Kenapa perlu jadi ahli Shaklee, apa keistimewaannya?

Apa yang istimewanya Shaklee ni yer, makin hari, makin ramai yang jadi member Shaklee...Berbaloi-baloi sangat ker...bak kata pepatah 'Tak kenal maka tak cinta'.. kalau dah kenal maka bercinta-cinta la pulak...'tak sungguh tak kata, tak betul tak nyata' (baru punyer pepatah)...


Pada sapa-sapa yang masih lagi tercari-cari peluang bisnes yang sangat fleksible dari segi masa dan kesibukan harian.. inilah satu-satunya bisness yang tidak memerlukan sesiapa jua untuk wajib kekelas, semuanya hanya dihujung jari anda...macam mana tu yer.... wokey...saya akan terangkan satu-satu yer.....layan....

Adakah sesiapa disini :
  1. Sedang mencari bisnes online dan berminat untuk menjana pendapatan secara sambilan?
  2. Sedang atau merancang untuk berhenti kerja dalam tempoh terdekat ini?
  3.  Bosan dengan jadual kerja yang memaksa anda kerja lebih masa dan selalu balik lewat untuk mengejar overtime? 
  4. Seorang surirumah dan sudah boring melakukan rutin harian yang sama?
Kami disini memberi peluang kepada anda untuk membina kejayaan serta kehidupan yang lebih baik dan sihat untuk keluarga dan sesiapa jua.
Keistimewaan Shaklee




  • Sentiasa Selamat, Berkesan dan Mesra Alam.
  • Lebih daripada 35,000 ujian kualiti telah dijalankan.
  • Lebih daripada 350 ujian kontaminasi dijalankan ke atas setiap ramuan baru untuk bahan pencemaran berbahaya.
  • Bahan semulajadi yang paling halus dan tulin.
  • Sentiasa selamat untuk diri, keluarga dan bumi.


  •   
    KENAPA PERLU MENDAFTAR DIBAWAH SAYA?

    Apabila sahaja anda mendaftar dibawah saya, anda akan dimasukkan ke SPECIAL GROUP kami untuk mengetahui lebih lanjut lagi testimonial yang berjaya dan maklumat mengenai produk-produk Shaklee dimana anda akan mendapat bimbingan dari keluarga besar yang terdiri daripada insan-insan yang BERJAYA dan HEBAT.

    Peluang bertemu MENTOR secara online ataupon offline untuk lebih yakin dan positif, semuanya dengan usaha dan keyakinan yang tinggi. Amalan rohani menjadi santapan utama untuk mereka lebih bersyukur kepadaNYA. Peluang kenaikan pangkat untuk anda yang gigih berusaha dan ganjaran hebat menanti anda. 

    Anda akan didedahkan dengan rahsia-rahsia bagaimana menjalankan busines secara online. Banyak yang boleh diperolehi disini dan rasakan AURA KEJAYAAN melalui testimoni mereka yang telah berjaya dalam perniagaan online ini.

    Khidmat nasihat PERCUMA akan diberikan kepada anda. Usah risau kerana anda tidak akan dibiarkan berseorangan tanpa hala tujuan. Kami sentiasa sedia membantu.
    Apabila anda berada dikalangan mereka yang telah BERJAYA, anda dapat rasakan AURA POSITIF masuk kedalam minda anda untuk maju kehadapan dan melangkah meraih kejayaan!

    Di Shaklee menawarkan sistem online untuk lebih mudah dan jimat masa untuk menguruskan stok anda atau penghantaran barangan kepada pelanggan, kerana semuanya diuruskan diatas talian. Pesan dan bayar sahaja....mudah bukan ...kerana semuanya hanya dihujung jari anda sahaja. 


    BAGAIMANA CARANYA UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE?
    Pendaftaran boleh dilakukan melalui dua cara iaitu :-
    1) membayar Yuran Pendaftaran sebanyak RM75.00 (semenanjung) atau RM85.00 (sabah dan sarawak). Yuran keahlian adalah SEKALI SEUMUR HIDUP.

