Set Kombinasi Vitamin Untuk Kulit Cantik, Gebu dan Berseri

Menjadi impian semua wanita impikan kulit cantik, halus, gebu dan berseri. Kecantikan bukan sahaja dari luaran kerana ianya bermula dari dalaman. Dalaman atau tubuh yang sihat mengembalikan dan menampakkan wajah yang ceria dan sekaligus menyerlahkan kecantikan kulit semulajadi anda.



Set Kombinasi Vitamin Shaklee Untuk Kulit Cantik, Gebu dan Berseri terdiri daripada kombinasi 3 vitamin perlu dan berkesan untuk atasi masalah kulit yang kusam, jeragat, jerawat, tona tidak sekata, kulit stress dan hilang seri wajah.

Set Kombinasi vitamin untuk kulit cantik tersebut adalah B-Complex, Vitamin C dan Vitamin E.

Bagi mereka yang inginkan kesan yang lebih sempurna, lebih halus dan mantap serta kekal awet muda bagi masalah garis halus, kesan tua, kulit kendur sebelum sampai masanya, kulit gerutu, pori terbuka, jeragat yang hodoh, kesan kulit lembam dan terbakar adalah dicadangkan : 

Set Kombinasi Premium iaitu terdiri daripada ESP, GLA Complex dan Collagen Powder Shaklee.

Apa tunggu lagi, ramai yang memberi feedback yang sangat memberangsangkan dan mereka telah alaminya tanpa sebarang kesan sampingan kerana kesemua suplemen Shaklee adalah Semulajadi, Berkesan dan Selamat.


1. Vitamin C Shaklee

Kebaikannya :
Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Kecantikan :
Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.


2. Vitamin E Shaklee

Kebaikannya :
Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatakn kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.

Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

Kecantikan :
Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.


3. B-Complex


Kebaikannya:
B complex Shaklee lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi ialah Asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah.

Vitamin perlu untuk tubuh , untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, kulit yang cantik apabila kita berada dalam keadaan tenang dan gembira, tak boleh stress2, kerana memberi kesan kepada kulit dan nampak lebih tua, dengan pengambilan b. complex untuk mengawal tahap emosi supaya lebih stabil ..selain tu b complex juga membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik dan macam – macam lagi.



Kini, lebih mudah sekali nak order suplemen Shaklee, hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…   


"ORDER NOW" - Set kombinasi Kulit Cantik Vit. C, Vit. E & B. Complex



Nak dapatkan harga ahli?, apa kata register jadi ahli shaklee dan dapatkan penjimatan 15-25% untuk seumur hidup!!! Klik sini untuk info jadi ahli shaklee


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi percuma.
Normala Ab. Shukor
Shaklee Independent Distributor [917807]
SMS/Whatsapp : 012-2475576
Email : vitaminsihat2u@gmail.com
















Info kesihatan : Petanda wanita hidapi sakit jantung



Pelbagai aktiviti dilakukan setiap hari, samaada ringan atau berat, ianya tetap diteruskan selagi badan masih sihat. Meskipun kadang kala terasa sakit tapi masih ramai yang mengambil ringan.

Sikap ambil mudah inilah membuatkan mereka akhirnya menderita apabila penyakit yang dihidapi menginjak ke peringkat yang berbahaya. Begitu jugalah dengan jantung. Umumnya megetahui bahawa jantung adalah organ pemiliknya dengan berat lebih kurang 300gram. Fungsinya untuk mengepam darah berulang kali berdasarkan irama yang telah ditetapkan. 


 
Berikut adalah tanda-tanda yang sering dialami wanita oleh wanita yang menghidap jantung sepertimana yang dijelaskan oleh Dr. John F Kight dalam buku bertajuk “Family Medical Care”

1. Cepat penat – Faktor bekerja atau melakukan olahraga membuatkan seseorang itu mudah merasa penat. Bagaimanapun, jika aktiviti yang dilakukan itu ringan maka mustahillah rasa penat dapat dirasai dengan cepat. Apabila situasi tersebut berlaku keatas anda maka berhati-hatilah kerana 70% gejala awal penyakit jantung kerana kurangnya bekalan oksigen yang memasukinya.

2. Sakit yang ringan – Dalam keadaan ini, sakit yang dirasai bukan hanya pada jantung malah boleh berlaku pada bahagian lain seperti tulang dada, bahagian atas punggung, bahu, leher dan rahang mulut. Mungkin Nampak sedikit pelik tetapi sekiranya anda sering merasainya maka segeralah dapatkan rawatan dihospital dengan segera.

