cara menghilangkan jerawat dan vitamin shaklee untuk jerawat

Masalah jerawat sering terjadi dan dianggap satu penyakit yang agak kronik juga untuk mereka yang menghadapinya.

Bagaimana ia terjadi? - Kelenjar yang mengeluarkan minyak aktif atau sebum yang berfungsi untuk meliputi kulit luar muka dan badan sekaligus bertindak sebagai pelembap semulajadi pada permukaan kulit manusia. Namun begitu, apabila liang roma pada permukaan kulit anda tersumbat, ini akan membuatkan kulit muka, belakang dan leher ditumbuhi jerawat.



cara menghilangkan jerawat
Kenali Punca-punca Jerawat
Hormon dan Jerawat - Pada usia remaja, kelenjar sebaceous mengembang dan mengeluarkan lebih banyak sebum di bawah pengaruh hormon yang dikenali sebagai hormon androgen. Sebab itu ramai di kalangan perempuan pada usia remaja dan awal dewasa kerap mengalami masalah jerawat.
Namun begitu, lama-kelamaan liang sebaceous akan menghasilkan sebum yang semakin berkurangan berbanding pada usia remaja.

Bakteria dan Jerawat - Bakteria yang dikenali dengan nama A Propionibacterium acnes A pula adalah salah satu bakteria yang biasa ditemui dalam sel kulit. Sumber makanannya ialah sebum dan sel-sel mati pada permukaan kulit. Orang yang berjerawat mempunyai A Propionibacterium acnesA yang lebih banyak berbanding dengan kulit orang yang tidak berjerawat.

Pemakanan dan Jerawat - Walaupun punca jerawat yang disebabkan oleh diet atau pemakanan tetapi tidak dapat dibuktikan dengan jelas serta secara terperinci, seseorang yang amalkan diet secara tidak langsung memberi kesan kepada tahap insulin dalam badan kita. Insulin adalah hormon terpenting manusia dan kekurangannya boleh mempengaruhi hormon-hormon lain di dalam tubuh termasuk hormon androgen yang turut menjadi penyebab pertumbuhan jerawat pada kulit muka, belakang dan leher pesakit.

Stress dan Jerawat - Stress boleh memburukkan lagi simptom jerawat, tetapi ia boleh dicegah dengan rawatan yang betul. Tahap stress yang tinggi akan memberi kesan ke atas jerawat dan boleh menyebabkan radang jerawat yang teruk. Selain itu, apabila kita dalam keadaan stress, adrenalin serta hormon androgen yang ada di dalam badan akan dikeluarkan dengan berlebihan dan menjadi punca berlakunya pertumbuhan jerawat.

Alat Solek Dan Jerawat - Alat solek bukanlah punca jerawat terbesar untuk kulit, tetapi jika anda tidak membersihkan kulit anda dengan baik selepas memakai alat solek, ia boleh memburukkan lagi keadaan jerawat pada kulit terutama muka anda.

Matahari Dan Jerawat - Cahaya matahari juga bukanlah penyebab utama masalah jerawat tetapi haba yang dihasilkan oleh matahari boleh menyebabkan kulit anda berpeluh dan berminyak sekaligus menyumbatkan liang roma.

Pakaian Dan Jerawat - Tidak ramai yang mengalami masalah ditumbuhi jerawat di belakang badan tetapi ia berlaku disebabkan oleh jenis pakaian yang dipakai terutama dalam iklim tropika seperti di Malaysia. Belakang badan mempunyai ribuan kelenjar dan liang roma yang boleh memerangkap sebum. Bersihkan diri selalu kerana kulit yang bersih boleh membebaskan anda dari belengu jerawat.

Sebenarnya ini adalah sebahagian sahaja daripada punca-punca yang boleh menyebabkan kulit anda ditumbuhi jerawat. Namun begitu, proses pertumbuhan jerawat adalah sangat kompleks dan dikatakan boleh wujud daripada banyak punca.

DiShaklee menyediakan vitamin tambahan untuk membantu memulihkan jerawat dan sekaligus meredakan jerawat dan menolong menyeimbangkan hormon seseorang pada tahap minimum.

Antara vitamin yang perlu untuk membantu memulihkan masalah jerawat :-
GLA - Stabilkan hormon dan pulihkan kulit rosak
Vitamin E Shaklee - hilangkan parut dan kesan cela
ESP Shaklee - membina sel2 baru utk kulit cerah dan bersih
B Complex - penyebab jerawat adalah kurang B6
Vitalea - chromium bantu metabolisma gula. metabolisma gula yang tak stabil sebabkan jerawat.
Zinc - mengurang & mencegah jerawat, memulihkan kesan-kesan luka akibat jerawat. 