    ATAU

    2) Untuk keahlian PERCUMA anda perlu membuat pembelian melebihi 200points UV (Unit Value) dalam satu invoice (resit) (bersamaan dengan RM670.00 (semenanjung) dan RM850 (sabah dan sarawak).
    Anda boleh menghubungi saya dan saya akan uruskan pendaftaran keahlian anda atau pergi sendiri kecawangan Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya : 917807 sebagai SPONSOR anda. 



     KEAHLIAN DAN CARA UNTUK MENDAPATKAN BONUS

    Anda boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli (25% less than retail price)..jimat bukan?
    Sekiranya anda cuma nak makan sendiri, anda tidak perlu risau untuk maintain point (uv) bulanan atau minimum pembelian. Tidak wajib untuk membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian melainkan anda ingin memulakan bisnes bersama Shaklee.
    TETAPI, jika anda mahu mulakan bisnes dengan Shaklee untuk mendapatkan bonus-bonus tertentu, anda perlu dapatkan points (uv) yang telah ditetapkan. 


    Shaklee menawarkan untung runcit yang berbaloi-baloi.

    Shaklee menawarkan 3C iaitu : Cash, Car dan Convention.

    Cash = Setiap distributor Shaklee berhak mendapat cash bonus apabila mencapai 150uv dan ke atas setiap bulan. Sangat lumayankan - rajin = UV akan meningkat.. banyak UV, banyaklah cash yang dapat... mudah bukan? Beli untuk diri sendiri pon dah dapat "CASH BACK".. jimat dan sangat menguntungkan.

    Car = Shaklee menawarkan "car bonus" iaitu elaun kereta dalam bentuk cash. (boleh guna untuk ansuran kereta baru / kegunaan sendiri...menarik bukan?

    Convention = setiap tahun, Shaklee akan menganjurkan Majlis Konvensyen Shaklee yg diadakan samada di luar mahupun di dalam negara. Pihak Shaklee juga menawarkan pakej umrah untuk dan pakej bercuti untuk pencapaian yang memberangsangkan. ...Seronok bukan?

    Anda berminat, saya ucapkan Selamat Datang kepada ahli-ahli Shaklee yang baru mendaftar dibawah group saya. Lebih ramai, lebih AURA POSITIF meresap dalam minda anda untuk berjaya... Insya Allah.

    Apa fikir lagi... hubungi saya untuk keterangan lanjut.
    Produk Shaklee ni adalah suplemen semulajadi memang TERBUKTI selamat, berkesan dan mesra alam...dan saya adalah pengamal suplemen SHAKLEE, menjadikan kesihatan saya bertambah lebih baik.

    Berminat hubungi saya :

    Email : Vitaminsihat2u@gmail.com
    SMS/Whatsapp : 012-2475576
    Selamat berShaklee!!!

    GET CLEAN WATER FILTER TERBAIK SHAKLEE JIMAT DAN MURAH

    WATER FILTER SHAKLEE TERBAIK SHAKLEE


    JUG PENAPIS AIR SHAKLEE TERBAIK - Water Pitcher Shaklee




    Lihat perbezaannya : Sebelah kanan adalah air yang belum ditapis, manakala sebelah kiri air yang telah ditapis menggunakan Jug Water Pitcher Shaklee...jadinya mana satu pilihan anda!!!



    WATER FILTER SHAKLEEJug Water Filter yang portable, jimat dan memelihara alam sekitar.

    Memperkenalkan Water Pitcher Shaklee yang sangat canggih kerana anda tidak perlu bersusah payah dan bimbang lagi keadaan air dimana anda berada sama ada bercuti, balik kampong, berkelah atau dimana sahaja anda berada.Tambahan lagi mana yang ada anak kecil tak perlu risau untuk membancuh susu anak kecilnya kerana adanya Water Pitcher Shaklee yang dapat membantu untuk dapatkan air yang bersih dan enak.

