testimoni vitamin C Shaklee yang awesome! | harga vitamin C Shaklee

Salam ceria hari ni!!!
Sebab apa kena ceria... sebab bila kita ceria kita menarik caj-caj positif kepada kita dan insya allah apa yang datang pada kita hari ini akan menjadi baik dan ceria... tak caya cuba ucap "syukur alhamdulillah" dan "senyum"...

Agaknya belum terlambat lagi kot nak updated komen-komen pengamal Vitmin C Shaklee ni sebab dah banyak testimoni mereka yang saya simpan... rasa bersalah pulak kalau tak ditunjukkan kat sini... bersalah tak saya ni??? Huhu...

Ni dia... taraaa... testimoni vitamin C yang awesome! Saya suka!... mereka pon suka!!! Awak-awak... suka tak???


Makan suplemen/vitamin ni kena konsistenlah yer...barulah nampak kesannya... saya sangat takutlah sekarang ni banyak produk kecantikan yang boleh cantik 3 hari... instant betullah... kena check dulu yer kandungan produk tersebut... bahaya pada kulit dan silap haribulan pada nyawa kita sendiri...

Vitamin C Shaklee ni semulajadi dan halal sebab tulah kesannya mengikut seseorang ada yang seminggu dah nampak kesan dan ada pulak tu sampai 1 bulan... haaa yang lama tu kompom-kompom banyak sangat toksin dalam badan tu sebab makan banyak mana pon produk kecantikan tang tu jugaklah kulit dia... kena detoks dulu yer...

Testimoni lagi....dan lagi...


Jom kita tengok sapa yang perlukan vitamin C ni..


Kakak ni dah hampir putus asa dengan produk kecantikan yang beliau pernah cuba... hasilnya sangatlah mengecewakan dan sampaikan kulit mukanya bertambah teruk tetapi.... tiba-tiba tergerak hati dia nak cuba set kecantikan shaklee ni... dan alhamdulillah sangat-sangat.. set kecantikan shaklee ni dapat memulihkan kulit muka yang bermasalah dengan parut jerawat yang lama dan baru, kulit kusam dan tak sekata dan paling best sekali tahap imunnya bertambah dan tak adalah kerap selesema lagi...

Ni testimoni kakak tu yer... (nama dirahsiakan)

Set kecantikan yang kakak ni ambil :-

-vitamin C - cerahkan kulit semulajadi dan antibodi kuat dari serangan jangkitan.

-vitamin E - pudarkan parut jerawat lama dan baru, melembapkan kulit dan bagus untuk kulit yang sensitif. Antioksidan kuat dan antipenuaan yang berkesan mencegah kedut diawal usia.

-vitamin B Compleks - sebagai anti-stress yang menyebabkan sakit kepala dan pertumbuhan jerawat yang aktif.

Untuk kesan yang sangat bagus amalkanlah secara konsisten dan hasilnya anda sendiri yang rasakan...

Ni dia harga untuk set kecantikan shaklee yang mampu semua orang beli... sebab apa.. penggunaannya boleh menjimatkan untuk 4 - 6 bulan lamanya..

~Vitamin C Shaklee 180 biji - RM 92.50
~Vitamin E Shaklee 120 biji - RM 149.00
~B. Compleks Shaklee 120 biji - RM 53.75

Lagi jimat dan berbaloi sekiranya anda nak harga ahli bolehlah daftar KEAHLIAN SEUMUR HIDUP.

Baca sini... KELEBIHAN JADI AHLI SHAKLEE.

Jadi apa tunggu lagi... oppss kalau nak harga spesel sikit...hubungilah saya segera di ;

SMS/Whatsapp : www.wasap.my/60122475576
Normala (917807)
Email : vitaminsihat2u@gmail.com


resepi mee sup simple dan enak buat minum petang

Assalam....

Petang ni teringat pulak nak masak mee sup feveret anak-anak... haa saya buat mee sup ni yang simple jer janji anak-anak suka..

Oppsss... sebab apa hari ni.. sebab hari saya off day lagi nak uruskan yuran persekolahan agama anak yang no. 2 dan 3 tu... nasib baik lah satu sesi.. klau tak jenuh jugak nak pergi ulang alik....

Ok ni dia mee sup simple dan enak tu.. dan saya memang suka masak time petang-petang hari... buat minum petanglah kan...


ni dia resepi mee sup simple dan enak:
Belum cuba belum tahu yer.... dah cuba baru tau...