3. Berpeluh tanpa aktiviti – Terdapat banyak dakwaan mengatakan tangan atau tubuh yang berpeluh secara tiba-tiba berkait rapat dengan penyakit jantung. Jawapannay memang benar. Secara logiknya, bagaimana peluh dapat dikeluarkan tanpa melakukan aktiviti yang berat. Oleh itu, berwaspadalah kerana ia merupakan salah satu petanda kepada penyakit jantung yang memebawa kepada wajah yang pucat.

4. Pening dan loya – Keadaan ini dirasai oleh 39% wanita yang berhadapan denga gangguan dibahagian pencernaan. Sekiranya masuk ke peringkat yang berbahaya, ia boleh mengakibatkan pengsan lantaran tidak kuat menahan sakit.

5. Sesak nafas – Hampir 58% wanita tidak mampu mengawal pernafasan mereka disebabkan keletiham bekerja, melakukan tugas-tugas di rumah, berlebihan mengeluarkan emosi, berjalan kaki, mendaki anak tangga dan selepas melakukan aktiviti berat. Mungkin ramai berpendapat ia adalah satu situasi normal tetapi jika sesak nafas itu selalu menyerang maka cepat-cepatlah dapatkan rawatan dan pemeriksaan selanjutnya. 



Golongan yang berisiko : Siapakah yang berpotensi untuk mendapat penyakit ini? Golongan tersebut ialah :-

1. Perokok

2. Individu yang mempunyai sejarah keluarga menghidapi penyakit jantung.

3. Penghidap darah tinggi.

4. Penghidap kencing manis.

5. Individu berhadapan masalah obesiti.

6. Individu yang kandungan kolesterol dalam darah yang tinggi.

7. Wanita yang telah menopaus.

Setiap penyakit pasti ada penawarnya. Paling penting adalah mengamalkan gaya hidup sihat dan memakan makanan berkhasiat.

 


Makanan untuk jantung sihat

Berikut adalah beberapa jenis makanan untuk jantung yang perlu diambil sekaligus dijadikan menu harian anda :-

Ikan – Antara ikan yang paling baik dan dicadangkan ialah salmon. Ia mengandungi asid lemak omega-3 yangbaik untuk melindungi jantung dan mengurangkan radang, juga risiko pembekuan darah. Disamping itu, lemak yang terkandung didalamnya berupaya mengekalkan paras kolesterol pada tahap sihat. Selain salmon, ikan laut yang berminyak seperti tuna, sardine atau hering juga boleh dijadikan gentian menu anda. Lebih sihat sekiranya ia dimasak dengan cara memanggang, kukus dan gril. 


Oat – Mengandungi serat larut yang dikenali sebagai beta glucan. Tugasnya adalah untuk mengurangkan paras keseluruhan kolesterol termasuklah kolesterol LDL. Disamping itu, serat yang terlarut juga membantu sistem penghadaman agar kekal sihat. Cadangan menu, mungkin boleh disajikan dengan campuran susu rendah lemak atau soya bersama hirisan buah-buahan segar.

Sayuran hijau - Sayur-sayuran hijau bukan sahaja kaya denga vitamin E tetapi bagus untuk daya ingatan terutamanya apabila usia kian meningkat.

Minyak zaitun – Kandungan lemak tepu yang terkandung dalam minyak zaitun dikatakan mampu mengurangkan peratusan penyakit jantung dengan penurunan kolesterol LDLnya.

Epal – Sejenis bahan dalam epal iaitu quercetin didakwa berupaya menjadi agen anti radang sekali gus membantu mencegah pembekuan darah. Selain kaya dengan vitamin dan serat, buah ini juga semakin sedap apabila dijadikan snek ringan. Dikatakan, epal boleh mengurangkan sehingga 50% risiko penyakit jantung sekiranya pengambilan dilakukan secara berterusan. Sebagai contoh dua biji epal sehari.


Cadangan set budget suplemen untuk memelihara jantung sihat dan mengawal LDL dalam tubuh dan menurunkan paras kolesterol tinggi ialah :

Set budget premium : VIVIX Shaklee – mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular, melindungi dan memperbaiki DNA dari serangan dan kerosakan. Memelihara dan menyokong kesihatan jantung yang sihat. Memberi tenaga dan antioksidan kuat untuk menyokong kesihatan sendi dan kesihatan otak. Sangat bagus untuk penghidap kencing manis dan darah tinggi. 


