Merawat Gout Dan Testimoni Vitamin Shaklee


Assalam... 


Entry kali saya nak share cerita tentang penyakit gout ibu Puan Aula ni... agak teruk jugak lah.. actually dah berbulan dah kami syorkan makanan tambahan Shaklee ni... cuba je lah..tak cuba tak tahu.. kami tahu dia was was sbb yelah..takkan nak kasi sebarang2 kat mama dia kan...takut bertambah buruk... tapi bila Puan Aula sendiri dah cuba untuk diri sendiri dan dah rasa sendiri kesannya yang mengujakan (akan dishare dalam entry yang lain).... ..barulah dia berani nak cuba untuk ibunya pula .... kami mencadangkan kepada beliau..Fiber UnFlavored (Performance Drink), Omega, Alfalfa..dan Herb lax pula kami kasi free beberapa biji......

..Apa kesannya?... Mari kita baca sendiri apa kata Puan Aula...

"Condition gout mama mmg terukk....... Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die... It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry...

So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..

Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEE suppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;

My mum starts consuming it.. And the very next dayNO JOKE... die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada.. alhamdulilah with GOD's will... AFTER 1 WEEK... she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit.... sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..AFTER 2 weeks... ramai la puji dia " Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri". Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!! Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. "SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!". Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas..Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and herBREATH dah tak berbau...."


        

Haa...itu dia sebahagian cerita beliau... Dan beliau ni kira dah macam duta omega guard Shaklee.. sebab dah berapa botol dah dia beli dan kwn2 dia beli juga... sbb dia dah rasa sendiri kehebatan Omega Guard ni.. kerana antara fungsi lain Omega-3 adalah untuk memelihara kesihatan fungsi sendi2..jadi memang bagus sangat untuk pesakit2 Gout...bukan sahaja bagus 
untuk otak dan kesihatan jantung yer...


Ini dia set vitamin untuk gout :-
Alfalfa, Omega guard dan Performance drink.


Alfalfa - menyingkirkan toksik secara lembut dari badan.

Omega guard - asid dokosaheksanoik (DHA) dan asid Eikosapentonaik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit.

Performance drink - memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.


Hubungi :- 
šŸ€Normala
šŸ€012-2475576
šŸ€Supervisor, Shaklee Independent Distributor
šŸ€COD - Subang Perdana & sekitarnya






Set Bajet Shaklee, Pengedar Sah Shaklee Subang Perdana, Subang Jaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Dah ramai yang akui vitamin Shaklee sangat popular.
Sebabnya banyak....  paling penting Shaklee mengeluarkan
•Produk berkesan (berdasar ribuan testimonial. Google je)
•Vitamin/produk mampu milik (satu botol tahan berbulan. 2-6 bulan)
•Banyak pilihan set/produk (sesuai dengan keadaan kesihatan dan bajet)
•Diyakini dan menjadi pilihan ramai (boleh dikatakan setiap hari pasti ada yang SMS/WhatsApp saya untuk mendapatkan vitamin/produk pilihan mereka)

Pengasas Shaklee, Dr. Forrest C Shaklee telah mencipta syarikat yang bertujuan untuk mencipta kehidupan yang lebih sihat. Prinsip utama yang dipegang beliau ialah "Berikan yang terbaik kepada setiap insan sebagaimana anda ingin diperlakukan oleh mereka"

Jadi... entry saya kali ini ingin membantu dan fokuskan kepada mereka yang ingin mengamalkan Shaklee dengan bajet yang menjimatkan serta mampu milik.
Pelbagai Pilihan Set Bajet Shaklee yang boleh dibeli ikut masalah dan keperluan diri dan keluarga.
Set bajet adalah set asas yang disyorkan untuk mereka yang ingin mengatasi masalah kesihatan menggunakan produk yang paling sesuai.