KLIK SINI UNTUK ORDER : KLIK SINI

Hubungi Normala SMS/Wassap 012-2475576 untuk pilihan vitamin mengikut masalah anda



✿GLA - pulihkan kulit rosak
Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex:
  • Membantu meningkatkan kesuburan perempuan – bagi yang ingin mendapatkan cahaya mata…insya allah.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan perempuan…lelaki pon boleh makan tau! Melegakan simptom PMS (sindrom pra-haid) – senggugut, mood swing, loya-loya, sakit kepala, retensi air dan sakit payudara.
  • Membantu dalam menangani dan melambatkan proses menopaus dan melambatkan proses penuaan.
  • Menguatkan kuku (kulit berseri-seri) dan memperbaiki rambut kering dan gugur.
  • Memperbaiki inflamasi kulit - membantu menangani eczema, psiorasis, alergi, kulit kering dan memulihkan jerawat. Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri dan menjadikan kulit bebas dari jerawat.
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Menghalang komplikasi diabetes- mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.
  • Untuk fungsi saraf dengan meringkan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

GLA BUKAN UNTUK WANITA SAHAJA
Sebenarnya, suplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dalam makanan), remaja, dewasa dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki)


✿Vitamin E Shaklee - hilangkan parut dan kesan cela
  • Penting untuk pemulihan dan kecantikan kulit
  • Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
  • Melindungi dan mencegah kerosakan sel, menghaluskan dan mencerahkan kulit
  • Mempercepatkan proses pemulihan kulit, bagus untuk mereka yang mempunyai kulit kering
  • Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
  • Berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit serta menghilangkan parut jerawat, kesan cela dan kulit tak bermaya.
  • 1 botol – 120 biji untuk 4 bulan lamanya.
Cadangan untuk Set Kecantikan = VITAMIN E, VITAMIN C, B. COMPLEKS & ESP SHAKLEE.

Sangat berkesan diambil bersama ESP Shaklee untuk kulit berseri-seri dan cantik, kerana ESP membantu hasilkan sel-sel baru untuk kulit yang kusam dan tidak sekata.


✿ESP Shaklee Non-Gmo Soy Protein, pengambilan berterusan 
  • Membantu cantikkan kulit wajah. Kulit sihat dan cantik berseri-seri. Insyaallah.
  • Membina sel2 baru utk kulit cerah dan bersih
  • Pulihkan pigmentasi - kulit berseri, tona kulit sekata, pulihkan parut jerawat.
  • Ibu hamil lebih bertenaga dan berseri, menyusukan anak (act as milk booster)
  • Membantu mengurangkan paras kolesterol dan penyakit jantung.
  • Membantu mengawal masalah diabetes.
  • Membantu memberi tenaga segera... mereka yg sering letih dan lesu
  • Membantu menurunkan berat badan – NAK KURUS!!! Sebab ESP mengenyangkan..
  • Bantu pulihkan gastrik dan bagus utk mereka yang baru pulih dari sakit.

Tips Kulit Cantik dan Berseri


✿B Complex - penyebab jerawat adalah kurang B6
Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?


Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya : melancarkan metabolisme, melancarkan peredaran darah, mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak, mencegah terjadinya kerosakan urat saraf dan memulihkan gangguan saraf.

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya : memlancarkan metabolisme, meningkatkan kekebalan tubuh, menjaga keseimbangan garam-garam mineral dan membantu sintetis RNA dan DNA.

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya : mencegah kerosakan urat saraf, membantu pembentukan sel darah merah, melancarkan metabolisme sistem tubuh, mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

Kekurangan vitamin B Complex boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.

Selain itu, kekurangan vitamin B Complex juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B Complex akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung.

KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS
  • Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  • Mengelakkan penyakit beri-beri.
  • Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  • Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  • Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  • Mencegah stress.
  • Menguatkan antibodi tubuh.
  • Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  • Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  • Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  • Mencegah anemia (tekanan darah rendah)


✿Vitalea - chromium bantu metabolisma gula. metabolisma gula yang tak stabil sebabkan jerawat.
  • Multivitamin dan mineral lengkap dgan zat besi untuk
  • dewasa lelaki perempuan yg sering letih, sakit2 dan demam
  • warga tua yg selalu sakit2
  • mereka yg kurang darah - membantu untuk penghasilan sel darah merah.
  • Ibu yang selepas bersalin banyak kehilangan darah, jadi vitalea berupaya membekalkan nutrien penting utk pembentukan darah merah menjadikan badan ibu kekal bertenaga.
  • Vitalea juga membantu ibu-ibu dalam proses penyusuan menjadi lancar.