Set budget minimum : Omega Shaklee dan Garlic Complex – Melancarkan peredaran darah, menghalang pembekuan, merendahkan dan menurunkan kolesterol dalam darah pada tahap minimum.
 
 
Kini, lebih mudah sekali nak order VIVIX, hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…

 

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi percuma.
Normala Ab. Shukor
Shaklee Independent Distributor
012-2475576 (Call/SMS/Whatsapp)
vitaminsihat2u@gmail.com


Ingin berdaftar JADI AHLI Shaklee. KLIK SINI

DAFTAR AHLI UNTUK LEBIH JIMAT SEHINGGA 15-25%!!!!
 

PRODUK DAN SET KECANTIKAN BUDGET SHAKLEE BERKESANKAH?

Beberapa cadangan suplemen kulit cantik bagi mereka yang inginkan kecantikan semulajadi dan berkesan. Konsisten dengan pengambilan adalah yang utama untuk dapatkan hasil yang memuaskan. Tidak lupa amalkan pengambilan air 8 gelas sehari.

PILIHAN SET BUDGET UNTUK KULIT BERJERAWAT, KUSAM DAN TIDAK SEKATA. KULIT KENDUR DAN GARIS HALUS!!!!

Pilihan vitamin mengikut budget anda untuk kulit GLOWING2 dan GORGEOUS!!! 
Merawat kulit dari dalam untuk kesan semulajadi.

~ESP + GLA
~ESP + Collagen + Vita. C
~ESP + Vita. E
~Collagen + Vita. C
~Collagen + GLA




KEBAIKAN SUPLEMEN UNTUK
KULIT BERJERAWAT, KUSAM DAN TIDAK SEKATA. KULIT KENDUR DAN GARIS HALUS!!!! 
~ESP - Sumber protein lengkap untuk pertumbuhan sel2 baru bagi kulit cerah dan bersih. Paling penting dlm tubuh utk pembinaan bagi hasilkan kulit dan rambut yang sihat. Memulihkan parut dan bekas ekzema.Sebab tu ESP paling disukai ramai.. HOT ITEM!!

~Vita. C - Mencerahkan kulit dengan membina kolagen untuk kulit sihat semulajadi dengan pelepasan selama 5 jam bertutur-turut.

~Vita. E - dengan grape seeds, antioksidan dan anti aging menjadikan kulit berseri tanpa kesan parut, pigmentasi dan jeragat. Kulit kembali lembut dan cantik.

~GLA - Memperbaiki kulit rosak dan membuatkan kulit nampak lebih sekata. GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Sangat bagus untuk mereka yang baru dan sedang alami proses menopous dan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala Selain itu, GLA Complex ini AMAT BAGUS untuk SKIN TEXTURE, SKIN REPAIR dan menjadikan SKIN nampak lebih GLOWING!!

~Collagen Powder - dengan 7 ramuan utama digabungkan bagi mempertingkatkan kesan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luar. Semulajadi dan terbukti berkesan dalam lapan minggu.. nak gebu, nak anjal, nak tegang..Collagen terbaik!!


Segera hubungi saya sebelum kehabisan stok dan disapu licin oleh mereka yang tahu akan kesannya... menjadikan kulit cantik berseri, tiada lagi masalah kulit berjerawat, kusam, tidak sekata, garis halus dan pori terbuka.


Dapatkan konsultansi percuma dengan hubungi saya:-
SMS/WASSAP normala 012-2475576
email : vitaminsihat2u@gmail.com

TESTIMONI
 






Dapatkan konsultansi percuma dengan hubungi saya:-
SMS/WASSAP normala 012-2475576
email : vitaminsihat2u@gmail.com


INGIN DAPATKAN HARGA JIMAT? 
DAFTAR AHLI UNTUK LEBIH JIMAT SEHINGGA 15-25%!!!!

KLIK SINI!!! 


 
 

Cara Merawat Kencing Manis Atau Diabetes Dengan Vitamin Shaklee

KENCING MANIS ATAU DIABETES bukanlah sejenis penyakit yang asing bagi masyarakat kita. Setiap hari semakin meningkat bilangannya tanpa kita sedari, setiap satu dalam tujuh orang dewasa di Malaysia menghidapi diabetes. Kajian menunjukkan 2.6 juta pesakit diabetes berdaftar dengan Kementerian Kesihatan sejak awal tahun ini. 