Ini adalah senarai Set Bajet Shaklee dalam entri ini :-
1.Set turunkan berat badan
2.Set naikkan berat badan
3.Set penyusuan
4.Set sendi / tulang
5.Set kecantikan (kulit berminyak)
6.Set kecantikan (kulit kering)
7.Set kecantikan (kulit berparut)
8.Set hamil
9.Set kesihatan kanak-kanak (asma, demam selsema, memilih makan, obes, fokus belajar)
10.Set belajar remaja (12 tahun ke atas)
11.Set gastrik
12.Set rambut gugur
13.Set kulit berlubang (bekas jerawat)
14.Set bersalin
15.Set haid tidak teratur/ senggugut
16.Set kesuburan wanita
17.Set kesuburan lelaki
18.Set kesuburan suami isteri
19.Set kesihatan optima
20.Set resdung/ alergik
21.Set darah rendah
22.Set jantung
23.Set kencing manis
24.Set penjagaan wanita
25.Set penglihatan
26.Set gout
Banyakkan? Pilihlah yang mana sesuai dengan tahap kesihatan anda dan orang tersayang.
Hubungi saya untuk nasihat dan pandangan produk yang sesuai untuk anda dapatkan.


Ikuti penerangan ringkas Set Bajet Shaklee pilihan anda ;-
1.       Set Turunkan Berat Badan
Untuk ibu menyusu, produk sesuai ialah Alfalfa Complex (membantu melawaskan dan sebagai milk booster) dan Lecithin (mengecilkan lemak terapung). Harga runcit untuk Alfalfa Complex dan Lecithin ialah RM106.25 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)
Manakala untuk normal, boleh ambil Lecithin dan Herb-Lax (buang toksin, cuci usus dan membantu melawaskan). Harga runcit untuk Herb-Lax dan Lecithin ialah RM105.00 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)


2.       Set Naikkan Berat Badan
Meal Shakes membekalkalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting serta kaya dengan kalsium, fiber dan protien. B-Complex pula mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan serta mengawal atur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan dan sistem kardiovaskular.
Harga runcit untuk Meal Shakes dan B.Complex ialah RM167.50 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)


3.       Set Penyusuan
Alfalfa Complex bertindak sebagai milk booster (meransang penghasilan susu badan) manakala ESP dapat memekatkan susu badan. Ia dapat meningkatkan kualiti susu dan mengenyangkan bayi.
Harga runcit untuk Alfalfa Complex dan Energizing Soy Protein (ESP) ialah RM203.75 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

4.       Set Sendi / Tulang
AJHT membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. OsteMatrix pula membekalkan kalsium yang sangat penting untuk tulang.
Harga runcit untuk AJHT dan OsteMatrix ialah RM185 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

5.       Set Kecantikan (kulit berminyak)
SR Vita-C membentuk kolagen untuk kecantikan kulit. GLA Complex pula mengandungi Vitamin E yang boleh membantu menghilangkan parut untuk anda yang bermasalah kulit berminyak.
Harga runcit untuk SR Vita-C  dan GLA Complex ialah RM183.75 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)


6.       Set Kecantikan (kulit kering)
SR Vita-C adalah vitamin yang baik untuk kulit. Vita-E Complex terbukti dapat menghilangkan parut.
Harga runcit untuk SR Vita-C  dan Vita-E Complex ialah RM241.50 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)


7.       Set Kecantikan (kulit berparut)
ESP ialah sumber protein yang dapat membaiki sel dan menggantikan sel rosak bagi membentuk kulit yang sihat. Vita-E Complex pula dapat menghilangkan parut.
Harga runcit untuk Energizing Soy Protein (ESP) dan Vita-E Complex ialah RM299 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)
8.       Set Hamil
B-Complex membekalkan 8 vitamin B lengkap dengan asid folik yang penting untuk membentukan awal janin. Manakala Vita-Lea baik untuk HB darah normal.
Harga runcit untuk B-Complex dan Vita-Lea ialah RM142.50 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)



9.       Set Kesihatan Kanak-kanak (asma, demam selsema, sukar makan, obesiti, fokus belajar)
Meal Shakes merupakan multivitamin yang membekalkan nutrient lengkap. OmegaGuard pula mempunyai Omega-3 (EPA dan DHA) yang baik untuk perkembangan kanak-kanak. Manakala Chewable Vita-C Plus meningkatkan imun badan.
Harga runcit untuk Meal Shakes, OmegaGuard dan Chewable Vita-C Plus ialah RM285.25 (Hubungi saya 012-247 5576  untuk harga istimewa)