-Mee kuning 1 bungkus
-bawang besar 1 biji ditumbuk
-bawang putih 2 ulas ditumbuk
-fish ball/fish cake
-udang basah 10 ekor/ayam/daging
-Lobak merah
-sayur sawi
-daun sup
-cili merah 1

Cara masak pon simple jugak macam kita main masak-masak time kita kecik-kecik dulu.. lagi best kalau ramai yang tolong potong-potong bahan masakan tu.. kita just masak jer kannn...jimat tenaga.. ngeeee

Mula-mula sekali tumislah bawang besar dan bawang putih sampai naik bau... pastu masukkan fish cake/fish ball/udang/ayam/daging.. boleh pilihlah nak tambah apa... saya selalu guna udang sebab rasa manis udang tu buat sup tu sedap.. kalau daging pon ok gak... tapi pastikan direbus dulu supaya daging tu empok.. air rebusan boleh dibuat kuah mee sup..

Selepas tu masukkan air secukupnya... jangan banyak sangat nanti cair tak sedap pulak... dan bolehlah masukkan lobak merah tadi..

Setelah lobak merah agak-agak empuk.. masukkanlah mee kuning, sawi, daun sup dan cili merah.... haaa time ni baru betul-betul rasa bau yang membuatkan tak sabar-sabar nak makan... hehe

Lepas masaka terus hidang... sebab mee mudah meresap dalam kuah sup... makan time panas-panas ni compom boleh tambah 2 kali... tak caya... trylah yer...

Ops lupa... bancuh dengan air kopi kaw-kaw... pasti menyelerakan......

*boleh juga buat hidangan pada mereka yang nak diet...

Selamat mencuba dan jangan lupa komen kawan-kawan lepas mencuba resepi ni disini yer... :-)




First Day Ammar Izz di Little Aulad Subang Perdana

Assalamualaikum,
Hari ni...off day kerja sebab hantar yang bongsu ni, Mohammad Ammar Izz ke tadika Little Aulad Subang Perdana. Tahun ni Ammar Izz 6 tahun dah, alhamdulillah...tak adalah nangis lagi, tak macam tahun lepas... agak berhari-hari jugaklah nangisnya.. sampaikan ummienya pon sama nak ngalir air mata... huhu sensitif nengok anak-anak kena tinggal sambil nangis-nangis ni...
Apa pon ummie berterima kasih sebab semua teacher di Lillte Aulad ni berpengalaman dalam bab-bab budak nangis ni.. rasa macam lega sikitlah.. sebab kebanyakkan teacher di sini adalah dari golongan yang profesional... ada diantaranya ialah pemegang Diploma In Child Education dan sebagainya lah... OK.. hantar sekejap jer... dan balik sebab Ammar Izz dah senyum dan tak sabar-sabar nak jumpa kawan-kawan lama dia.. Moga kali ni Ammar Izz lebih sucess dan menunjukkan improvement yang lebih baik dari tahun lepas.. amien.. insya allah.

First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking




Hi Blogger ,
Jom join "First Segmen: #TeamFollowBack & Blogwalking" by http://life-of-lyene.blogspot.com/ . Tujuan segmen ni untuk tambah kawan dan tingkatkan pengunjur blog .. 
** Klik BANNER untuk join sekali :) .


Tarikh tamat segmen 21 January 2015 .

Percutian budget | Pengalaman bercuti ke Melaka

Assalam.. baru dapat hapdet entry ni.. bukannya apa.. lepas bercuti hari tu agak terlupa sikit pasal percutian budget ke Melaka ni...

kami sekeluarga bertolak agak lewat sikit dalam pukul 12.00 tengahari gitu.. sengaja pilih laluan dalam sebab memang dah jangka pon cuti sekolah ni jalan jem kan... so kalau jalan dalam banyaklah perhentian boleh singgah... laluan dalam ni kami ikut Sepang, Lukut dan terus sampai ke pekan Port Dickson...hmmm dapatlah tengok-tengok kampong orang .. taklah boring sangatkan...


Okeh...misi diteruskan... jalan memang jem lagi-lagi jalan one way....haha beraturlah jawabnya.. agak-agak penat kami singgah pulak kat Pantai Klebang.. dapat jugak lurus-luruskan kaki... tengok orang main layang-layang.. memang ramailah yang berkunjung kesini....


Agak lewat jugalah kami sampai ke bandar Melaka ni.. dengan jalan jem lagi.. dengan nak cari hotel lagi... memang last minutes punya plan ...sampai hotel pon kami tak booking ... tawakkal jelah..


Opss bukan hotel yang ni yer... kami sewa betul-betul kat tengah bandar Melaka namanya pon hotel budget.. alamak lupa pulak nak snap nama hotel.. lupalah pulak... tapi yang bestnya.. memang betul-betul budget dengan harga semalam rm65.00... kami amik 2 bilik.... sebab anak dah 4 orang kan...dapat bilik connection lagi... oklah tu.. ada air-cond, tuala mandi, tv dan yang penting dekatlah kalau nak pergi makan dan senang nak kesana kemari...


Okeh lepas mandi, lepaskan penat lelah sekejap, solat..so apalagi... malam tu kami pergi Dataran Pahlawan....