✿Zinc - mengurang & mencegah jerawat, memulihkan kesan-kesan luka akibat jerawat
APA ITU ZINC? - Merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim. Ia memainkan peranan dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang.

PERBEZAAN ZINC SHAKLEE - -Dirumus dari gabungan zinc glukonat semulajadi dengan nutrien semulajadi yg lain sprti kalsium & serbuk alfafa utk hasilkan zinc yg mudah diserap oleh tubuh.
Sesuai utk pengambilan jangka panjang.
Berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium & plumbum dari tubuh.

FAEDAH UTAMA
1. Mengaktifkan 200 jenis enzim
Berkebolehan mengabung DNA,RNA & protin seterusnye merangsang sel2 baru.
Mengaktifkan lebih 200 jenis enzim dalam tubuh utk memelihara pertumbuhan gigi & para remaja.

2. Membentuk Kolagen
Membantu pembentukan protein utama bagi tisu sokongan dalam badan serta perkembangan kulit,kuku & organ.

3. Memperbaiki Diabetes
Membantu pengeluaran & pengekalan insulin serte mencegah diabetes.

4. Bintik putih kuku
Tanda kekurangan zinc yg boleh mnyebabkan depresi,lemah daya ingatan,mudah sakit,pemulihan luka yg lambat,pembengkakan prostat,anemia,lemah daya penglihatan @ hilang daya penglihatan.

5. Mempertingkatkan sistem imum
Membantu pengeluaran kelenjar thymus.
Kelenjar Thymus mempertingkatkan sistem imum dgn pengeluaran T-cells utk mnentang kanser & mhalang virus@bakteria penyakit.

6. Cepatkan pemulihan luka/ jerawat
Memulihkan luka dalam & luaran selepas pembedahan, memperbaiki alergi & bintik dikulit.
**hancurkan zinc & tabur ditempat luka utk mpercepatkan pemulihan luka.

7. Memperbaiki masalah prostat
Melindungi masalah kesihatan prostat,memperbaiki & menyembuh pembesaran kelenjar prostat
**Kajian mnunjukkan pngmbilan harian zinc mngurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dlm kadar 70%.

KLIK SINI UNTUK ORDER : KLIK SINI

Hubungi Normala SMS/Wassap 012-2475576 
untuk pilihan vitamin mengikut masalah anda dan konsultansi percuma.
Email : vitaminsihat2u@gmail.com
Shaklee Independent Distributor


COD : Subang Jaya, Subang Perdana, Kg. Melayu Subang, Petaling Jaya, Damansara, Shah Alam dan kawasan sekitarnya.


Post Laju : 2-4 hari bekerja.






Variasi resipi cara bancuh ESP Shaklee

Bagaimana cara nak bancuh esp shaklee? Ramai jugak yang tanyer saya pasal cara bagaimana nak bancuhnya... haaaa oklah saya akan ceritakan cara bancuh dan apa yang boleh dicamporkan supaya esp shaklee rasa lebih enak diminum dan lagi berkhasiat.

Variasi resipi bancuh ESP Shaklee

Sana sini orang asyiklah bercerita pasal esp shaklee ni... Kebaikan dan kesannya boleh dapat dilihat apabila kita konsisten amalkannya.. barulah boleh nampak perubahan pada kulit dan rasakan badan lebih bertenaga dari biasa. .. inilah best seller produk shaklee berbanding yang lain.... ESP dikatakan antara product killer Shaklee....hanya mereka yang dah rasa kebaikan dan kehebatannya sahaja tahu akan kesan yang sangat bagus kepada masalah yang mereka hadapi. ...


Apa ESP tu yer??... esp atau nama penuhnya energizing soy protein.. Semua orang dah tahu kebaikan dan manafaatnya tapi kali ni saya nak share cara-cara bancuh ESP Shaklee dengan pelbagai resepi yang sangat best dan pasti semua orang akan suka....especially mereka yang baru beli atau dah lama beli tapi tak tahu apa lagi yang boleh dipelbagaikan dengan esp ni ..asik bancuh dengan milo...dengan susu jerrr. .. lagi dan lagi...


Seperti biasa, sukatannya hanya satu sudu besar ESP dibancuh bersama satu gelas besar air suam. air suam ni samada air suam kosong atau sejuk.. kerana itulah saya cadangkan agar anda mecuba setiap resipi-resepi di bawah ini.. ikut pilihan masing-masing dan ikut suka hatilah.....