10.   Set Belajar Remaja (12 tahun ke atas)
OmegaGuard membantu otak memberi tumpuan. B-Complex meningkatkan daya fokus dan memberi tenaga. Lecithin mengandungi kolina iaitu satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.
Harga runcit untuk OmegaGuard, B-Complex dan Lecithin ialah RM242.25 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

11.   Set Gastrik
ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan. OsteMatrix bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid di dalam perut.
Harga runcit untuk ESP dan OsteMatrix ialah RM211.00 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

12.   Set Rambut Gugur
Revitalizing Shampoo mempunyai humektan yang bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut. Ia adalah sistem pembersih yang lembut dan berpaten yang menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya. Manakala kekurangan zink mempengaruhi struktur protein dalam folikel rambut yang akan mengakibatkan struktur rambut menjadi lemah. Akibat kekurangan Zinc, rambut lebih cepat gugur.
Harga runcit untuk Revitalizing Shampoo dan Zinc Complex ialah RM99.25 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

13.   Set kulit berlubang (bekas jerawat)
Vita-E Complex dapat membantu memudarkan parut dan mengurangkan lubang akibat jerawat lama. B-Complex mempunyai fungsi yang baik untuk kecantikan kulit.
Harga runcit untuk Vita-E Complex dan B-Complex ialah RM202.75. Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)


14.   Set bersalin
Vita-Lea mempunya zat besi yang membantu penghasilan darah merah yang banyak hilang semasa proses bersalin. Zinc Complex mempercepatkan pengeringan luka bersalin normal mahupun pembedahan.
Harga runcit untuk Vita-Lea dan Zinc Complex ialah RM121.75 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

15.   Set haid tidak teratur/ senggugut
GLA Complex membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut. Ia juga baik untuk menstablkan hormon dan seterusnya mengatur kitaran haid.
Harga runcit untuk GLA Complex ialah RM91.25 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

16.   Set kesuburan wanita
GLA Complex membantu menstabilkan hormon dan membantu mengatur kitaran haid. Alfalfa Complex merupakan 'jamu moden' yang baik untuk kesihatan dalaman wanita.
Harga runcit untuk GLA Complex dan Alfalfa Complex ialah RM145 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

17.   Set kesuburan lelaki
Vita-E Complex dan Zinc Complex merupakan kombinasi terbaik untuk sperma berkualiti.
Harga runcit untuk Vita-E Complex dan Zinc Complex ialah RM182 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

18.   Set kesuburan suami isteri
GLA Complex baik diamalkan oleh wanita bagi menstabilkan hormon. Manakala Zinc Complex sesuai untuk lelaki bagi meningkatkan kualiti sperma.
Harga runcit untuk GLA Complex dan Zinc Complex ialah RM124.25 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

19.   Set kesihatan optima
Vita-Lea merupakan multivitamin Shaklee yang melengkapkan keperluan nutrient harian yang diperlukan oleh tubuh.
Harga runcit untuk Vita-Lea ialah RM88.75 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

20.   Set resdung/ alergik
Alfalfa dan SR Vita-C
Harga runcit untuk Alfalfa (330tabs) dan SR Vita-C ialah RM146.25 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

21.   Set darah rendah
Multivitamin Vita-Lea pemberi tenaga segera dan melengkapkan nutient harian yang diperlukan. B-Complex diperkaya dengan 8 jenis vitamin B lengkap dan mengurangkan stress.
Harga runcit untuk Vita-Lea dan B. Complek ialah RM142.50 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

22.   Set jantung
CoQHealth memberi banyak manfaat untuk kesihatan jantung.
Harga runcit untuk CoQHealth Plus ialah RM124 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

23.   Set kencing manis
Zinc Complex membantu dalam penghasilan insulin dan menyembuhkan luka. GLA Complex menghalang komplikasi diabetes
Harga runcit untuk Zinc Complex dan GLA Complex ialah RM124.25 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