Faktor peningkatan penyakit diabetes :

  • Masalah berat badan.
  • Pengambilan makanan tinggi lemak dan kurang serat, minuman berkabonat dan sebaginya.
  • Keturunan atau sejarah keluarga mempunyai diabetes (diabetes ada hubungkait kuat dalam keluarga)
  • Peningkatan umur - kurang bersenam dan mengamalkan gaya hidup tidak aktif
  • Mengambil ringan dan remeh berkaitan penjagaan kesihatan. (ambil mudah dan biarkan penyakit melarat.
  • Wanita hamil mempunyai risiko tinggi menghidapi penyakit ini.

Lebih buruk lagi, kencing manis atau diabetes adalah penyebab kepada kerosakan lima organ utama tubuh iaitu strok (otak), jantung, buah pinggang, mata dan kaki . Malah diabetes turut dikaitkan dengan risiko berdepan dengan pesakit angin ahmar, serangan jantung dan kegagalan buah pinggang. Ini berlaku kerana kesan daripada kegagalan badan untuk menukarkan makanan kepada tenaga.


Petanda awal seseorang menghidap kencing manis atau diabetes adalah -

  • alami luka yang lambat sembuh
  • jangkitan pada sistem pembuangan air kencing dan kemaluan
  • kebas-kebas kaki dan tangan
  • kerap dahaga
  • kekerapan buang air kecil dalam kuantiti yang banyak
  • letih dan lesu serta berat badan menurun tanpa sebab

Diabetes boleh dibahagikan kepada dua jenis/kategori iaitu:
I. Diabetes Mellitus yang bergantung kepada Insulin (IDDM) atau Diabetes Mellitus Jenis I;
2. Diabetes Mellitus yang tidak bergantung kepada Insulin (NIDDM) atau Diabetes Mellitus Jenis II. Jenis yang paling banyak dialami adalah diabetes jenis II.

Oleh itu, anda disarankan menjalani ujian untuk mengesan kehadiran penyakit kencing manis atau diabetes. Diabetes boleh dikesan melalui ujian darah di mana-mana klinik atau makmal.


Selain memakan ubat daripada ubat-ubatan dan nasihat daripada doktor, Di Shaklee, kami menyediakan suplemen untuk kencing manis atau diabetes, dimana ada beberapa cadangan untuk anda pilih mengikut pada budjet anda.

Set Kencing Manis/Dibetes Premium (Recomended) 




VIVIX SHAKLEE adalah kaya dengan resveratrol yang meningkatkan tahap sensiviti hormon insulan dan membantu mengurangkan simptom bagi penyakit diabetes tahap 2.


Set Kencing Manis/diabetes Budget

ESP - mempunyai tahap indeks glisemik yang rendah iaitu hanya 3.9. ESP akan dicerna secara berperingkat dan menyebabkan paras gula dalam darah dibebaskan mengikut keperluan sedikit demi sedikit. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

VITALEA IRON FORMULA - mengandungi 28 vitamin & mineral lengkap termasuk kromium. Kromiun adalah sejenis mineral yang amat penting untuk menjalankan fungsi badan manusia yang normal. Ia penting bagi mengawal paras gula dalam darah mengikut keperluan badan manusia

GLA COMPLEX - bertindak merendahkan kandungan gula dalam darah & mengurangkan kebas akibat lebihan gula dalam darah, kesan positif dilihat pada diabetic neuropathy.

VITAMIN C - mempercepatkan proses penyembuhan luka pada pesakit kencing manis dan mengukuhkan kapilari dan saluran darah.

ZINC COMPLEX - membantu pankreas untuk merembeskan hormon insulin yang penting untuk mengawal kandungan gula pada tahap yang diperlukan dalam darah dan mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam kesan daripada pembedahan.

Credit-Ija Ramli

Semua suplemen/vitamin diatas adalah cadangan untuk set budget yang boleh dibeli bergantung kepada keperluan dan tahap kencing manis/diabetes anda. Sila hubungi dengan saya untuk sebarang pertanyaan.

Call/SMS/Whatsapp 012-2475576 - Normala

Kini, lebih mudah sekali nak order VIVIX, hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ada5e0b63ef60e2239fa8abdd4aa2f8e


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi percuma.
Normala Ab. Shukor
Shaklee Independent Distributor
012-2475576 (Call/SMS/Whatsapp)
vitaminsihat2u@gmail.com


 
Ingin berdaftar JADI AHLI Shaklee. KLIK SINI

















Testimoni Vivix Shaklee, cecair ajaib no. 1 didunia, cantik macam artis

Assalamualaikum w.b.t

Entry kali ni saya cerita pasal testimoni vivix shaklee ni, sempena promosi bulan ni, ramai pulak yang tertanya-tanya.. betul ke.. satu sudu dah boleh nampak kesan? Ni yang saya nak bagitau apa kesannya setelah mengambil cecair ajaib seperti sirap merah ni pada tubuh badan kita..