•ESP + plain water (suam/sejuk)
 
•ESP + Fresh Milk

•ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP...boleh add on almond or fruits.bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)

•ESP + susu tepung (any brand)

•ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee

•ESP + Nesvita 3in1

•ESP + jus twister tropicana

•ESP + Yogurt drink

•ESP + Ribena

•ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)

•ESP + Milo/Horlicks

•ESP + sirap bandung

•ESP + fresh milk + oat+serbuk koko+madu (ni resipi Dr Muhaya)

•rugi tak cuba satu-satu..........atau ada sapa-sapa lagi dah cuba resepi baru yang lain...jom kongsi disini...




bagaimana?...kalau saya.. sampai sekarang ni suka ESP dgn air suam-suam kuku...dan shake2 kan jerla... rasa best jer bila minum tu... (sesekali ajer saya camporkan dengan fresh milk ....kalau rajin..blend skali dgn kismis/kurma)


ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia sesuai utk seisi keluarga.. sangat sesuai untuk:

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik.


Keistimewaan dan Kelebihan ESP yang lain?...boleh baca kat link ni.. HERE


Kini, lebih mudah sekali nak order suplemen Shaklee, hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”…


 
Testimoni customer yang mengamalkan ESP Shaklee
 
 


Sila hubungi saya, Normala Ab Shukor |Id : 917807 | Shaklee Independent Distributor

SMS/Whatsapp 012-2475576 | vitaminsihat2u@gmail.com utk sebarang pertanyaan & konsultansi percuma


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

PROMOSI MARCH 2014 ESP - energizing soy protein shaklee buy 6 free 1

March Special Offer ESP - Buy 6 Free 1 

Anda berminat nak dapatkan 1 ataupon 2 dengan harga promosi pon tak per.. sebab bulan ni sahaja dapat harga istimewa dan paling best harga jatuh tergolek-golek ni.. jadi jangan lepaskan peluang untuk dapatkannya yer..




Adakah anda mempunyai masalah kulit muka kusam, tona tak sekata, tak berseri, berparut dan sering keletihan lesu dan tak bertenaga? 

Rasailah kesan ESP yang sangat membantu atasi masalah anda. Telah ramai berpuashati dengan hasil pengambilan ESP secara konsisten dan juga telah ramai yang repeat order untuk menjadikannya sajian seharian mereka.

Apakah keistimewaan ESP Shaklee ni?

ESP membantu :

✿- Membina sel2 baru utk kulit, kerana setiap 21 hari sel2 lama akan berganti dengan sel2 baru, jadi inilah peranan ESP untuk hasilkan kulit cerah sekata, berseri-seri dan bersih.
✿- Pulihkan pigmentasi, jeragat - kulit berseri, tona kulit sekata, pulihkan parut jerawat.
✿- Ibu hamil lebih bertenaga dan berseri, menyusukan anak (act as milk booster) dengan meningkatkan penghasilan susu ibu lebih pekat dan banyak.
✿- Membantu mengurangkan paras kolesterol dan penyakit jantung.
✿- Membantu mengawal masalah diabetes.
✿- Membantu memberi tenaga segera... mereka yg sering letih dan lesu.
✿- Membantu menurunkan berat badan – NAK KURUS!!! Sebab ESP mengenyangkan..
✿- Bantu pulihkan gastrik dan bagus utk mereka yang baru pulih dari sakit.
✿-Menganjalkan kulit.
✿-Memberi tenaga segera dan meningkatkan kesihatan tubuh secara menyeluruh.
✿-Membantu tumbesaran fetus dan memastikan kesihatan ibu hamil di tahap optimum.
✿-Untuk masalah kesuburan, ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat.
✿-Membina sel-sel kulit, otot, hormon yang seimbang dan menyokong system imun badan anda.


✿-Paling penting untuk penyerapan vitamin lain dengan lebih berkesan sekali jika diambil bersama-sama dengan ESP Shaklee ni.

Jangan lepaskan peluang ini kerana banyak kelebihan yang anda dapat dengan PROMOSI ESP BUY 6 FREE 1
✿ FREE 1 canister ESP (jimat rm150.00)
✿ FREE Membership (jimat lagi rm75.00)
✿ Dapat CASH BACK lagi!!! Best tak?

(Boleh share dengan kawan2, adik-beradik dan saudara-mara utk dapatkannya)
Bukan selalu ada pada bulan2 lain...paling last tahun 2012.. Itupun sampai out of stock!!

Berminat nak cuba 1 dulu… 

Hubungi saya SMS/ WASSAP 012-2475576 utk booking utk tidak kehabisan stok..

ESP terlajak laris!!!

ESP ada pada setiap set :
set hamil, berpantang, menyusu set kurus
set kecantikan mereka yg gastrik set kesihatan dll.

Hubungi saya untuk dapatkan maklumat lanjut tentang produk Shaklee dan dapatkan harga istimewa hanya dari vitaminsihat2u.


