Kesan minum air berlebihan


Ramai yang beranggapan minum air dalam kuantiti yang lebih banyak adalah lebih baik untuk badan mereka. Namun, ramai juga yang tidak mengetahui kesan bahaya sekiranya seseorang itu minum air secara berlebihan dari keperluan badan mereka.
Minum air melebihi jumlah yang diperlukan akan meningkatkan jumlah isipadu darah anda. Darah di dalam badan adalah terdiri daripada sistem peredaran darah yang tertutup. Sekiranya isipadu darah meningkat di dalam badan, ia akan membebankan jantung dan salur darah anda.


Buah pinggang anda pula perlu bekerja ‘lebih masa’ untuk menapis air yang berlebihan keluar dari sistem peredaran darah dalam badan anda. Buah pinggang anda tidak boleh disamakan dengan paip di rumah anda yang mana semakin banyak air melaluinya, semakin bersih keadaan paip tersebut; tetapi sistem penapisan dalam badan pada buah pinggang anda adalah terdiri daripada beberapa siri kapilari khas yang dikenali sebagai glomeruli yang akan menukar darah kepada bentuk urine. Glomeruli anda boleh rosak disebabkan kesan haus dan geseran, dan jumlah air yang banyak di dalam badan juga merupakan salah satu sebab kerosakan buah pinggang.

Regangan fizikal seperti bersenam mengurangkan kebolehan buah pinggang untuk menghantar urine ke pundi kencing untuk dicernakan. Minum terlalu banyak sebelum atau semasa bersenam akan meningkatkan kandungan cecair di dalam badan dan otak, seterusnya menyebabkan sel otak mengembang dan menyebabkan sakit kepala, muntah-muntah, mual, dan boleh mengakibatkan kematian.

Untuk mengelakkan ini berlaku, minum air secukupnya untuk menghilangkan dahaga. Jika anda perlu minum dengan sangat banyak, minum air isotonic seperti Gatorade, 100 Plus atau air isotonic yang mengandungi vitamin dan elektrolit, bukan semata-mata air.


Oleh itu, berapa jumlah air yang optimum untuk kesihatan yang baik?
Jawapan kepada soalan ini bergantung kepada situasi masing-masing termasuk diet harian anda, amalan bersenam dan juga persekitaran. Apa yang anda benar-benar perlukan adalah cecair yang cukup untuk menggantikan apa yang anda hilang setiap hari samada dalam bentuk peluh, urine, pernafasan, dan proses tubuh yang lain. Itu semua memerlukan 8 – 10 gelas setiap hari.



Jika anda banyak memakan makanan yang mengandungi jumlah air yang banyak seperti sayur-sayuran dan buah-buahan serta serat penuh yang padanya terdapat lebih kurang 4 cawan cecair, anda perlu menambah sekurang-kurangnya 4 – 6 gelas lagi air.
Jika anda tidak banyak menggunakan garam atau rempah ratus di dalam masakan anda, keperluan untuk minum air adalah lebih rendah. Sebaliknya, jika menambah pengambilan garam dan rempah ratus dalam makanan, anda perlu minum beberapa gelas air dalam sehari.

Tidak kira bagaimana diet harian anda, jika anda seorang yang selalu berpeluh disebabkan bersenam atau selalu terdedah kepada cuaca yang panas, anda perlulah minum air secukupnya untuk badan anda atau makan makanan yang mengandungi air berbanding mereka yang kurang berpeluh. Jika dalam situasi ini selepas anda minum 8 – 10 gelas sehari dan anda masih berasa dahaga juga, anda perlu minum dengan lebih banyak.




Rasa haus sebagai penunjuk!
Sesetengah yang percaya bahawa rasa haus tidak boleh menjadi petunjuk yang dipercayai untuk jumlah air yang perlu diminum. Ini adalah disebabkan kebanyakan yang mengalami simptom dehidrasi tidak berasa haus dan akibatnya mereka kurang air di dalam badan. Malah sesetengah mereka yang mengalami dehidrasi juga terdiri daripada mereka yang mengabaikan keadaan mulut mereka yang kering walaupun mereka tahu yang mereka sedang kehausan.

Sekiranya warna urine anda jernih, ia menunjukkan yang badan anda terhidrasi dengan baik manakala warna urine yang kekuningan menunjukkan yang anda perlu lebih air.
Perlu tahu juga berat anda memainkan peranan penting untuk menentukan jumlah air yang perlu diambil.

Ada juga yang berpendapat warna urine juga boleh menandakan samada seseorang itu sedang dehidrasi atau tidak. Sekiranya warna urine anda jernih, ia menunjukkan yang badan anda terhidrasi dengan baik manakala warna urine yang kekuningan menunjukkan yang anda perlu lebih air untuk sistem badan anda yang lebih baik. Selain itu, sesetengah perisa tambahan dalam makanan juga mempengaruhi warna urine anda.