Kenapa ramai yang tertarik dengan cecair ajaib ini?
Kerana hanya satu sudu teh setiap hari sebelum tidur untuk kembalikan wajah awet muda, cegah diabetis, penyakit lain, dan untuk kekal cergas bertenaga sepanjang hari... Sesuai untuk semua golongan muda tua tak kira lelaki dan perempuan.


Ternyata awet muda dengan vivix shaklee


Nak raya kan?.. Nak kulit cantik glowing2 kan, nak kulit halus gebu mcm artis?... 
Tu sebab ramai yang pilih vivix kerana kesannya sangat superb tak seperti kebanyakan produk lain, sapa2 yang pernah rasa sahaja yang tahu akan kesannya.

Kebaikan vivix
~Membantu merawat sakit kanser, anti-virus, anti-bakteria. 
~Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung. 
~Anti-stress, perbaiki penglihatan dan penghadaman. 
~Melambatkan proses penuaan - sentiasa awet muda
~Merendahkan kolesterol, diabetes, tekanan darah tinggi
~Turunkan berat badan dll.

Testimoni pengguna untuk masalah yang dihadapi:

PESAKIT PSIORASIS









Masih berkira-kira lagi nak dapatkan satu utk diri sendiri atau mak ayah yang tengah sakit? Saya tak! Sebab saya dah pon hadiahkan kat mak saya yang dulunya alami sakit, bengkak dipergelangan kaki, nak bangun pon susah sangat.. kesian saya tengok mak saya tu.. dan paling surprise kebas2 tangan mak saya hilang terus lepas seminggu ambil sesudu setiap malam... alhamdulillah..syukur sangat2.. Sekarang ni ajaklah jalan mana2 compom setuju!.. kalau dulu2 tak nak pergi, alasan kaki tak larat nak jalan.. Sekarang ni vivix tu yang mak saya ambil setiap hari utk kesihatan dia.. Hmmm ayah pon dah mula makan jugak!!!

Apa tunggu lagi, vivix ni memang cepat licin, lebih-lebih lagi kalau promosi bulan ni (july 2014), ada tu sampai borong berbotol-botol... laku mcm goreng pisang panas!!!!

Kini, lebih mudah sekali nak order suplemen Shaklee, hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ada5e0b63ef60e2239fa8abdd4aa2f8e




 

Nak dapatkan harga promosi vivix shaklee?, apa kata register jadi ahli shaklee dan dapatkan penjimatan 15-25% untuk seumur hidup!!!
Klik sini untuk info jadi ahli shaklee


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi percuma.
Normala Ab. Shukor
Shaklee Independent Distributor [917807]
SMS/Whatsapp : 012-2475576
Email : vitaminsihat2u@gmail.com



Cara tambah selera makan anak dengan kebaikan mealshakes shaklee

Saya antara kebanyakan ibu-ibu yg sering risau bila anak tak nak makan, Kadang2 sampai kena paksa, bila dah hari-hari begitu, saya mula cari jalan bagaimana nak naikkan selera makan anak saya tanpa dipaksa-paksa.

Saya mulalah google sana sini nak tahu jugak kalau ada petua-petua nenek moyang kita dulu2 bagi membantu masalah saya ni.. Antara petua yang saya jumpa ialah bagi anak air didih nasi, sup kaki ayam dan mandikan anak setiap petang dengan air ramasan daun kucai selama 3 hari berturut-turut. Haaa.. yang ni saya rasa sangat pelik sikit....Selalunya beli daun kucai beli utk buat masakan, tak tahu pulak boleh buat mandian bagi tambah selera makan anak.. apa pon saya baca testimoni yang mencuba daun kucai tu memang sangat berkesan, saya cuba jugak.. alhamdulillah.. memberi feedback positif walaupon kadang2 saya miss 3 hari berturut-turut..

Ini rupanya daun kucai.. buat cekodok pon sodap ni!.. hihihi

Daun kucai atau daun bawang bukan sahaja utk masakan tetapi banyak khasiat yang kita sebenarnya tak tahu.. antaranya :-

Kucai mengandungi vitamin B dan C, karotin dan komponen belerang. Ia dapat mengubati penyakit-penyakit seperti senggugut, penyakit keputihan, darah tinggi dan sembelit.