Normala Ab Shukor
Shaklee Independent Distributor (id : 917807)
SMS/Whatsapp 012-2475576 



Berminat untuk menjadi sebahagian drpd family Shaklee kami?

Nak jadi ahli Shaklee? KLIK SINI 




 

































Jom Hebat Mega Institut Sosial Malaysia lagi meriah dengan Amin Idris

Jom Hebat Mega 2 hari lepas...bahang kemeriahan dan semangat membara masih lagi terasa dan masih lagi tergiang-ngiang kat telinga ni.. kata Amin Idris, iaitu Penasihat Psikologi & Motivasi dan lebih glamer lagi dalam tv Al-Hijrah tu.. "JOM KITA BERIMAGINASI"  memang best sangat rasa semangat nak berjaya tu berkobar-kobar!!!.. So What?.. Ko hado?.. 

Bukan selalu dapat joint macam ni dan bukan semua group diluar sana adakan program macam ni.. berbeza dengan group Lady & Boss (sapa nak tahu kena joint dulu) ni yang sangat membara dan sanggup berkorban utk membantu mereka yang baru nak start dalam bisness Shaklee ni.. Kiranya saya ni sangat-sangatlah bertuah berada dalam group ni.. Memang Superb dengan Master-master yang telah berjaya dengan pendapatan tak lebih tak kurang RM50,000.00 sebulan.. Haaaa sapa tak nak kan?? Banyak sangat rahsia dan tips dari diaorang yang memang boleh jadikan sebagai panduan..  

Ini adalah "Mama dan Papa" yg banyak membantu saya untuk terus berjaya dalam bisness Shaklee ni... Tak rugilah berada dikalangan mereka yang sentiasa berimpian untuk berjaya..


Bergambar sebagai kenangan bersama Mama Ija Ramli, Papa Munzir, Elis dan Amin Idris sempena Jom Hebat Mega 2014

Lagi-lagi pada mereka yang berminat dan tidak tahu untuk mula dari mana dan bagaimana.. group kami sentiasa memberi dorongan dan panduan serta tips yang banyak utk ahli yang register dibawah group kami... Bukan ada pada group lain tau.. sebab mana-mana ahli dari group lain yang saya jumpa asyiklah dok nak minta tips.. OH NO!!!!.. sebab group kami eksklusif untuk ahli kami-kami sahaja yer..

So.. apa tunggu lagi, jom bertindak segera... 
Hubungi saya, Normala SMS/Whatsapp 012-2475576



Nak dapatkan tips untuk berjaya dari group kami yang telah disampaikan oleh Amin Idris, jadilah sebahagian dari kami dengan mendaftar ahli dengan segera... Hanya untuk kami-kami sahaja tau..





Berminat?
Hubungi saya, Normala SMS/Whatsapp 012-2475576




Cara atasi jerebu dengan tingkatkan sistem imun lemah

JEREBU yang sangat kuat ada dimana-mana.. saya juga tak terlepas dari masalah ini.. lagi-lagi anak-anak saya yang bersekolah pagi dan petang.. sentiasa terdedah dengan jerebu ni.. pakailah topeng muka sekalipon.. kalau nak kena sakit-sakit tekak dan selesema .. kena jugaklah kan..

Tapi.. saya dah prepare awal-awal dan memang rutin harian anak-anak saya akan mengambil vitamin tambahan bukan sahaja dalam musim jerebu ni.. malah setiap hari mereka amalkannya...Syukur sangat2.. sejak pengambilan vitamin tambahan ni...anak-anak saya kurang dijangkiti dan boleh dikatakan jarang sangatlah sakit selesema dan demam-demam ni....berbanding kawan-kawannya yang lain... Paling tidak pon anak saya yang bongsu sekali. Ammar Izz, berumur 5 tahun dan bersekolah tadika.. memang lasak dan tak mahu duduk diam... ada sahaja yang akan dibuatnya untuk dipraktikkan apa yang dipelajari ditadikanya....menyanyilah.. berceritalah... berlakonlah.. dan suka sangat berceloteh... saya lihat perkembangan dia sejak ambil mealshakes, vit. C utk anak2 dan Omega Guard ... ternyata dia lebih cergas dan ceria berbanding sebelumnya... Hari-hari mau pergi tadika.. hai...sampai hari sabtu pon nak jugak pergi tu.. excited betul anak saya yang sorang ni...



Apa yang boleh diberikan untuk anak-anak yang sering selesema dan demam-demam ni yer.. Pendek kata yang lemah sistem imunnya.. bila lemah sistem imunya .. senang diserang jangkitan tak kira dimana sahaja berada... lebih-lebih lagi kalau rakan sebayanya dah start bersin-bersin... kena bagi protection cepat-cepat.. jangan tunggu sampai dah sakit dan melarat baru nak cari alternative lain...