Apapun, anda perlulah berhati-hati dengan pengambilan minuman dalam sehari serta mengambilkira diet harian, amalan bersenam, cuaca, dan rasa haus anda. Jika anda merasakan yang anda memerlukan air, ingat selain air, anda juga boleh mendapat bekalan air untuk sistem badan daripada beberapa jenis makanan.

Paling penting, kita janganlah ambil mudah kepentingan air dalam badan, kerana cecair inilah yang melakukan banyak pekerjaan didalam sistem badan kita…Minum air berpatutan tanpa membazir dan terbuang begitu sahaja.
Credit : kevinzahri.com.blog


 












Faedah dan kelebihan daftar ahli shaklee

Apakah faedah dan kelebihan menjadi ahli shaklee?

Assalam dan salam sejahtera..
Sejak akhir-akhir ni ramai yang bertanyakan keahlian Shaklee sama ada untuk makan sendiri atau untuk menambah pendapatan sampingan mereka. Mereka ini adalah pengguna tegar shaklee yang telah merasa kebaikan dan kesan vitamin semulajadi Shaklee ini sehinggakan berminat untuk menjadi ahli. Jadi.. anda bagaimana??? Jom kita baca apa faedah dan kelebihan menjadi ahli Shaklee ni?

Klik sini untuk saksikan montage kejayaan Jutawan Shaklee yang telah berjaya sampai kepuncaknya..
https://www.youtube.com/watch?v=8Ch9bHvL8Ys




APA 3C tu yer?
Shaklee menawarkan 3C iaitu : Cash, Car dan Convention.

Cash = Setiap distributor Shaklee berhak mendapat cash bonus apabila mencapai 150uv dan ke atas setiap bulan. Sangat lumayankan - rajin = UV akan meningkat.. banyak UV, banyaklah cash yang dapat... mudah bukan? Beli untuk diri sendiri pon dah dapat "CASH BACK".. jimat dan sangat menguntungkan.

Car = Shaklee menawarkan "car bonus" iaitu elaun kereta dalam bentuk cash. (boleh guna untuk ansuran kereta baru / kegunaan sendiri...menarik bukan?

Convention = setiap tahun, Shaklee akan menganjurkan Majlis Konvensyen Shaklee yg diadakan samada di luar mahupun di dalam negara. Pihak Shaklee juga menawarkan pakej umrah untuk dan pakej bercuti untuk pencapaian yang memberangsangkan. ...Seronok bukan?


1. Cara nak daftar ahli/pengedar Shaklee?
Pendaftaran boleh dilakukan melalui dua cara iaitu :-

a) Yuran Pendaftaran sebanyak RM75.00 (semenanjung) atau RM85.00 (sabah dan sarawak). Yuran keahlian adalah SEKALI SEUMUR HIDUP.

ATAU

b) KEAHLIAN PERCUMA anda perlu membuat pembelian melebihi 200points UV (Unit Value) dalam satu invoice (resit) (bersamaan dengan RM680.00 (semenanjung) dan RM850 (sabah dan sarawak), seterusnya melayakkan anda terus mendapat bonus untuk bulan tersebut.

Pembelian juga boleh dibuat untuk rakan, famili dan sedara mara yang memang mengamalkan vitamin shaklee. Anda boleh kumpul order dan pada masa yang sama dapat bonus dan free membership shaklee.
Anda boleh menghubungi saya dan saya akan uruskan pendaftaran keahlian anda dengan segera SMS/Whatsapp Normala 012-2475576


2. Andaikata saya mahu mendaftar sendiri di cawangan/branch yang terdekat boleh tak?

Boleh dan ianya cukup mudah. Anda perlukan penaja ataupun ahli yang telah berdaftar dengan shaklee. Cuma perlu masukkan ID saya sebagai penaja anda - ID shaklee 917807 (Normala Ab Shukor) borang boleh didapati di kaunter dan Tahniah!!!! anda dibawah bimbingan saya dan LAYAK untuk menerima TIPS EKSLUSIF daripada saya. JIka Berurusan di kaunter pendafatar hanya RM 65 sahaya.


3. Andakah saya memerlukan modal besar setelah menjadi ahli shaklee?

Tidak sama sekali, hanya RM 75 sahaja untuk register ataupun free membership dan anda boleh terus menjalankan promosi. Mudah kan? oh ya... andai kata tidak sempat untuk membeli barang di HQ anda boleh menguruskan online order shaklee di rumah, ofis atau dimana-mana sahaja dan semua stock diuruskan 100% oleh shaklee malaysia.


4. Keahlian dan cara untuk mendapatkan bonus (CASH REBATE)

Anda boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli (25% less than retail price)..jimat bukan?

Sekiranya anda cuma nak makan sendiri, anda tidak perlu risau untuk maintain point (uv) bulanan atau minimum pembelian. Tidak wajib untuk membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian melainkan anda ingin memulakan bisnes bersama Shaklee.

TETAPI, jika anda mahu mulakan bisnes dengan Shaklee untuk mendapatkan bonus-bonus tertentu, anda perlu dapatkan points (uv) yang telah ditetapkan.