24.   Set penjagaan wanita
Alfalfa Complex bagaikan 'jamu moden' yang baik untuk kesihatan dalaman dan luaran wanita.
Harga runcit untuk Alfalfa Complex ialah RM53.75 (330 tabs) dan 97.50 (700 tabs). (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

25.   Set penglihatan
CarotoMax membekalkan Vitamin A yang baik untuk kesihatan mata.
Harga runcit untuk CarotoMax ialah RM74.00 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)

26.   Set gout
Performance Orange mengekalkan bendalir dalam badan untuk  mengelakan hidrasi. Alfalfa Complex menyingkirkan toksin dalam badan secara lembut.
Harga runcit untuk Performance Orange dan Alfalfa Complex ialah RM136.25 (Hubungi saya 012-247 5576 untuk harga istimewa)


Hubungi saya untuk pilhan vitamin/produk Shaklee diatas dan konsultasi berkaitan produk Shaklee.
SMS/Whatsapp : 012-247 5576 untuk harga istimewa untuk Set Budget Shaklee
FB : Normala Ab Shukor

Panuba Inn Resort, tempat percutian menarik dan best yang semestinya kena pergi, pengedar shaklee subang jaya

Assalamualaikum....

Wah...wah... dah dekat nak cuti sekolah ni kan... hmm mak ayah..adik abang...kakak-kakak semua tak tahu nak pergi manakan...

Memandangkan ekonomi sekarang sedang suam-suam kuku.. apa kata kita pergi jerlah tempat-tempat berehat macam ni..yang agak budget sikitlah untuk family kita.... lagi best.. sambil-sambil tu bolehlah release sikit tekanan kerja kat ofis tu kan...

Okeh ni dia salah satu tempatnya yang sekarang ni ramai yang dok perkatakan.. dalam fb.. wasap group hmmm dan apa-apa lagilah.. canggih sangat dah nak sebut satu-satu pon tak ingat...

Panuba Inn Resort, Pulau Tioman, Pahang Darul Makmut


Cantikkan... view macam pantai obersee dah.. opsss.. ini bukan diluar negara yer... ni kat dalam Malaysia negara kita yang tercinta..

Inilah Panuba Inn Resort yang terletak di Kampung Air Batang di Pulau Tioman.. dan semestinya di Pahang Darul Makmur...

Haa... amacam dah decide nak pegi mana cuti ni... jom tengok dulu gambar kat bawah ni.. pastu bolehlah buat tempahan cepat.. selagi masih ada kekosongan....

Kadar sewaan biliknya dikatakan dari RM95.00 sehingga RM195.00 semalam...

Apa lagi...booking jangan tak booking yer....


Klik sini untuk details harga penginapan dan tempahan bilik.











So.. apa tunggu lagi.. cuti sekolah dah nak start... memang elok sangatlah kalau nak tempah bilik dan rancang percutian anda dari sekarang ni...

Kalau sapa-sapa dah pergi nanti... jangan lupa komen sini yer.. 


*saya pon tengah plan nak pergi Panuba Inn Resort nih...... bawak anak-anak snorkeling... (dah terbayang-bayang dah ni)šŸ˜Š



Selamat bercuti!





Bagaimana produk/vitamin Shaklee merawat masalah jerawat batu kronik yang saya alami, pengedar shaklee subang perdana

Assalamualaikum.....

Kisah ini adalah berdasarkan pengalaman pengguna itu sendiri yang alami masalah kulit yang berjerawat kronik dan akhirnya beliau telah berjumpa jalan penyelesaian kepada masalahnya...


Jom kita baca...

"Nama saya Lisa Laing. Saya seorang ibu dan surirumah. Pengalaman saya bersama Shaklee sangat mengembirakan saya dan keyakinan diri saya kembali bila berhadapan dengan orang.Tiada lagi perasaan rendah diri dan benci pada diri sendiri setiap kali melihat."

"Perkongsian saya adalah berkaitan dengan kulit wajah saya yang bermasalah teruk selepas saya melahirkan anak pertama pada November Tahun 2010."