    Apa yang uniknya, kita boleh letak dimana sahaja.. atas meja makan atau dekat dengan dapor, ringan dan senang dibawa kemana sahaja. Ada penunjuk aras yang menandakan bila waktu kita perlu tukar filter baru tanpa perlu kita risau akannya. Boleh diisi dalam kuantiti sebanyak 303L (80 gelen) air pada satu-satu masa. Jadinya jimat dan mudah.


    Ramai yang telah mendapatkan Get Clean Water Pitcher Shaklee kerana :

    SELAMAT : “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain, Get Clean Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mudah terkandung didalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association (WQA) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

    MESRA ALAM : Memelihara alam sekitar Get Clean Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, dimana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

    HANDAL : Lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air berbahaya kepada kesihatan anda.

    PILIHAN BIJAK : Menjimatkan Kos Rakyat Malaysia, banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter sahaja, Get Clean Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menendakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

    Testimoni berkesan pengguna jug water pitcher shaklee dengan gembiranya..



    Pilihan Bijak!

    • Hanya beberapa sen bagi seliter air
    • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
    • Jag Air bermeter automatic pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras – tidak memerlukan kuasa elektrik
    • Ringan dan mudah dibawa kemana sahaja
    • Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak
    • Harga Berbaloi-baloi kurang daripada berbanding beribu RM harga filter yang perlu diinstall dirumah malah lebih jimat masa dan tenaga untuk uruskannya.


    Berbagai persoalan diajukan untuk kepastian JUG WATER FILTER SHAKLEE ini,

    antaranya ; 


    1) APA yang ada dalam SET JUG WATER FILTER SHAKLEE? ; Satu SET JUG WATER FILTER SHAKLEE mengandungi 3 filter, 1 unit housing kit, dan 1 unit pitcher dimana didatangkan untuk pertama kali pembelian, setelah digunakan hanya tukarkan sahaja filter yang diberi secara PERCUMA untuk tahun pertama, pembelian filter yang baru boleh dibuat dengan saya, Normala SMS/Whatsapp 012-2475576.


    2) Bagaimana nak tahu kena tukar filter baru? ; JUG WATER FILTER SHAKLEE sangat special berbanding yang lain kerana jug dipasang meter automatik penunjuk masa dan jumlah air untuk gantian yang baru, tak perlu risau untuk lupa atau terlupa kerana sentiasa nampak walaupon diletakkan dimana sahaja. Lebih mudah dan jimat masa.


    3) Perlu ke sebarang penyambungan paip? ; TIDAK PERLU, kerana ia adalah JUG serba boleh, praktikal, mudah dan senang digunakan semudah ABC. JUG WATER FILTER SHAKLEE mudah kerana hanya tadah sahaja air dari paip, letakkan atas meja dan boleh terus guna. Semudah ABC kan?


    4) Bagaimana pula dengan elektrik? ; Sama sekali tidak perlu penggunaan elektrik, kerana JUG WATER FILTER SHAKLEE hanya sebuah JUG yang unik dan berkualiti menjamin kepuasan yang menggunakannya, air sedap dan bersih setanding dengan jenama lain, paling penting ianya berbaloi untuk setiap wang yang dikeluarkan. JIMAT ELEKTRIK dan JIMAT WANG


    5) Berapa harga JUG WATER FILTER SHAKLEE? ; Satu SET WATER FILTER SHAKLEE adalah RM460.00WM / RM483.00EM.


    6) Bagaimana nak dapatkan WATER FILTER SHAKLEE? Hubungi Normala 012-2475576 (SMS / WHATSAPP) inshaaALLAH pasti akan dihantar seberapa segera.


    Dah ramai yang guna rupanyer... berkesan sangat utk menapis air kotor tanpa elektrik dan tenaga. Sangat sesuai untuk ibu-ibu dalam pantang balik kampong, untuk pergi bercuti dan berkelah, juga sesuai dijadikan hadiah kepada pasangan yang baru berkahwin.


    Yang penting, ianya dari syarikat pengeluar yg memang yakin dah established 50 tahun lamanya.
    SATU RUMAH SATU WATER FILTER SHAKLEE, MURAH, JIMAT DAN TERBAIK
    Jadi apa tunggu lagi.. milikilah GET CLEAN WATER FILTER TERBAIK SHAKLEE JIMAT DAN MURAH, Jug Water Filter yang portable, jimat dan memelihara alam sekitar.