Shaklee menawarkan untung runcit yang berbaloi-baloi.


5. Setelah menjadi ahli ada kelas bimbingan tak? saya tak tau apa-apa tentang bisness saya malu dan tak tahu?

Tahniah membuat pilihan yang tepat dengan mendaftar dengan saya.
Majoriti dibawah kumpulan saya adalah suri rumah dan ibu bekerjaya dan tak dapat hadir kelas bimbingan, tapi jangan risau kelas kami sangat flexible untuk ahli kami. Semua dihujung jari kami menggunakan semua tools yang membolehkan kami membimbing anda, dari group di facebook, whatsapp, webinar di dalam talian dan lain-lain lagi method yang kami gunakan, hanya untuk anda. Dalam group kami, kami dipertanggungjawabkan untuk menjadikan anak-anak shaklee kami berjaya.


6. Group yang mantap

Nama anda akan dimasukkan kedalam group dimana anda akan merasakan aura yang hebat dari mereka yang telah berjaya dan akan membimbing anda untuk lebih suksess lagi.


7. Kenapa anda perlu sertai group saya?

Kami tidak pernah memaksa. Itu yang penting, saya sendiri sebenarnya bermula secara sambilan dari rumah dengan niat membantu suami memenuhi permintaan/keperluan dalam rumahtangga - al-maklumlah dah 4 orang anak memerlukan perbelanjaan yang besar dimana 3 telah bersekolah dan paling bongsu baru memasuki tadika dengan yuran yang begitu tinggi..

Kini.. Alhamdulillah saya dapat banyak membantu keluarga kami. Pada mulanya saya hanya berkongsi kelebihan dan testimonial dari diri sendiri dan tak sangka ramai pula yang mencari. Tiada istilah HEAD-HAUNTING dalam produk shaklee kerana semuanya atas diri sendiri.
Anda hanya perlu menggunakan sepenuhnya kuasa internet kerana semuanya diatas talian sahaja, Shaklee beroperasi sepenunya didalam talian dan ianya sangat flexible. (oh ya semuanya akan dibimbing oleh group kami)

Anda berminat, saya ucapkan Selamat Datang kepada ahli-ahli Shaklee yang baru mendaftar dibawah group saya. Lebih ramai, lebih AURA POSITIF meresap dalam minda anda untuk berjaya... Insya Allah.

Apa fikir lagi... hubungi saya untuk keterangan lanjut dan saya akan uruskan kemasukan anda dengan segera!!!

Produk Shaklee ni adalah suplemen semulajadi memang TERBUKTI selamat, berkesan dan mesra alam...dan saya adalah pengamal suplemen SHAKLEE, menjadikan kesihatan saya bertambah lebih baik.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya sms/whatsapp 012-2475576 NORMALA AB. SHUKOR

FB saya : Normala Ab Shukor
Email : vitaminsihat2u@gmail.com
HP: 012-2475576
Shaklee Independent Distributor ID 917807


Kelas yang santai bimbingan dari kami dan juga aktiviti-aktiviti hebat dari group yang hebat








Jom sertai kami!!!
Berminat hubungi saya segera!!!
SMS/Whatsapp : 012-2475576
Email : vitaminsihat2u@gmail.com

Selamat berShaklee!!!

cara rawat kulit kusam dengan set kecantikan shaklee

Set kecantikan shaklee telah banyak terjual kerana kesannya dapat membantu mereka yang bermasalah kulit dan membantunya merawat dari dalam tanpa ada kesan sampingan.
Tengok Testimoni kakak ni !!! 
Masalah jeragat, pigmentasi, parut jerawat, kulit kusam, badan letih dan lesu.. dapat diatasi dengan set kecantikan shaklee yang sememangnya berkesan, selamat dan bersih.

Apa itu Set kecantikan shaklee?
ESP
Vitamin C
Vitamin E
B. Compleks

Dengan Set Kecantikan Shaklee membantu
=>Pulihkan kulit yg bermasalah.
=>Memberi tenaga berpanjangan.

=>Bertindak dari dalam untuk dapatkan kulit yang cantik dan semulajadi.
=>Melindungi kulit dari kesan radikal bebas.
=>Memelihara jantung yang sihat.
=>Elakkan stress berpanjangan
=>Memelihara kesihatan yang baik
=>Selamat dan tiada kesan sampingan.


Berbaloi dengan penggunaan 4 bulan lamanya!
Hubungi saya utk harga yg menarik hanya dari saya sahaja!

SMS/Whatsapp : 012-2475576
Normala
 
 
TESTIMONI 1


TESTIMONI 2



SMS/Whatsapp : 012-2475576
Normala

Boleh COD kawasan Subang jaya, Shah Alam, Kg. Melayu Subang, Damansara, Petaling Jaya dan kawasan sekitarnya.
Untuk post laju 4-5 hari bekerja.
 