"Wajah yang bebas jerawat dan bersih licin tiba-tiba dipenuhi dengan jerawat yang sangat teruk. Lebih parah ia sakit bagaikan kulit terbakar bila dicuci."

"Pelbagai produk dari harga murah hingga ratusan ringgit telah diguna untuk mengubati masalah jerawat saya. Namun tidak juga sembuh. Tetapi ia membuat muka saya ditumbuhi dengan lebih banyak jerawat,kulit muka kemerahan serta kulit terasa terbakar kepedihan setiap kali muka dicuci."

"Saya pernah berjumpa Doktor pakar kulit swasta. Doktor memberitahu bahawa masalah saya timbul disebabkan Hormon Exchange selepas bersalin. Ubat yang dibagi doktor memang membantu tetapi bila tidak meneruskan pengambilan ubat yang dibagi doktor jerawat saya timbul dan lebih parah lagi jerawat muka saya semakin teruk."

"Bayangkan dalam 1 bulan perlu follow up 2 kali dalam 1 bulan. Dalam 1 bulan sahaja ratusan ringgit melayang tanpa kesan memuaskan. Saya sangat berputus asa."

"Itulah kisah saya tanpa Shaklee."

"Permulaan saya bersama Shaklee bermula apabila saya melayari internet. Banyak sangat testimoni berkaitan kebaikan Shaklee di internet. Hati saya tergerak untuk mencuba produk Shaklee.
(Jika tidak silap saya mula mengenali Shaklee pada tahun 2012.)"

"Saya merasa bersyukur sangat kerana Shaklee telah membantu saya dalam mengatasi kulit muka yang ditumbuhi jerawat teruk . Kini jerawat teruk bagaikan membakar wajah saya telah hilang buat selamanya. Terima Kasih sangat kepada pengasas Shaklee ini kerana telah mengeluarkan produk yang sangat terbaik."

"Sekarang tanpa meneruskan pengambilan Shaklee kulit muka saya tetap sihat dan bebas jerawat. Ada pun jerawat timbul jerawat nakal yang datang sekejap sehaja.
( Hampir 1 tahun mulai 2014 tidak meneruskan pengambilan Shaklee kecuali ambil Vitamin C sahaja )"

"Lebih mengembirakan saya ialah sekarang saya tidak perlu guna makeup tebal bila berjumpa kawan. Kadang tanpa makeup pergi ke kedai."


"Ini adalah senarai produk yang saya ambil:

1) Awal pengambilan hanya dengan Vitamin C dan ESP

2) Bulan seterusnya ada bajet saya tambah Alfafa Complex

3) Ada bajet lagi saya beli GLA Complex untuk bantu stabilkan hormon

4) Bulan seterusnya saya beli Vitamin E

5) Disebabkan saya tidak dapat guna sebarangan produk pencuci muka saya pun mencuba Enfuselle Gel Cleansing. Tidak memedihkan kulit muka saya.

"Lihat sendiri testimoni saya. Gambar dulu dan terbaru sekarang (6/10/2015). Tanpa pengunaan berterusan tiada lagi jerawat teruk timbul walaupun saya baru lepas bersalin pada 2/8/2015."

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Itulah kisah yang dialami oleh Puan Lisa Liang dan beliau sememangnya bijak mengambil langkah terbaik untuk kulit dan sekaligus untuk kesihatannya...


Pasti ramai nak tahu....
Bagaimana produk/vitamin Shaklee merawat masalah jerawat batu kronik yang beliau alami.