OK.. untuk anak yang selalu demam dan selesema, saya cadangkan vitamin tambahan seperti dibawah:-

Mealshakes : 

✿ Nutrisi lengkap : menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
✿ Membekal Nutrisi kepada sel tubuh kerana ia kaya dgn protein untuk bantu membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah dll.
✿ MEMBANTU TUMBESARAN- mengandungi asid folik,biotin, KAYA DGN KALSIUM DAN MAGNESIUM untuk membina tulang dan sel2 untuk proses membesar
✿ MENGANDUNGI ANTIOKSIDA seperti vitamin A,C,E, zink dan selenium yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
✿ Detoksifikasi: Kaya Dengan Serat Untuk Bantu Buang Lemak Berlebihan Dan Sisa Buangan Dari Perut Dan Usus (Bagus untuk mencegah sembelit)
✿ Menguatkan Sistem Immuniti Tubuh Terhadap serangan Penyakit
✿ Membantu perkembangan minda dan IQ anak
✿ Menambah selera makan anak-anak
✿ Membantu masalah sembelit
✿ Mengatasi masalah selalu demam selsema dan asma
✿ Menguatkan antibodi sebagai perlindung dari sebarang serangan virus berbahaya
✿ Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa


Vitamin C Chewable dan Sustained Released :

✿Mencerahkan kulit dengan membina kolagen untuk kulit sihat
✿Samaratakan tona kulit muka (lagi berkesan diambil bersama ESP)
✿Menaikkan seri wajah dan awet muda
✿Menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata
✿Kecutkan jerawat dan hilangkan bintik hitam
✿Menguatkan antibodi badan, alergi dan bersin waktu pagi
✿Sesuai utk ibu hamil dan menyusukan anak
✿Lelaki dan perempuan
✿Dijamin selamat, berkesan dan semulajadi





Omega Guard Shaklee :

Ibu Hamil :
✿Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
✿Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
✿Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
✿Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

Ibu Menyusu :
✿Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
✿Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

Kanak-kanak :
✿Minyak Ikan Omega Guard Shaklee untuk anak yang mudah dapat sakit demam, batuk dan selesema
✿Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
✿Membantu anak2 penghidap asma dan alergi kulit
✿Memperkuat sistem imunisasi badan
✿fokus dlm pembelajaran supaya kreatif dan sesuai utk anak hiperaktif.

Mereka yang mengalami masalah berat badan :

Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

Juga untuk masalah kesihatan :
✿Batuk berkahak, selesema berterusan
✿Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
✿Sakit Stroke, gout, darah tinggi dll.


 

Nutriferon :
✿Menguatkan sistem imun dalam 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

✿Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

✿Melindungi terhadap influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

✿Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

✿Kelewatan Penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

✿Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

✿Meningkatkan Menopaus - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.

✿Membantu masalah PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.

Sebarang pilihan vitamin untuk anak anda dan cara pengambilan yang betul dengan hubungi saya : NORMALA SMS/WASSAP 012-2475576




Jangankan anak-anak yang selesema dan demam.. mak ayah pon sama... kalau dah hari-hari pergi kerja... balik kerja... hmmm alamatnya sah-sahlah kenakan...Apa yang saya amalkan Vitalea, multivitamin untuk badan cergas dan Vitamin C cegah sebarang jangkitan.... Alhamdulillah.. saya betul-betul hadapi kesan yang sangat superb... Tapi kalau nak demam selesema tu... tak boleh nak tolaklah kan.. kita ni siapa nak lawan takdir Allah s.w.t.. anggaplah tu sebagai pencuci dosa yang kita lakukan..itupon dah cukup alhamdulillah.. sebab Allah s.w.t bagi peringatan kepada kita untuk mengingatinya.... betul tak?

Kebaikan Vitalea :
✿mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya
✿membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat didalam vitalea.
✿ suplemen terpenting untuk program diet atau nak turunkan berat badan kerana mencukupkan nutrisi seimbang dalam badan.
✿vitalea banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak letih dan lesu, atasi pening-pening akibat kurang darah (tekanan darah rendah), dan menjadikan kulit sentiasa tegang.
✿Ibu hamil dan menyusukan anak adalah sangat digalakkan mengamalkan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak. 