Semua orang dah laparkan.. kami pekena asam pedas JR betul-betul depan Menara Taming Sari... time cuti sekolah ni memang sesaklah... alhamdulillah dapat jugak meja.. kalau tak beratur lagilah jawabnya...


Harga pon oklah... tak adalah mahal sangat kan.... apa yang kami makan...haaa... kami order asam pedas ikan pari 2 kuali... kuali yang kecik tu tau... ketam goreng bercili, ayam dan otak-otak.. haa yang ni memang sajer diaorang letak... anak-anak apa lagi... nyum..nyum.... nyumlah... harga semua tu RM70 lebih lah... termasuk air.. sesekali makan kan...

Habis makan.. anak-anak dah sibuk dah nak naik River Cruise.. hehe umie nya tak nak kalah jugak..


Naik waktu malam memang seronoklah... dengan lampu warna warni meriahkan keadaan sepanjang sungai.... adalah dalam 45 minit menyusuri sungai dengan kiri kanannya bangunan lama yang dihias indah... memang tak rugilah naik. Harga untuk kanak-kanak rm5.00, dewasa rm10.00

Ni anak no 3 dan 4... seronok sungguh mereka-mereka itu..

Okeh malam dah larut... esok kita sambung jalan-jalan lagi.... tapi sebelum tu sempat lagi singgah amik gambar kat beca-beca yang penuh lampu warna warni... beca masing-masing siap ada tema... ada tema doeramon lah.. barbey.. upin ipin dan macam-macam lagilah.


Pagi ahad;
Lepas sarapan kami terus ke Menara Taming Sari... waktu operasi pukul 9.00 pagi.. tapi awal-awal dah tunggu sebab takut lambat .. alamatnya beratur panjanglah jawabnya... kami adalah group ke-2.. nampaknya ada lagi yang awal dari kami..

Pemandangan dari atas sangat cantik.... dan saya agak gayat sikitlah sebabnya menara tu berpusing perlahan dan nampaklah seluruh Bandaraya Melaka termasuklah Laut China Selatan...
harga : kanak-kanak - rm10.00 dan dewasa rm15.00
 Pemandangan dari atas menara


Lepas tu kami ke A Famosa yang terletak tidak jauh dari Menara Taming Sari.. hanya melalui taman dah sampai... huhu jenuh jugaklah nak mendaki tangga yang banyak tu...

Ni pemandangan dari atas A Famosa... nampak tak Menara Taming Sari tu.. errr.....tak boleh nak dating yer.. anak-anak nak mencelah jer... 

anak-anak syurga kami.... 1 perempuan 3 lelaki.... alhamdulillah..

Bangunan tinggalan sejarah... memang klasiklah....

Dah habis lawatan sambil belajar kami... hehe.. seterusnya singgah sekejap dekat Asam Pedas JR sebab sebelah tu ada jual-jual barangan dan tak sahlah kan... kalau tak beli apa-apa.... pastu baru kami balik hotel.. siap-siap nak chek out dah..

Ingat dihati nak makan tengah hari di ikan bakar umai... hmmmm...patutlah tak ada orang.. dia buka malam sahaja.. tak ada rezeki kami nak makan kat situ...


Last sekali kami makanlah gerai tepi jalan yang ada ikan bakar...jadilah.. melepaskan niat nak makan ikan bakarkan.. boleh tahan jugaklah...

Alhamdulillah... kami selamat sampai rumah dalam Maghrib.... dan paling puashati anak-anak seronok citer tak sudah-sudah.... janji anak-anak hepykan..

Sekian.. inilah percutian budget kami sekeluarga.. insya allah.. kita sambung percutian ketempat lain pula yer.....

'Selamat Tahun Baru 2015'

Detoks paling berkesan untuk hapuskan toksin degil dalam darah, usus dan hati!

Bagaimana DETOKS yang paling berkesan?

Selalu kita rasa letih dan lesu yg melampau... itu tandanya toksin banyak dalam darah, usus dan hati.. makan banyak mana pon ubat utk pulih tetap tidak ada kesannya... sebelum itu kenalah detok dulu utk penyerapan zat makanan dan suplemen menyerap dan bertindak dengan lebih berkesan..

Detoks sebelum terlambat.... kerana bila dalaman badan kita bebas toksin, maka senanglah zat-zat makanan dan suplemen bertindak dan menjadikan badan sihat bertenaga dan menjadikan kulit bersih dan cantik!


Kenapa perlu detoks dengan Alfalfa & Vivix?

~Vivix berupaya bertindak jauh kedalam sel2 darah, usus dan hati serta urat saraf utk memperbaiki, memulihkan, membina dan memelihara sel-sel yang sihat untuk badan lebih bertenaga. Vivix adalah suplemen anti-aging no. 1 didunia.... mengandungi resveratol iaitu anggur muscadine yg bersifat antioksidan, anti radang dan anti kanser serta anti penuaan paling berkesan abad ini.. dan tak hairanlah ramai artis seperti Ayu Raudhah dan Rita Rudaini kekal bertenaga, segar dan kulit cantik gebus semulajadi.