 

Cara kurangkan tekanan darah tinggi

7 Cara/Langkah Kurangkan Tekanan Darah Tinggi
 
Sebagai langkah permulaan untuk menangani kemungkinan anda mempunyai tekanan darah tinggi :

1. Kurangkan berat badan. Ambil inisiatif untuk mengurangkan atau mengawal berat badan. Kurangkan berat 5kg pun sudah memberikan impak yang ketara dan mudahkan lagi kesan ubat pemberian doktor.

2. Bersenamlah dengan kerap. Cuba untuk bersenam dalam 30-45 minit pada hari minggu. Paling kurang pun 3-4x seminggu. Pada masa yang sama ini juga bantu kurangkan berat badan.

3. Kurangkan pengambilan garam kepada kurang daripada 2.3g sehari. Garam umpama pasir yang serap air and tingkatkan tekanan darah. Kurangkan kicap, telur/ikan masin dan jangan tambah garam pada makanan yang sudah dihidang. Ingat: 1 teaspoon sudahpun mengandungi 2.3g!

4. Jangan merokok: Kesan nikotin rokok dapat tingkatan tekanan darah sehingga 10 mm Hg sehingga sejam. Jadi sekiranya anda merokok sepanjang hari, tekanan darah pun lebih tinggi sepanjang masa.

5. Kurangkan Stres. Stres kerja, duit, kesesakan jalan dan macam-macam lagi tingkatkan tekanan darah buat sementara waktu. Kalau anda mempunyai kronik stres, sudah tentu ia memudaratkan kesihatan anda dan boleh akibat serangan jantung, strok dan macam-macam lagi. Seimbangkan kehidupan anda dan cuba elak dari stres yang berpanjangan.

6. Amalkan diet yang lebih baik. Sudah tentu diet seharian amatlah penting untuk mengawal dan kurangkan tekanan darah. Berikut adalah beberapa tip yang anda boleh amalkan:

=>Ketahuilah keperluan kalori seharian anda. Ini boleh mengawal jumlah makanan dan pasa masa yang masa bantu anda kawal atau kurangkan berat badan.

=> Makan 5-7 hidangan sehari tapi dalam sukatan yang kecil.

=> Lebihkan serat (fiber) seperi grains, nasi perang, buah-buahan dan sayur-sayuran segar.

=> Kawal kolesterol. Biasanya masalah tekanan darah tinggi, berat badan dismapingi dengan masalah kolesterol tinggi. Pastikan anda kawal tahap kolesterol anda dan elak makanan berkolesterol tinggi seperti makanan laut, organ-organ seperti paru-paru, kurangkan lemak-lemak haiwan dan tingkatkan pengambilan serat.

=> Pastikan ada sumber potassium dalam diet anda. Ia dapatkan kurangkan kesan garam pada tekanan darah. Pisang adalah pilihan potassium yang baik dan mudah didapati.

=> Kurangkan pengambilan alkohol dan kafein.

7. Jangan leka: Pastikan anda melakukan pemeriksaan tekanan darah dengan kerap untuk memantau keadaan kesihatan anda. Walaupun anda tidak mempunyai masalah hypertension, pastikan anda melakukan pemeriksaan tekanan darah setiap 12 bulan sekali. 




PETUA MELAYAN ISTERI

PETUA MELAYAN ISTERI 

 Ini kena dengan time gini...time masing2 dah ngantuk nak tidur... 

1. Sebelum tidur, peluk dan cium isteri. Tidak semestinya cium di mulut tetapi di dahi, di pipi atau mana² bahagian yang biasa dicium…. 

2. Kemudian, lafazkan ucapan I love you… Kalau nak cakap “Abang cintakan Ayang” pun boleh tapi… Dah jadi budaya kita agaknya nak sebut I love you ebih mudah. 

 3. Renung wajahnya. Berikan renungan seolah itu kali terkhir untuk anda melihatnya. Kemudian belailah rambutnya. 

 4. Cuba nyanyikan lagu paling romantis untuk dia. Kalau rasa suara tak sedap, boleh dengarkan lagu yang sebegitu sambil katakan lagu itu anda tujukan khas untuknya. 

5. Jika masih ada masa, ulang cerita tentang zaman sebelum berkahwin atau zaman bulan madu. Jangan cerita semua. Satu hari ungkit satu cerita. Tapi yang seronok sajalah. Jangan ungkit masa bergaduh pula… 

6. Ajak dia berbicara tentang anak dan keluarga. Ceritakan apa yang dia dah lakukan untuk anda dan anda amat berterima kasih dengan perbuatannya. 

7. Kalau mampu, ceritalah tentang isteri² Rasulullah saw dan bagaimana mereka menghadapi cabaran. 

8. Tidurlah dalam keadan berpelukan. Biarlah dia berbantalkan lengan, dada atau bahu anda. Sebenarnya ada banyak lagi yang boleh diperbuat. Tidak semestinya berakhir dengan hubungan intim. 

