit dan dinasihatkan menggunakan jumlah garam yang sedikit dahulu.

Air kelapa
Kenaikan suhu tubuh manusia juga merupakan salah satu penyebab berlaku ulser. Oleh yang demikian, adalah penting bagi seseorang itu minum air mencukupi atau amalkan minum air kelapa untuk mengimbangi suhu badan.

Marjerin
Mungkin ramai tidak tahu marjerin berupaya menyembuhkan ulser mulut. Anda hanya perlu letakkan marjerin di sekitar kawasan terkena ulser dan ulangi sehingga ulser betul-betul sembuh. Petua ini sesuai bagi kanak-kanak kerana tidak menyakitkan.

Madu
Umum mengetahui kebaikan dan manfaat madu terhadap kesihatan. Agen pembunuh bakteria yang terkandung dalam madu mampu menyembuhkan luka dan jangkitan dengan cepat. Begitu juga ulser, madu mampu merawat penyakit tersebut dengan berkesan.

Soda penaik
Soda penaik dipercayai mampu menyembuhkan luka termasuk ulser. Dengan campuran bersama sedikit air suam, ia boleh di letakkan di bahagian yang dijangkiti ulser untuk penyembuhan pantas.


Sebelum ni juga saya kerap kena ulser lebih-lebih lagi bila tiba-tiba tergigit tepi pipi... sekarang dah semakin kurang sebab saya konsisten amalkan vitamin C Sustained Release Shaklee ni... dah boleh cover luka tu cepat sikit....

Berikut ialah suplemen/vitamin yang membantu atasi ulser dengan mudah dan kesannya telah ramai yang akuinya dan saya turut amalkannya ialah :

Vitamin C Sustained Release meningkatkan sistem imun dan membantu pemulihan membran mukosa mulut. Juga membantu pulihkan luka ulser dan luka pembedahan dengan lebih cepat.

Dengan pengambilan Vitamin C Shaklee yang berupaya merawat luka ulser dengan cepat dan mudah malah bonus untuk kulit cerah dan sekata.



Ini adalah testimoni customer yang konsisten mengambil Vit. C Shaklee:




JOM KITA TENGOK APA KEBAIKAN DAN MANFAAT VITAMIN C SHAKLEE ini. KLIK SINI..


Antara vitamin lain yang saya ambil untuk membantu atasi masalah ulser dengan kerap ni ialah;

- ESP - melengkapkan keperluan Lysine dalam tubuh dengan memperbaiki sel-sel baru untuk kulit.



- B. Complek - mencegah ulser mulut dan elakkan tekanan/stress.


- Alfalfa - menyah toksin terkumpul  dalam badan yang menyebabkan ulser.



Saya amalkan vitamin diatas dan kesannya jarang sekali terkena ulser dan kalau kena pon cepat baik, so kepada kawan-kawan yang berminat nak cuba bolehlah hubungi saya.... jangan segan-segan k!


Jom- jom contact saya disini!!!

Berminat untuk mendapatkannya. Hubungi saya Normala :
SMS/Whatsapp : 012-2475576
Email : vitaminsihat2U@gmail.com












Daftar Ahli Shaklee dan boleh dapat Free Gift?

Alangkah beruntungnya mereka yang baru nak joint ahli Shaklee sekarang ni kerana....

"Setiap pendaftaran ahli Shaklee yang baru dan boleh dapat Free Gift!!! WOW!!!



"Sempena menyambut ulang tahun ke-100 tahun bagi Multivitamin Vita-lea, pihak Shaklee ingin menghadiahkan sebotol Vita-lea kepada ahli baru yang mendaftar pada bulan May hingga Oktober 2015"


Ini kerana pihak Shaklee menghargai setiap mereka yang memilih produk dan vitamin Shaklee sebagai pilihan terbaik untuk kesihatan, kecantikan dan kecergasan dengan FREE GIFT - VITALEA Multivitamin terbaik didunia.