~Vivix kaya dengan resveratol melawan jangkitan penyakit;

-Diabetes,
-Kanser
-stroke,
-darah tinggi,
-sakit sendi/urat saraf,
-masalah jantung,
-resdung
-masalah penglihatan
-mereka yang nak berhenti merokok.
-Bertindak dan memperbaiki sistem satu badan.. so tak payah dah amik ubat/suplemen banyak-banyak!

Sangat recommended bagi mereka yang tidak mahu telan pil/ubat yang banyak kerana pengambilan vivix hanya SESUDU sahaja setiap hari... jimat untuk 2 bulan penggunaannya!


~》Alfalfa wajib ada dalam set slimming bagi membantu penurunan berat badan yg berkesan kerana alfalfa berupaya mendetokskan serta membersihkan usus utk penyerapan vitamin lain dgan berkesan.

~Alfalfa terkenal dgan penyerapan berganda seperti span menyerap bahan kumuhan dan toksin dalam usus dan membawanya keluar dengan berkesan sekali..

Kenapa kena detok usus?
Usus berperanan besar dlm menentukan tahap kesihatan seseorang.. jadinya kalau usus sakit tidak dapatlah memproses dan menyahkan bahan kumuhan dengan baik sekali yang boleh mendatangkan pelbagai penyakit.

So... bertindaklah sebelum terlambat yer..
Dengan promosi bulan Januari ini.. maka besarlah peluang anda utk dapatkannya dengan harga promosi spesel dr saya...

Keduanya penting dalam DETOKS yang berkesan untuk badan sihat cergas dan menjadikan kulit cantik awet muda selalu!!!

Jom detoks dengan harga promosi bulan ini.. stok paling cepat habis!!!

Hubungi saya segera dan konsulatasi percuma!
Harga spesel hanya dari saya...

Sms/whatsapp  : 012 2475576
Email : vitaminsihat2u@gmail.com

Klik sini untuk testimoni vivix shaklee:
http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2014/07/testimoni-vivix-3-cecair-ajaib-no.html

Promosi triple action Januari 2015 membuatkan ramai yang berebut-rebut untuk dapatkannya | promosi vivix harga jimat

Assalammualaikum... "Selamat Tahun Baru 2015"!!
Selamat berazam baru yang lebih gemilang, cemerlang dan terbilang...

Seperti biasa bulan ni Promosi Januari 2015:-

🌹Promosi triple action Januari 2015 membuatkan ramai yang berebut-rebut untuk dapatkannya..🌹🌹🌹

~》Vivix Buy 6 Free 1
~》Alfalfa Buy 6 Free 1
~》Vita-lea for children Buy 3 Free 1


🌹Kebaikan VIVIX ialah:-🌹

~Membersihkan, memulihara dan sebagai detoks yang sangat berkesan untuk darah, hati dan saluran usus yg tersumbat.
~Membantu merawat sakit kanser, anti-virus, anti-bakteria.
~Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
~Anti-stress, perbaiki penglihatan dan penghadaman.
~Melambatkan proses penuaan - sentiasa awet muda,
~Membantu mengawal/merendahkan kolesterol, diabetes, tekanan darah tinggi, gout, psiorasis dan penyakit- penyakit lain.
~Merawat resdung yg kronik dan masalah kebas kakitangan, sendi, urat dan radang sendi
~Turunkan berat badan dll.

Hanya sesudu sehari sahaja...
Sangat bagus utk mak ayah, atok nenek yang tak boleh dah telan pil banyak-banyak dan hadiahkan juga pada diri sendiri yang penat bekerja untuk kesihatan yang baik.

Klik sini utk testimoni vivix shaklee:


🍁Kebaikan Alfalfa ialah;🍁

Berkesan untuk ibu menyusu dan yang inginkan kelainan bila bersama..💞

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan
1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki.

~》Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat.

~》Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza.

~》Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan.

~》Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Membantu dalam proses penurunan berat badan.

~》Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang sekurang-kurangnya  1-3 liter air sehari.

~》Menyingkirkan lemak dan kolestrol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Alfalfa juga mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol!



Jom dapatkan dengan harga PROMOSI yang sangat berbaloi utk wang anda.. jaminan kesihatan bertambah baik adalah penting dari pelaburan wang ringgit anda.... betul tak???

💘Berminat..
✔hubungi saya untuk keterangan lanjut dan konsultasi percuma.🌸🌸🌸

✔Normala
✔SMS/Whatsapp 012 2475576
✔Email : vitaminsihat2u@gmail.com




Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)