Insya-Allah, bila isteri kita tahu yang kita betul-betul sayangkan dia, layanannya juga akan menjadi lebih baik. Bila layanannya baik, kita nak pasang lain pun jadi ragu-ragu sebab bimbang yang baru kita dapat tak sehebat isteri kita sekarang.
kredit: rakangroup Salam Ukhuwah..~

Klik sini:-

Klik sini :-

Info vitamin :
SMS/Wassap 012-2475576
Normala




Kolagen terbaik Shaklee untuk kulit cantik dan berseri

Rahsia kulit cantik dengan Kolagen Shaklee telah terbukti berkesan setanding dengan lambakan kolagen yang ada dipasaran sekarang ini. Telah ramai yang memilih Kolagen Shaklee kerana bukan sahaja memulihkan kulit bermasalah tetapi membina dan membantu sakit sendi dan sakit kulit baik sepenuhnya.

Mari kita tengok apakah KOLAGEN SHAKLEE NI...

1. APA ITU KOLAGEN?

Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. Kornia mata kita pun sebenarnya adalah kolagen. Penting untuk kekalkan kolagen untuk tubuh badan yang sihat

Klik untuk lebih lanjut :
http://id.wikipedia.org/wiki/Kolagen


2. APA FUNGSI KOLAGEN?
olagen bertindak melindungi organ kita seperti hati, perut, jantung, paru-paru, saluran udara, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran, kolagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan. Kulit jadi licin dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, jadi awet muda, jadi ejen anti penuaan dan paling best, boleh bantu mencegah penyakit.


Semakin bertambah usia, tubuh yang hasilkan kolagen semakin kurang, akibatnya lebih banyak kedutan dan garis halus, dan mulai kendur.

Punca menyebabkan kekurangan kolagen dalam tubuh kita adalah disebabkan faktor luaran seperti terdedah kepada matahari, radikal bebas diudara, air, merokok dan lain-lain. DiShaklee menyediakan KOLAGEN SHAKLEE terbaik, berkesan dan selamat mampu membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut dan garis halus.



3. APA KEBAIKAN KOLAGEN SHAKLEE NI?

Banyak manfaatnya Kolagen Shaklee ni...antaranya:
  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Meningkatan kelembapan kulit
  • Mengelakkan kulit kering
  • Mencerah dan mengurangkan pigmentasi dan jeragat di wajah
  • Menegangkan payudara dan punggung
  • Anti-penuaan
  • Mengurangkan kedutan
  • Mengecilkan lubang pori-pori di wajah
  • Mengurangkan 'eye bag'
  • Meningkatan kecergasan tubuh badan
  • Memberikan kesuburan rambut

4. Bukti menunjukkan ianya berkesan.

Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut.
  • 69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
  • 80% pengurangan kedutan dan garis halus diwajah

5. KOLAGEN SHAKLEE

Kolagen Shaklee adalah semulajadi dan sumber kolagen yang hebat. Kolagen Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) kolagen iaitu kolagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik yang diestrak daripada sisik ikan Snapper (ikan merah) laut dalam.

Ramuan utama lain yang dimasukkan kedalam Shaklee Collagen Powder ni :-

- estrak biji benih camellia Japonica,
- estrak Pfaffia,
- estrak kerang kerangan,
- lactobacillius acidophilus,
- vitamin C dan vitamin B.

Semua bahan-bahan ni digabungkan untuk meningkatkan kadar keberkesanan Kolagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luar.

Keistimewaan Kolagen Shaklee berbeza dengan Kolagen lain?

Shaklee Collagen Powder ni dibuat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,000Dalton. Asid aminonya sangat tinggi, dalam 3000. Kalau jisim molekul biasa, lebih dari 300,000 Dalton pastu asid aminonya 20-50 aje.. Sebab tu la Kolagen Shaklee Powder ni berkesan!

Kolagen Shaklee ni mempunyai jisim molekul yg sangat rendah maka mudahlah diserap oleh badan dan usus kita, membantu proses sintesis menjadi lebih berkesan untuk tingkatkan tahap keanjalan pada lapisan dermis kulit kita.

Kolagen Shaklee juga mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 liter.

Ramuan Kolagen Shaklee tiada pengawet atau bahan tiruan. Semua 100% semulajadi. tiada pewarna tambahan, tiada sumber dari gula atau bahan terlarang yang boleh memudarat seperti kebanyakkan kolagen lain yang tidak diketahui sumber-sumbernya.

Mudah dan ringan kerana setiap Kolagen Shaklee telah dipacking dalam bentuk sachet yang mudah dibawa kemana-mana sahaja, mudah larut dan boleh dicampurkan kedalam ESP atau fresh oren kegemaran kita.