Vitamin C Chewable dan Sustained Released 
✿Mencerahkan kulit dengan membina kolagen untuk kulit sihat
✿Samaratakan tona kulit muka (lagi berkesan diambil bersama ESP)
✿Menaikkan seri wajah dan awet muda
✿Menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata
✿Kecutkan jerawat dan hilangkan bintik hitam
✿Menguatkan antibodi badan, alergi dan bersin waktu pagi
✿Sesuai utk ibu hamil dan menyusukan anak
✿Lelaki dan perempuan
✿Dijamin selamat, berkesan dan semulajadi

Sangat berkesan diambil bersama ESP Shaklee kerana membantu serap vitamin dengan lebih berkesan. Bonus : kulit cantik berseri-seri dan pudarkan kesan parut lama, kerana ESP membantu hasilkan sel-sel baru untuk kulit yang kusam dan tidak sekata. (ESP PROMOSI BULAN MARCH INI)



Tips Kulit Cantik dan Berseri :
http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2014/02/tips-kulit-cantik-berseri-dengan-esp.html

Bagaimana nak dapatkannya?
Hubungi saya : NORMALA dengan SMS/WASSAP ke 012-2475576 untuk dapatkan penjimatan terbaik buat anda.

COD kawasan sekitar Selangor : Shah Alam, Petaling Jaya, Damansara, Subang Jaya, Sungai Buloh, Kg. Melayu Subang dan kawasan sekitarnya.
Untuk yang jauh dimata tapi dekat dihati : Post laju 2-4 hari bekerja.. insya allah.











Makanan untuk dapatkan anak bijak

Kehamilan satu anugerah terindah dalam kehidupan berumah tangga. Sudah pasti setiap pasangan mengharapkan kelahiran seorang anak dengan selamat dan sempurna sifatnya. Selain itu ibu bapa juga mendambakan seorang anak yang bijak dan cergas.

Makanan juga mempengaruhi otak anak yang bijak dan cergas sejak dari dalam kandungan ibu lagi, Pemakanan yang berkhasiat dan dari sumber yang baik amatlah dititikberatkan untuk kelahiran anak yang sihat dan selamat.


Apa sumber makanan yang sihat?

1) Asid folik
Untuk dapatkan anak yang bijak, ibu boleh mengusahakan sejak dari awal trimester kehamilan lagi. Ibu hamil perlu mendapatkan nutrisi yang penting untuk pertumbuhan otak janin yang sihat iaitu asid folik.

Folate adalah vitamin B9 yang selalunya dijumpai didalam sayuran hijau, jus buah-buahan dan bijirin. Asid folik diperlukan terutamanya semasa wanita merancang untuk hamil dan tiga bulan pertama selepas disahkan hamil.

Ia boleh mengurangkan risiko mendapatkan anak cacat terutamanya kecacatan saraf (NTD), membantu perkembangan dan pertumbuhan otak (anencephaly) dan saraf tunjang.


2) Buah-buahan saranan Rasululah s.a.w
Didalam al-Quran ada menyebut tentang makanan yang disarankan dimakan oleh Rasulullah s.a.w untuk mendapatkan anak cerdas. Antaranya  adalah :


Pir : Buah ini mengandungi banyak air yang manis dan penuh vitamin. Rasulullah s.a.w bersabda "Makanlah buah pir kerana buah ini dapat membuat terang penglihatan dan menumbuhkan rasa cinta di hati" Dan berikanlah buah ini kepada ibu yang sedang mengandung kerana dapat mempercantikan anak kalian".

Kurma : Ia mengandungi antara lain zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C. Iman Ali bin Abi Thalib berkata: "Tidak ada makanan dan ubat yang dimakan oleh perempuan yang sedang hamil lebih utama daripada buah kurma yang segar (rathab)."



Luban (kemenyan arab) : Rasulullah s.a.w bersabda: "berilah makanan dari Luban (kemenyan arab) isterimu yang sedang hamil, kerana jika bayimu dalam perut ibunya diberi makanan dari Luban, ia dapat menambah kecerdasan akalnya. Jika dia laki-laki akan menjadi orang yang pemberani dan jika perempuan pinggulnya akan besar sehingga kelak menjadi bahagian yang baik bagi suaminya."


Tembikai : Selain mengurangkan rasa mual, ia dapat mencegah dehidrasi, kejang otot dan baik untuk nutrisi janin dari segi pekembangan otot, penglihatan, sistem imunisasi dan saraf janin. Rasulullag s.a.w bersabda: " Tidak ada seorang perempuan hamil yang makan buah tembikai, kecuali anak yang dilahirkan olehnya wajah dan fizikalnya bagus."


Kelapa ; Rasulullah s.a.w bersabda; "Berilah makanan isterimu yang sedang hamil buah kelapa kerana ia dapat menjadi sebab anakmu berakhlak baik."



TEKNIK RANGSANGAN

Selain sumber makanan terdapat pelbagai teknik yang boleh dilakukan ibu hamil untuk merangsang bayi dalam kandungan.