Untuk dapatkan Free Gift ni ada syaratnya iaitu:

1. Mendaftar keahlian dengan hanya rm69.00 sahaja (utk seumur hidup tau)

2. Membuat sebarang pembelian vitamin Shaklee pada masa pendaftaran ahli dibuat.


Inilah Vita-lea Shaklee multivitamin terbaik yang akan ahli baru dapat. Harga sebenar rm88.75 ....



Jom tengok apa kebaikan Vita-lea Shaklee ni Klik sini yer - Multivitamin terbaik untuk badan letih dan lesu.


Best tak?... untung sangat-sangat ahli baru ni..... sebab kita-kita dulu mendaftar hanya dapat bag kit sahaja tau.. tapi alhamdulillah lebih dari itu dah dapat jika kita berminat dengan vitamin dan produk Shaklee ni...

So.. apa tunggu lagi kawan-kawan... berminat nak dapatkan Free Gift Vita-lea silalah mendaftar ahli baru Shaklee dengan menghubungi saya yer...

Sms/whatsapp 012-2475576
Normala Ab Shukor
Id : 917807

Cara kawal tekanan darah tinggi dengan minyak ikan Omega Guard Shaklee

Cara kawal tekanan darah tinggi dengan minyak ikan Omega Guard Shaklee

Tekanan darah adalah tekanan yang dikenakan terhadap pembuluh arteri semasa peredaran darah yang disebabkan oleh denyutan jantung.


Darah tinggi atau hipertensi adalah tahap tekanan darah yang meningkat lebih tinggi  dari tahap biasa secara kronik, iaitu mereka yang mempunyai sekurang-sekurangnya 3 bacaan tekanan darah yang melebihi 140/90 mmHg semasa berehat dijangka mempunyai keadaan darah tinggi.

Kadar tekanan darah tidak sama sepanjang masa dan sering berubah mengikut keperluan badan seseorang. Jika tekanan darah tinggi, doktor akan memeriksa semula tekanan darah untuk beberapa kali bagi menentukan kadar tekanan darah yang sebenar.

Tekanan darah tinggi atau hipertensi juga dikenali sebagai "silent killer" atau pembunuh senyap kerana ia tidak memberikan tanda-tanda symtom atau amaran awal. Sekiranya tidak dirawat, ianya boleh membawa risiko serangan jantung, strok, penyakit buah pinggang dan demensia.

Langkah-langkah kurangkan/kawal tekanan darah tinggi

1. Kawal atau kurangkan berat badan yang berlebihan.
2. Selalu amalkan senaman
3. Kurangkan pengambilan garam berlebihan dalam masakan.
4. Jangan amalkan tabiat merokok
5. Kurangkan stress
6. Amalkan diet yang seimbang
7. Menjaga kesihatan diri dengan melakukan pemeriksaan tekanan seperti saranan doktor.

Jom kita tengok cara abang Sado ni mengawal tekanan darah tinggi dia dari melarat... KLIK SINI!

DiShaklee terdapat set kawal tekanan darah tinggi yang telah banyak membantu mereka untuk jalani kehidupan yang sihat.

1. Omega guard Shaklee
2. Garlic Shaklee



Ini adalah testimoni yang mengambil minyak ikan Omega Guard Shaklee.




Kenapa Omega?
Omega Guard Shaklee bertindak melancarkan perjalanan darah, elakkan pembekuan darah dan menyingkirkan kolesterol jahat dalam badan. Kolesterol yang tidak dikawal adalah punca kepada pelbagai penyakit termasuklah darah tinggi, kencing manis dan jantung.

Garlic membantu kekalkan tekanan darah dan juga paras kolesterol yang normal.  Ia menggalakkan kardiovaskular, menurunkan paras kolesterol LDL, trigliserida dan kelikatan darah.


Hubungi saya untuk lebih info dan harga kasih sayang.

Sms/WhatsApp : 012-2475576
Email : vitaminsihat2u@gmail.com

Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)