6. SIAPA YANG PERLU AMBIL KOLAGEN SHAKLEE NI?
  • Mereka yang mula ada kedutan dekat wajah
  • Mereka yang ada jeragat dan bintik hitam
  • Mereka yang ada 'eye bag' dan pori-pori terbuka
  • Mereka yang mempunyai kulit lesu dan mudah kering
  • Mereka yang kelihatan tua dari umur sebenar
  • Sakit belakang dan sakit sendi
  • Ada pigmentasi dan kulit tona tak sekata
  • Gusi tak sihat
  • Payudara dan punggung yang mulai kendur

7. TESTIMONI PENGGUNA KOLAGEN SHAKLEE




Kini, lebih mudah sekali nak order suplemen Shaklee, hanya Klik pada “ORDER NOW” dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Ianya Mudah, Cepat dan Ringkas!!! Anda pasti teruja. Order sekarang dan “Happy shopping”… 
 


(Dengan pembelian kolagen melebihi 3 kotak, anda layak mendapat FREE MEMBERSHIP dan CASH BONUS pada bulan berikutnya.. MENARIK BUKAN!!!)


JADI AHLI??? dapatkan penjimatan harga suplemen dari 15-25% untuk seumur hidup!!!
Klik sini untuk info jadi ahli shaklee

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi percuma.
Normala Ab. Shukor
Shaklee Independent Distributor [917807]
SMS/Whatsapp : 012-2475576
Email : vitaminsihat2u@gmail.com
 

Petua ubati sakit sendi dan Anti-kanser dengan Vivix Shaklee berkesan, kebaikan tiada tandingan.

Petua ubati sakit sendi dan Anti-kanser dengan Vivix Shaklee berkesan, kebaikan tiada tandingan.
 
CERITA DISEBALIK LANGKAWI KE VIVIX SHAKLEE 

Assalam semua,
Sekian lama tak updated blog, sibuk dengan ‘cuti-cuti Malaysia’ dan uruskan persekolahan anak-anak. Tahun ni semuanya dah naik sekolah, paling bongsu.. bongsu kerrr.. dah tadika 5 tahun… cepatnya masa berlalu… dan rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan ‘Selamat Tahun Baru” pada semua rakyat Malaysia, dengan azam tahun ni utk jadi lebih baik dari sebelum ni, lebih cemerlang dan berjaya, insya allah..
Nak citer sikit pasal cuti-cuti Malaysia hari tu…bawak anak-anak pergi Langkawi.. Sebab pertama-tamanya memang  tak pernah pergi.. (tunggu anak besar sikit baru senang nak bawak pergi mana-manakan)…dan keduanya memang niat bercuti kali ni nak bawak mak ayah sekali.. Alhamdulillah mak ayah sihat dan rasanya paling superblah jalan jauh dengan naik ferinya, turun ferinya, pastu jalan-jalan lagi dan lagi dan lagi. 

Kami pergi 4 hari 3 malam, jadual pack sebab nak habiskan masa betul-betul kat Langkawi tu..dah namanya cutikan.. tapi mak ayah boleh follow tu… tak merunggut pon.. sakit ker….penat ker…tak ada sama sekali…balik dari Langkawi kami tidur semalam diTapah dan esoknya, selepas sarapan naik Cameron Highland gitu... huhuhuhu… ayah tak pernah pergi lagi, tak per kali ni kami bawak mana dia nak pergi…

Citer di Cameron Highlands dan saya sangatlah bersyukur sangat, sebabnya..pergi Ladang Strawberry  tu kan kawasan yang berbukit dan curam.. tak percaya tapi percaya jugaklah.. mak daki bukit yang agak2 tinggi jugak sebab kami pon termengah-mengah jugak nak daki.. dan paling bersyukur sekali mak tak ada pulak cakap sakit kaki ker, tak larat ker..sangat2 lah bersyukur sebab sebelum ni mak ada sakit2 sendi dan bengkak dipergelangan kaki dan betis…boleh pulak tu daki bukit.. kalah ayah yang termengah-mengah nak daki bukit!.. so sweet tengok mak dan ayah pimpin tangan.. heheheheh..

Rahsia mak baik dari sakit sendi dan urat saraf (kat betis mak ada urat saraf membengkak, kalau silap haribulan atau tangan tergaru sikit boleh keluarkan darah banyak) bahaya jugak tu..

Saya beri mak makan VIVIX SHAKLEE, mula-mula makan dalam 3-4 hari, mak rasa nak membuang jer tapi bukan cirit-birit, mak cakap lawas sungguh nak membuang

Dah semingu lepas tu, mak cakap sakit kebas-kebas tangan dah hilang….eh! saya pon tak tahu mak ada sakit kebas-kebas tangan tu… tapi itulah yang mak hadapi selama ini yang tak nak sangat anak-anak dia tau… tapi sakit sendi dan bengkak dipergelangan kaki tulah saya nampak mak susah sangat nak bangun bila dah duduk lama dan jalan pon terhenjut-henjut, sebab katanya nak pijak lantai pon terasa sakit…sian mak kan.. tapi tak per lah mak… kami sanggup berhabis duit untuk mak sihat dan bertenaga…. 