Sentuhan : Sewaktu anda menyentuh, membelai, mengusap bahagian perut, sejenis hormon akan dirembes. Hormon tersebut berperanan memberi kelegaan kepada rahim. Ini secara tidak langsung menimbulkan keselesaan dan ketenangan kepada bayi.

Muzik : Bayi gemar dengan alunan bunyi. Malah bunyi-bunyi seperti denyutan jantung dan pernafasan anda turut memberi ketenangan kepada dirinya. Sekiranya andamemainkan muzik klasik, bayi akan bertindak balas dengan melakukan tendangan ataupon membuat pergerakan.

Selain daripad itu, muzik klasik juga berupaya meningkatkan perkembangan otak, penglihatan, kemahiran bahasa dan motornya.

Alunan zikir dan bacaan surah al-Quran dibekalkan sebagai penunjuk jalan dan usaha yang boleh dilakukan untuk memperoleh anak seperti yang diidam-idamkan. Surah Yusuf untuk anak yang cantik rupa dan akhlak. Surah Luqman untuk anak yang cerdik. Surah Yassin untuk anak yang teguh hati dan tidak terpengaruh dengan maksiat.


Moga apa yang kita rancang dan niat yang baik dipermudahkan olehNya. Banyakkan doa-doa yang khusus untuk anak-anak yang soleh dan solehah. Amin.



========================================================================

Klik sini untuk dapatkan set lengkap vitamin ibu hamil shaklee:
http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2014/01/set-ibu-hamil-shaklee-vitamin-ibu-hamil.html 















Kebaikan dan kelebihan ESP Shaklee


ESP Shaklee membuatkan daku jatuh cinta dengannya..
Kenapa? Tak percaya?.. testimoni ramai berpuashati dengannya..


Apa ESP Shaklee?   
ESP Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), di mana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses. Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

 Kebaikan dan kelebihan ESP membantu :
  • Membina sel2 baru utk kulit cerah dan bersih, kerana setiap hari yg ke-21, sel-sel baru terhasil dan memerlukan sokongan daripada protin untuk hasil yang lebih baik.
  • Pulihkan pigmentasi - kulit berseri, tona kulit sekata, pulihkan parut jerawat....
  • Ibu hamil lebih bertenaga dan berseri, dan membekalkan asid amino yang bertindak untuk otot dan organ bayi.
  • Sangat berkesan utk ibu menyusukan anak (act as milk booster)
  • Membantu pertumbuhan plasenta, uterus, dan untuk membantu aliran darah ibu yang sentiasa bertambah semasa mengandung.
  • Membantu ibu2 yang mengalami morning sickness kerana ESP membekalkan tenaga.
  • Bagus untuk ibu hamil yg ingin mengurangkan tanda2 Strecthmark.
  • Membantu mengurangkan paras kolesterol dan penyakit jantung.
  • Membantu mengawal masalah diabetes.
  • Membantu memberi tenaga segera... mereka yg sering letih dan lesu
  • Membantu menurunkan berat badan – NAK KURUS!!! Sebab ESP mengenyangkan..
  • Bantu pulihkan gastrik dan bagus utk mereka yang baru pulih dari sakit.

Lagi best bulan March ni ada PROMOSI ESP BUY 6 FREE 1

Rebut peluang dapatkan Promosi ESP March 2014
*****************************************

PROMOSI MARCH 2014 - ESP BUY 6 FREE 1
  • Percuma keahlian shaklee (Jimat RM75.00)
  • Percuma 1 canister ESP (Jimat RM150.00)
  • Bonus dalam bentuk cash (berbaloi-baloi!)
Untuk maklumat lanjut PROMOSI MARCH 2014 - ESP BUY 6 FREE 1
Call/Sms/WhatApp dan Type "ESP PROMO" dan hantar ke: Normala : 012-2475576





Ikuti Tips Kulit Cantik dan Berseri:- http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2014/02/tips-kulit-cantik-berseri-dengan-esp.html

Untuk lebih cantik lagi diminum bersama KOLAGEN‬ SHAKLEE untuk kulit halus mulus. Klik sini untuk Kolagen Shaklee best gila!
https://www.facebook.com/bizzmom.health.and.beuty/posts/579949138747389

‪‎Nak‬ ganti puasa boleh minum ESP dengan makan kurma, cukup untuk tenaga sepanjang hari… Alhamdulillah..kesihatan terpelihara dan berseri selalu. Dan byak lagi khasiatnya...
Ingin cuba?




Sila hubungi saya, Normala Ab Shukor |Id : 917807 | Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp 012-2475576 | vitaminsihat2u@gmail.com utk sebarang pertanyaan & pesanan

Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)