Energizing Soy Protein - ESP
  • Membina sel-sel baru utk kulit dan menggantikan sel-sel yang rosak dan lama
  • Pulihkan pigmentasi - kulit berseri, tona kulit sekata, pulihkan parut jerawat. 
  • Ibu hamil lebih bertenaga dan berseri, menyusukan anak (act as milk booster) 
  • Membantu mengurangkan paras kolesterol dan penyakit jantung. 
  • Membantu mengawal masalah diabetes. 
  • Membantu memberi tenaga segera... mereka yg sering letih dan lesu 
  • Penting pengambilan ESP kerana ianya membantu vitamin lain menyerap dalam badan dengan berkesan dan amalan berterusan dapat membantu cantikkan kulit wajah. Kulit cantik berseri-seri. 
Sustained Release Vita-C 500 mg
  • Sistem pelepasan berterusan secara semulajadi setiap jam selama lima jam berturut-turut.
  • Membentuk kolagen, mencantikkan dan mencerahkan kulit.
  • Meningkatkan sisitem imun melawan jangkitan seperti selesema, alergi hidung dan asthma.
  • Anti-Oksidan - kecutkan jerawat, melawan dan menghapuskan radikal bebas sebelum menyerang sel-sel tubuh kita.
  • Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.


ALFALFA COMPLEX
  • dibuat daripada Alfalfa terbaik dari California, USA
  • mengandungi 300mg kalsium=1 cawan susu segar
  • membuang toksin dlm badan
  • membersihkan usus daripada segala toksin, lemak & lendir
  • memastikan vitamin/supplemen diserap dgn lebih sempurna
  • bertindak sebagai pembersih darah & colon
  • melawan alahan spt masalah kulit, hidung sensitif
  • membantu merawat asthma
  • mengurangkan masalah resdung & eczema
  • meneutralkan asid badan
  • membuang lemak & kolestrol 
  • membuang angin & mengempiskan perut 
  • sebagai 'milk booster' utk meriahkan susu ibu.


GLA terbaik dr EPO biasa dgan kesan 2 kali ganda membantu :
  • >Mengawal dan mengatur kitaran haid.
  • >Seimbangkan hormon dan meningkatkan kesuburan.
  • >Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
  • >Membantu dalam menangani proses menopause.
  • >Menguatkan kuku & rambut.
  • >Menjadikan kulit lebih sihat, glowing & berseri-seri. Membantu kecutkan jerawat. >Membantu menangani ekzema.
  • >Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
  • >Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  • >Menguatkn immuniti badan.
  • >Memperlahankan process penuaan.
  • >Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
  • >Mengawal kencing manis
  • >Mengawal kolesterol.
  • >Bagus untuk saraf.

Kebaikan vitamin E Shaklee tiada pada yg lain?
  • Mengecutkan jerawat dgan berkesan
  • Membantu melembapkan kulit yg kering
  • Mengurangkan garis halus pada wajah
  • Memulihkan tekstur kulit dan tona wajah
  • Membantu menghilangkan parut jerawat & jeragat

Pilihan pada kita sendiri... tiada jaminan kalau pakai produk yang instant 3 hari dah nampak cantik ni yer.... 


Ini adalah testimoni adik ni yang kulit mukanya berjerawat batu pulih dengan vitamin Shaklee..



Hubungi saya untuk pertanyaan produk/vitamin dan konsultasi percuma!

SMS /Whatsapp : 012-2475576
Normala Ab Shukor
Id Shaklee :917807



Pengedar Shaklee kawasan Subang Jaya, Subang Perdana, Kg. Melayu Subang, Petaling Jaya dan sekitarnya.

Tanda-tanda Kolesterol Tinggi - cara atasi kolesterol tinggi dengan cepat

Apa itu Kolesterol
Kolesterol ialah bahan berlemak (lipid) yang merupakan sebahagian daripada membran luar sel dalam badan haiwan. Ia juga ditemui dalam edaran darah manusia. Dua sumber utama kolesterol dalam darah diperoleh daripada pemakanan dan pengeluaran hati.



Kolesterol pemakanan datang daripada daging, ayam, ikan dan produk tenusu. Selepas makan, kolesterol diserap oleh usus ke dalam peredaran darah dan diselaputi oleh protein. Kolesterol bersalut protein ni dipanggil chylomicron.


Hati mampu menyingkirkan kolesterol daripada peredaran darah dan juga menghasilkan kolesterol serta merembeskan kolesterol ke dalam peredaran darah. Selepas makan, hati mengeluarkan chylomicron daripada peredaran darah. Di antara waktu makan, hati menghasilkan dan merembeskan kolesterol kembali ke dalam peredaran darah.