    Beli dan hadiahkan kepada mak ayah dikampong atau kegunaan sendiri untuk pergi bercuti atau dimana sahaja. Selamat Dan Berkesan.

    Kini, lebih mudah sekali nak order GET CLEAN WATER FILTER TERBAIK SHAKLEE, hanya klik pada "ORDER NOW" dibawah ini sahaja, anda boleh membuat pesanan terus kepada Shaklee. Selamat mencuba!


    KLIK SINI UNTUK DAPATKAN SEGERA :
    ORDER NOW - GET CLEAN WATER FILTER TERBAIK SHAKLEE



    Dapatkan segera untuk tidak kehabisan stok!!! Paling laris gitu..


    Normala Ab. Shukor
    Shaklee Independent Disributor
    SMS/Whatsapp : 012-2475576
    Email : vitaminsihat2u@gmail.com
    Lawati FP : https://www.facebook.com/pages/Bizzmom-Health-And-Beauty/460157304058386

    Boleh COD kawasan Selangor dan kawasan yang berhampiran manakala penghantaran melalui pos mengambil masa 1-4 hari waktu bekerja.

    WATER FILTER SHAKLEE TERBAIK!!!








    RESEPI AFRICAN GATEAW SEDAP

    RESEPI AFRICAN GATEAW SEDAP

    Assalamualaikum semua, dah lama tak updated entry, hari ni nak citer sikit pasal resepi kek ni... tengah review balik gambar-gambar lama ni, jumpa pulak gambar2 kek yang hasil dari air tangan cik hubby saya, tu yang nak citer sikit tu...
    Wokey..Selalunya jiran-jiran dan  rakan kat ofis yang tempah... paling suka sangat kek coklat moise ni..memang moise sangatlah... anak-anak apa lagi memang favourite diaorang la kan...pantang nampak my hubby pegang mixer, mulalah sorang2 ngadapkan..soalan “ayah nak buat kek apa? Kek coklat pon sedapkan”... permintaan paling tinggi oleh anak-anak..hahahaha

    Kek Coklat Moise yang ditempah rakan satu opis.. simple and sedap..mestilah kan!




    Yang ni kek AFRICAN GATEAW.....minta maaf la bab deko mendeko memang out sikit, tapi tang rasa.. boleh jamin..compom sedap (puji cikit). Kek ini buat 2 layer, lapis ngan coklat dan cream puding, camtu la kot.. sebab saya tolong tgok jew.. yang buat semua tu my hubby ... ko hado!.. hehehehh..... my hubby ni memang suka bab buat2 kek ni, belum lagi buat roti, haaa... yang ni nanti entry lain pulak yer. Ok resepi dia



    Resepi African Gateau :
    Bahan-bahannya
    Bahan A
    8 biji telur
    170gm gula halus
    25gm ovalette

    Bahan B
    60gm tepung gandum
    50gm tepung jagung

    Bahan C
    170gm butter cair
    1 sudu makan esen vanilla
    1 sudu makan susu manis
    1 sudu makan black koko
    30gm serbuk coklat

    Caranya;
    Putar bahan A sampai kembang. Masukkan bahan B pukul lagi. Masukkan bahan C pukul lagi kemudian tuangkan kedalam loyang bersaiz 24cmx24cm dan bakar pada suhu 180’c selama 20 mnt atau sehingga masak..guna lidi untuk mengetahui  dah masak ke belum kek tu...kalau keluar bersih dah boleh tutup kedai dah pastu ngap...
    Utk lapisannya;
    2 biji kuning telur
    250ml susu segar
    3 sudu makan serbuk kastard
    50gm gula pasir
    1 sudu makan esen vanilla
    1 cawan fresh cream siap putar
    Masak kesemua bahan kecuali fresh cream,( untuk dicampur sekali setelah masak)





    Kek ini ditempah oleh rakan satu dept. untuk fairwell party boss kami yang nak resign...aci x?