Eh! Ayah jeles sebab mula-mula offer VIVIX SHAKLEE..tak nak! Pastu bila tengok mak semakin hari sihat bertenaga… mulalah kenen-kenen kat mak..hahaha.. Selepas botol ke-2 makan VIVIX SHAKLEE mak betul-betul bertenaga dan tiada lagi sakit sendi, bengkak di pergelangan kaki dah surut… dah bertenaga macam orang mudalah katakan... tak nak duduk diam pulak tu… ada jer kerja nak dibuatnya….


Langkawi ke Cameron Highland dengan VIVIX SHAKLEE

Ok…jom tengok apa yang best sangat VIVIX SHAKLEE ni?



Kebaikan VIVIX Shaklee ini terlalu banyak dan luarbiasa sehingga banyak Testimoni ajaib terhasil kesan dari pengambilan VIVIX SHAKLEE.



Apa yang istimewanya VIVIX SHAKLEE sehinggakan ramai orang memperkatakannya:-

1.  Apa VIVIX SHAKLEE ni yer? 
Vivix ialah pati 4 buah beri dan anggur yang mengandungi antioksidanpolifenol dan Resveratrol paling tinggi di dunia.

2.   Cara pengambilannya macam mana yer?
Ikut permasalahan masing-masing. Kalau nak cun macam Ayu Raudhah makanlah banyak ( Cara Makan Vivix Shaklee akan disertakan dalam packaging)

3.  Harga Vivix Shaklee?
Sebotol hanya RM475 untuk 2 bulan, tapi beli 2 botol dah boleh dapat FREE membership…bestkan..,bukan itu ajer..bulan depan dapat lagi bonus cash back yang akan dimasukkan kedalam akaun bank anda... hahaha best tak? Berminat?  Nak mencuba untuk mak dan ayah atau makan sendiri pon boleh… Bagaimana? Contact Normala SMS/Whatsapp  012-2475576 untuk FREE Membership & CASH BONUS! Nak daftar jadi member pon boleh..dialu-alukan….

4.  Kenapa HARGA VIVIX SHAKLEE ni mahal yer?
Vivix Shaklee ini hanya dimakan sebanyak 1 sudu kecil sehari (sudu saiz KFC) dan lihatlah Testimoni Vivix Shaklee berikut yang dijamin anda takkan perolehi dari produk lain dalam masa sesingkat ini.


  • Berhenti Merokok Dengan VIVIX SHAKLEE dalam masa 2 minggu
  • Sembuh dari Diabetes dengan VIVIX SHAKLEE dalam masa 7 bulan
  • Doktor pun bagi ayah makan VIVIX SHAKLEE dan diabetes ayahnya semakin pulih dalam masa 2 minggu
  • Ayu Raudhah dan Ashraf Muslim pun makan VIVIX SHAKLEEuntuk kekal cantik dan awet muda.
  • Law Chu Hian pembaca berita NTV7 sembuh sepenuhnya dari kanser tahap 4 dan kelihatan semakin muda dengan VIVIX SHAKLEE
  • Strok sembuh dengan VIVIX SHAKLEE 
  • Begitu banyak sekali Testimoni VIVIX SHAKLEE tak setimpal dengan HARGA itu. Namun saya tahu semua orang nak HARGA MURAH… oleh itu jom hubungi Normala, hubungi 012-2475576 untuk HARGA JIMAT VIVIX SHAKLEE.

 

Kebaikan Vivix Shaklee dan kesan darinya:-

Vivix adalah satu minuman Polyphenol yang mengandungi kepekatan Polyphenol paling tinggi antara yang sama sepertinya. Kandungan Polyphenol yang tinggi dalam Vivix menyebabkan ia begitu kaya dan serat dengan ribuan kebaikan untuk kesihatan.

Apakah Polyphenol dan mengapa manusia memerlukannya? Tidak ramai yang mengetahui bahawa untuk seorang manusia selamat daripada serangan penyakit moden hari ini, Polyphenol adalah satu kemestian setiap hari.
Polyphenol terdapat secara semula jadi dalam tumbuhan dan mengandungi anti-oksidan yang amat tinggi berbanding sebatian lain.
Anti-oksidan dalam Polyphenol menghalang serangan radikal bebas dalam sel
sambil meneutralkan sel yang dah kena radikal bebas sebelum ia menjadi kerosakan berantai yang akhirnya menjadi kanser.
Kajian perubatan terkini menunjukkan polyphenol amat baik untuk menyelesaikan masalah berikut :

  • Penuaan Sel
  • Sakit Jantung
  • Imuniti rendah
  • Sakit Sendi
  • Diabetes
  • Masalah kulit
  • Serangan radikal bebas –kanser
  • Masalah Otak dan Mental

Polyphenol lazimnya ditemui dalam tumbuhan yang mana tumbuhan tersebut amat sukar didapati di negara kita terutamanya.
Dengan diet orang kita yang boleh dikatakan tak sihat, Polyphenol amatlah penting, sayangnya kita tidak mendapat polyphenol yang tepat mengikut keperluan tubuh kita.