Kolesterol tidak boleh larut dalam darah kecuali jika ia bergabung dengan protein khas yang dipanggil lipoprotein. Kolesterol yang dirembeskan oleh hati ke dalam darah boleh bergabung dengan lipoprotein ketumpatan amat rendah (VLDL) atau lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL).

Kolesterol LDL yang terhasil daripada metabolisme kolesterol VLDL dalam aliran darah, dikenali sebagai kolesterol ‘jahat’ manakala kolesterol HDL dikenali sebagai kolesterol baik.


Kolestrol penyebab serangan jantung
Seseorang individu terdedah kepada serangan jantung bila dia mempunyai kolesterol LDL yang lebih tinggi daripada kolesterol HDL.

Lipoprotein LDL menyebabkan kolesterol melekat pada dinding arteri, menyebabkan pembentukan bahan keras dan tebal yang dipanggil plak kolesterol. Lama-kelamaan, plak kolesterol menyebabkan dinding arteri menebal dan saluran arteri semakin sempit, satu proses yang dipanggil atherosclerosis.

Arteri koronari membekalkan darah dan oksigen kepada otot jantung. Bila arteri koronari menyempit disebabkan atherosclerosis, ia tidak mampu membekalkan darah dan oksigen secukupnya kepada otot jantung. Kekurangan oksigen ke otot jantung menyebabkan dada sakit, juga ketulan darah dalam arteri yang menyebabkan saluran itu tersumbat dan membawa kepada kematian otot jantung (serangan jantung).

Zarah kolesterol HDL menghalang proses atherosclerosis dengan menarik kolesterol daripada dinding arteri dan menyingkirkannya melalui hati, untuk dibuang menerusi hempedu. Ia juga mengganggu pengumpulan kolesterol pada dinding arteri oleh zarah kolesterol LDL.



Jom kita sama-sama check samaada kita ni ada tak tanda-tanda kolesterol tinggi dalam badan kita ni.... 
tanda-tandanya adalah seperti berikut; 
  • Sering berasa kebas-kebas pada kaki
  • Timbulnya bintik-bintik putih (biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.
  • Mudah letih, penat dan cepat mengantuk
  • Sering berasa sakit kepala – Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.
  • Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit ini kerana kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.
  • Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. Hal ini menunjukkan kadar kolesterol terlampau tinggi.

Jika didapati mempunyai tanda-tanda yang diatas, Apa langkah yang perlu kita lakukan?
Lakukan pemeriksaan segera dengan berjumpa dengan doktor. Satu Ujian Kolesterol dilakukan untuk memeriksa tahap kolesterol dalam badan kita.


Amalan mengurangkan kolesterol yang paling mudah yang telah dilakukan oleh orang dulu-dulu... tu sebab orang dulu-dulu tidak ada masalah kolesterol ini dan jarang kita dengar sakit jantung dikalangan nenek moyang kita..
Menurut satu sumber, cara dan amalan yang paling mudah dan tanpa bajet bagi menggelakkan kolesterol tinggi adalah;
  • Mandi seawal jam 4 pagi, bersolat sunat sehingga masuk waktu solat subuh bagi orang-orang Islam.
  • Melakukan aktiviti berjalan kaki disekitar rumah setelah solat subuh/awal pagi.
  • Ini kerana secara rasionalnya, air sejuk yang meresap kedalam badan dikatakan boleh mengurangkan lemak yang berkumpul.
Badan yang sihat itu juga adalah satu anugerah daripada Allah SWT yang tak ternilai harganya... So.. hargailah ia sebelum terlambat..


Zaman sekarang ni untuk bangun seawal 4 pagi dan berjaga hingga ke waktu solat subuh adalah berat pada mereka yang jarang melakukannya.

Jadinya perlu juga dan amalan pemakanan yang sihat bagi menjaga tubuh dari terkumpulnya kolesterol yang menjadi penyebab utama serangan sakit jantung yang akibatnya membawa kepada kematian sejak akhir-akhir ini.