    Kek ni pon ditempah oleh rakan satu div. sempena sambutan hari raya 2013.

    Banyak lagi gambar2 kek yang tak sempat nak updated, ni adalah sebahagian dari yang ada dalam simpanan saya. Wokey, tak per..next entry nnt citer lain pulak yer...jumpa lagi...
    Ops.. lupa pulak..nak sihat, nak cantik, nak kurus, nak gemuk (ada ker), nak suami sihat, nak mak ayah sihat, nak anak sihat dan bijak..godek-godeklah entry yang lain-lain tu yer...
    Selamat mengodek!



    Kebaikan DTX COMPLEX, vitamin untuk hati yang sihat

    Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula, contohnya : serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai "Industri Pemprosesan" dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikal untuk membaiki dan memulihkannya.


    Fungsi Hati : 

    Hati adalah suatu organ penting terletak di kawasan kanan atas abdomen, bertanggungjawab untuk:

    • Rembesan Hempedu
    • Bertindak sebagai detoksifikasi
    • Mengawal paras gula dalam darah
    • Penting dalam metabolisma lemak


    Jika hati menjadi radang atau jangkitan, maka kemampuannya untuk melaksanakan fungsi-fungsi ini menjadi lemah. Penyakit hati dan jangkitan adalah disebabkan oleh suatu keadaan yang bervariasi termasuk jangkitan virus, serangan bakteria, dan perubahan kimia atau fisik didalam tubuh. Penyebab yang paling utama dari kerosakan hati adalah kurang gizi (nutrisi), terutama yang terjadi dengan ketagihan alkohol.

    Gejala-gejala penyakit hati mungkin akut, terjadi tiba-tiba, atau kronik, berkembang perlahan melalui satu jangka masa  yang lama. Penyakit hati kronik adalah jauh lebih umum dari pada yang akut. Angka dari penyakit hati kronik dari laki-laki adalah dua kali lebih tinggi dari wanita. Penyakit hati dapat menjangkau dari ringan sampai berat tergantung dari jenis penyakit yang hadir.


    Simptom-simptom jangkitan hati;

    • Keletihan melampau
    • Loya-loya
    • Mata kuning
    • Air kencing berwarna gelap
    • Hilang selera makan
    • Kulit gatal


    Rawatan awal termasuklah pengambilan suplemen tambahan untuk tidak menjadi lebih kronik lagi, termasuklah pengambilan DTX COMPLEX SHAKLEE yang berkesan dan memberi fungsi kepada hati yang sihat.


    Apakah DTX COMPLEX SHAKLEE?

    Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama didalam Shaklee DTX Complex ;-
    6 ramuan penting DTX Shaklee dipaten untuk menghasilkan protin bagi membantu menjana semula sel-sel hati.


    1) Ekstrak bii benih pokok susu tisel (Milk thistle seed):

    • Kaya dengan bahan antioksida, melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia.
    • Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis.
    • Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol.
    • Membantu mencegah masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema.



    2) Dandelion

    • Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundis.
    • Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang.
    • Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit.
    • Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi - melawan anemia.
    • Melawan tumor dan kanser.
    • Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.



    3) Reishi mushroom (Ling zhi)

    • Membina imun - membantu dalam mencegah atau merawat kanser.
    • Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis.
    • Merawat sindrom keletihan yang kronik.
    • Membantu mencegah penyakit jantung.


    4) Articok (Artichoke)
    • Membina semula sel-sel hati
    • Merangsang pengaliran hempedu.


    5) Kunyit (turmeric)
    • Mengandungi curcumin; bahan antioksida.
    • Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan.
    • Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV.


    6) Schizandra

    • Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida, Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin.

    DTX COMPLEX SHAKLEE telah berkesan memberikan khasiat dan penjagaan yang diperlukan oleh hati anda, menggalakkan fungsi hati yang sihat dan memelihara daripada dijangkiti virus merbahaya.

    DTX COMPLEX SHAKLEE juga sebagai detoks kepada tubuh untuk proses penurunan berat badan yang berkesan. (sebagai ganti Herb-Lax yang selalu kehabisan stok).