Kandungan VIVIX SHAKLEE yang menjadikannya sungguh power dan magik.

Selaras dengan penemuan saintifik oleh pakar perubatan dan saintis seluruh dunia, Shaklee menggabungkan 4 tumbuhan yang didapati mengandungi Polyphenol paling tinggi di dunia untuk menghasilkan satu minuman pati Resveratrol paling hebat di dunia : 



Vivix terdiri dari 4 ramuan berikut :

1) Polygonum Cuspidatum atau lebih dikenali sebagai Japanese Knotweed yang mengandungi Resveratrol iaitu satu bentuk Polyphenol paling banyak manfaat kesihatan berdasarkan kajian klinikal di seluruh dunia.



Kajian menunjukkan bahawa Resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan dengan cara mengaktifkan gen longevity pada DNA manusia.

Resveratrol mengurangkan kerosakan pada DNA manusia sambil memperbaiki DNA dari sebarang bentuk kerosakan yang di alami.

Kerosakan DNA adalah merupakan punca utama kepada masalah penyakit moden seperti Diabetes, Penyakit Jantung dan juga Kanser.
Oleh itu Resveratrol adalah amat baik dalam usaha untuk:

=> Mengurangkan risiko serangan penyakit jantung.

=> Mengurangkan komplikasi diabetes
=> Mengurangkan arthritis dan menyokong Sendi Sihat.
=> Mengurangkan risiko Nyanyuk / Alzheimer
=> Menggalakkan penurunan berat badan (jika diambil dengan cara yang betul)
=> Menggalakkan kulit yang cantik dan berseri.



 2) Muscadine Grape
Muscadine Grape adalah anggur bersaiz besar (hampir sebesar bola golf) yang merupakan key ingredient dalam Vivix Shaklee. Ia mengandungi spektrum penuh Polyphenol iaitu Resveratrol dan Quercetin.


Anggur ini berbeza dari anggur species lain kerana ia mengandungi Ellagic Acid dan Ellagitannins di mana apabila kedua ini bergabung dengan 2 polyphenol di atas, menghasilkan sebatian ANTIOXIDANT paling hebat.

Oleh kerana itu, Muscadine Grape ini juga dikenali sebagai Super Grape yang memberikan manfaat Kebaikan berikut :

- Menurunkan risiko Serangan Jantung.

- Mengurangkan Kedutan kulit dan menggalakkan kulit yang cantik.
- Menurunkan risiko Bronchitis dan Asthma
- Menyokong Sendi Sihat


 
3) Purple Carrot atau Lobak Ungu yang diperkaya Anthocyanin. Lobak ungu amat kaya dengan Anthocyanin yang bertindak sebagai anti-inflammatory atau anti keradangan yang menjadikannya amat baik dalam rawatan Arthritis.

Lobak ungu juga kaya dengan manfaat antiviral, antiseptic dan antimicrobial.Di samping mengandungi anticarcinogens and betacarotenes, Lobak Ungu juga kaya dengan phytochemicals seperti carotenoids, polyacetylenes, isocoumarins, phenolics and sesquiterpenes.
Lobak ungu amat baik untuk merawat:

  • Arthritis
  • Kanser
  • Meningkatkan Imuniti
  • Memperbaiki Penglihatan
  • Merawat jangkitan bakteria dan virus – Flu, Measles dan juga jangkitan saluran kencing.
  • Membekalkan serat tinggi dan merawat saluran pencernaan


Begitu banyak manfaat lobak ungu dan amat cemerlang bila digabung bersama tumbuhan lain dalam Vivix.
4) European Elderberry adalah tumbuhan berries yang lazim dijadikan ubat untuk merawat Flu termasuk Influenza. Ia juga mengandungi Anthocyanin yang tinggi dan digunakan sekian lama untuk merawat pelbagai masalah kesihatan termasuk kancer.


Juga amat membantu dalam mengatasi masalah pernafasan seperti Bronchitis dan Asthma.
Beratus botol VIVIX SHAKLEE diborong oleh pengguna yang dah merasai Kebaikan VIVIX SHAKLEE.  
Ini antara Testimoni Vivix Shaklee terbaik di samping Testimoni Vivix berkaitan Diabetes.


  
Testimoni Vivix Shaklee yang bantu ramai manusia pulih dari pelbagai masalah kesihatan. 

Tuan Hazrin dalam video di atas berjaya Berhenti Merokok hanya dengan 4 sudu Vivix Shaklee sahaja.
(Video sedang dimuatturun)

Ayu Raudhah dan Ashraff Muslim adalah antara selebriti yang telah lama mengambil Vivix untuk manfaat kesihatan dan kecantikan. Kita boleh melihat hasilnya betapa mereka kelihatan cantik dan sihat kesan pengambilan Vivix.

 
Untuk mendapatkan Vivix pada harga istimewa, hubungi saya :

SMS/Whatsapp : 012-2475576 
Normala Ab. Shukor
Shaklee Independent Distributor







 
 








Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)