Cadangan untuk mereka yang ada kolesterol dan pemeliharaan jantung yang sihat :

Omegaguard Shaklee adalah sebagai langkah menurunkan paras kolesterol jahat dalam badan kita..



Minyak ikan yang terkandung dalam
Omegaguard Shaklee diperlukan untuk kesihatan jantung kerana;

  • Fungsinya meningkatkan paras kolesterol baik dalam pembuluh darah
  • Menyahkan kolesterol jahat kehati untuk disingkirkan
  • Melakukan pembersihan salur darah dari plak yang terkumpul

Disamping itu juga Omegaguard Shaklee mempunyai EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama lain.
Omegaguard juga 









Hubungi saya untuk pertanyaan produk/vitamin dan konsultasi percuma!

SMS /Whatsapp : 012-2475576
Normala Ab Shukor
Id Shaklee :917807
FB : Normala Ab Shukor




Clearance Stok 50% Diskaun Vitamin E Shaklee untuk kulit parut berlubang


Assalamualaikum....

Buat julung-julung kalinya pihak Shaklee mengadakan Jualan Penghabisan Stok bagi vitamin yang sangat mendapat permintaan tinggi iaitu VITAMIN E SHAKLEE dengan potongan harga sehingga 50% diskaun... lagi best 50% diskaun tu boleh borong banyak-banyak!!.....Waaaa.... best tak....???

Rugi tak amik peluang sebegini yang jarang sekali dapat.. apalagi jomlah sharing dengan kawan-kawan kita...




Khasiat VITAMIN E Dalam 1 Botol yang tak dapat pada vitamin E lain.....

Istimewanya VITAMIN E ni ialah  ;
.
  • Mengandungi anti-oksidan yang tinggi dan juga untuk awet muda (kulit lebih tegang dan anjal, bertindak sebagai anti-penuaan)
  • Mengurangkan parut jerawat dan jeragat (juga STRETCH MARK selepas bersalin)
  • Menyembuhkan luka atau kesan lecur dengan lebih cepat (sapu minyak Vitamin E pada bahagian yang luka atau melecur)
  • Kulit dan rambut sihat, menjadi lebih cantik dan lebat
  • Mengatasi kulit kering dengan melembapkan kulit



Vitamin E Shaklee ditambah dengan GRAPE SEED EXTRACT, khusus untuk kulit yang CANTIK, SIHAT and GLOWING.

Apa kebaikan grape seed extract:

šŸ‡Menyingkirkan radikal bebas
šŸ‡Mengurangkan radang (inflammatory)
šŸ‡Membantu kesihatan otak, kulit dan mata
šŸ‡Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular
šŸ‡Mencegah masalah kelenjar prostat
šŸ‡Melambatkan proses penuaan
šŸ‡Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
šŸ‡Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
Membantu fungsi sistem saraf otak
šŸ‡Meningkatkan daya pertahanan badan .


Banyak manfaat yang kita dapat dari Vitamin E Shaklee ni, malah dalam SET KESUBURAN SHAKLEE mencadangkan Vitamin E Shaklee ni diambil untuk tingkatkan kualiti sperm dan jangka hayat lama utk smpai ke fallopio.

Vitamin E Shaklee juga sangat popular dengan tag 'Vitamin Cinta'.... sebab ianya bertindak macam pil viagra untuk memberi tenaga dan menaikkan keinginan bersama pasangan kita... nak selamat dan semulajadi amiklah vitamin E ni yer.....



Untuk lebih berkesan set kulit cantik pulihkan parut dicadangkan pengambilan Vitamin C Shaklee bagi kulit cerah sekata dan membantu hasilkan kolagen untuk kulit cantik




Apa tunggu lagi... stok terhad sapa dulu dia punya... sebab 50% diskaun tu... sapa tak nakkan... saya.. awal-awal lagi dah amik stok untuk diri saya.. murah sangat-sangat.... rugi tak amik!!!



Hubungi saya untuk pertanyaan produk/vitamin dan konsultasi percuma!

SMS /Whatsapp : 012-2475576
Normala Ab Shukor
Id Shaklee :917807


FB : Normala Ab Shukor





Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)