Kucai bertindak sebagai antiseptik untuk membunuh kuman bakteria dalam usus dan menjadi perangsang dalam proses pengecutan serta pengembangan usus. Ia juga melancarkan pengaliran darah, sekali gus menghindarkan pembekuan darah. Cara penggunaannya adalah menumbuk daun kucai sehingga lumat dan kemudian dikacau dengan air panas lalu diminum. Penggunaannya adalah lebih mujarab sekiranya diminum setiap pagi.


Di Shaklee menyediakan Mealshakes Shaklee bagi membantu masalah anak tak selera makan kerana kandungannya yang berasaskan sayuran, buahan, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain2 sesuai dengan semua peringkat umur dari 1 tahun hingga dewasa. Kebanyakkan ibubapa yang memberi anak mereka mealshakes telah respond yang positif dan gembira. Saya juga memberinya kepada anak-anak saya sebagai makanan tambahan untuk mereka sihat dan cergas.

 Mealshakes Terbaik :- 

✿ Nutrisi lengkap : menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
✿ Membekal Nutrisi kepada sel tubuh kerana ia kaya dgn protein untuk bantu membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah dll.
✿ MEMBANTU TUMBESARAN- mengandungi asid folik,biotin,KAYA DGN KALSIUM DAN MAGNESIUM untuk membina tulang dan sel2 untuk proses membesar
✿ MENGANDUNGI ANTIOKSIDA seperti vitamin A,C,E, zink dan selenium yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
✿ Detoksifikasi: Kaya Dengan Serat Untuk Bantu Buang Lemak Berlebihan Dan Sisa Buangan Dari Perut Dan Usus (Bagus untuk mencegah sembelit)
✿ Menguatkan Sistem Immuniti Tubuh Terhadap serangan Penyakit
✿ Membantu perkembangan minda dan IQ anak
✿ Menambah selera makan anak-anak
✿ Membantu masalah sembelit
✿ Mengatasi masalah selalu demam selsema dan asma
✿ Menguatkan antibodi sebagai perlindung dari sebarang serangan virus berbahaya
✿ Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
Mengembalikan seri wajah kerana kandungan vit. B yang lengkap, zat besi dan copper utk membina sel darah merah yang sihat dan memberi kesan kepada wajah dan kulit yg lebih cantik.
Rasa yang sedap dan enak, kerana tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat diminum oleh semua golongan.

Mealshakes boleh dicamporkan kedalam susu anak ataupon minuman kegemaran mereka dan boleh dikisar bersama-sama buah-buahan. Rasa vanilla yang sedap pasti tertarik anak untuk meminumnya dan sekaligus mendapat kebaikan untuk anak sihat dan cergas.


Jom dapatkan satu untuk anak-anak anda, kenapa berkira sangat dengan wang ringgit yang dilaburkan untuk anak-anak kita. Saya dulu pon selalu berfikiran begitu, tapi saya silap bilamana saya spendkan budget utk anak-anak saya dari segi penjagaan dan pemakanan yang sihat, saya telah mendapat kebaikan yang berganda-ganda sangat. Paling gembira dan teruja anak-anak saya gembira dan sentiasa sihat walau apa dalam keadaan sekalipon.. alhamdulillah.. kita merancang.. Allah jua yg menentukan...

Tak ada lagi rasa megantuk jaga ada sakit malam-malam hari, kurang ambil cuti emergency sebab nak jaga anak sakit kat rumah, dah jarang pergi klinik, balik bercuti masih lagi steady dan tak penat sangat.. haa ..banyak kebaikannya.. tak gitu...

Mealshakes ni antara produk paling laris dan cepat licin, tu sebab saya sentiasa buat stok supaya tidak kehabisan untuk customer saya yang selalu order dan untuk saya sekeluarga juga. Sayangnya kalau tak ada kat rumah... sebab saya sendiri pon selalu camporkan dengan ESP Shaklee untuk masalah kulit saya yang tak sekata ini.... dan kesannya kulit cantik dan berseri... suka sangat!!!...

Kini, lebih mudah sekali nak order suplemen Shaklee, hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=74e1ed8b55ea44fd7dbb685c412568a4


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi percuma.
Normala Ab. Shukor
Shaklee Independent Distributor [917807]
SMS/Whatsapp : 012-2475576
Email : vitaminsihat2u@gmail.com

 

 

 
 

 


Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)