    Hubungi segera untuk keterangan lanjut dan harga yang special hanya dari vitaminsihat2u. 

    SMS/Whatsapp : 012-2475576
    Email : vitaminsihat2u@gmail.com
    Lawati FP : https://www.facebook.com/pages/Bizzmom-Health-And-Beauty/460157304058386

    Normala Ab. Shukor
    Shaklee Independent Disributor

    Boleh COD kawasan Selangor dan kawasan yang berhampiran manakala penghantaran melalui pos mengambil masa 1-4 hari waktu bekerja.














    Keistimewaan dan Kelebihan Vitamin E SHAKLEE : Vitamin Semulajadi

    Suka sangat dengan vitamin E ni, saya dah banyak cuba yang lain, tapi yang ni sangat berkesan dengan masalah saya. Apa yang membuatkan ianya best ialah bukan sahaja kulit pulih dari parut tapi rasa bertenaga bila diambil secara konsisten dengan fungsinya meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih....hehehe hendak-hendaknya malam-malam tertentu la kan...opssss. Itulah sebabnya dikenali sebagai 'VITAMIN CINTA'.

    Rutin saya sebelum tidur, saya picitkan sikit dan sapu pada parut jerawat, buat macam sapu masker tu tapi jangan la banyak sangat..rugi oooo... yang selebihnya saya makan. Esok bangun pagi, kita akan rasa kulit muka tu lembut jew... dan yang bestnya parut tu hilang dari hari kehari...tak caya cubalah... oklah saya citer sikit info tentang vitamin E ni yer..


    Apakah Vitamin E SHAKLEE

    Diperbuat dari minyak soya dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung denga 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama,delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran.

    Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat raksa, kadmuim dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

    Vitamin E Shaklee dihasilkan dari sumber semulajadi, boleh dilihat pada labelnya. Label Shaklee bertulis "d" bermaksud dihasilkan dari sumber semulajadi manakala jika label "l", maksudnya vitamin itu dihasilkan dari sumber kimia atau tiruan. Sila periksa label botol vitamin E anda sekarang... tulin ke tiruan?


    KENAPA KITA PERLUKAN VITAMIN E?
    Untuk  melawan radikal bebas/ sebagai antioksida :  Vitamin E meresap ke dalam membrane sel tubuh kita, dan menghalang radikal bebas yang cuba meresap ke dalam tubuh.


    APAKAH FUNGSI VITAMIN E SHAKLEE
    •  Kesuburan lelaki dengan meningkatkan bilangan sperma untuk peluang hamil pada isteri
    • Melindungi jantung
    • Anti-penuaan - melambatkan proses penuaan dengan kurangkan garis halus, kesan parut dan memulihkan tekstur kulit dan pigmentasi/jeragat 
    • Kelestarian tenaga - meningkatkan tenaga seksual dengan membekalkan oksigen yang lebih atau panggil sahaja 'vitamin cinta'
    • Benign Breast Disease
    • Kesihatan mata - memperbaiki masalah oksidasi, katarak dan masalah penglihatan
    • Memperbaiki kitaran darah, merawat bahu dan kaki kekejangan, urat varikos dan sakit sendi
    • Penyakit Parkinson
    • Penyakit Lou Gehrig’s/ Amystropic Lateral Sclerosis (ALS)
    • Untuk warga Emas,terutamanya untuk ingatan yang baik.


    APA BEZA VITAMIN E SHAKLEE??

    IA MENGANDUNGI SELENIUM AND EKSTRAK BIJI ANGGUR

     Setiap softgel Vitamin E Shaklee mengandungi :-
    •  400 IU vitamin E dari sumber semulajadi
    •  65 mg selenium ( untuk melengkapkan aktiviti vitamin E)
    • 38 mg ekstrak biji anggur ( mengandungi campuran proanthocyanidins yg merupakan antioksida yang lebih kuat dari vitamin E dan vitamin C.
    Ekstrak Biji Anggur (Grape seed extract) yang terdapat di dalam Vitamin E Shaklee mengandungi pelbagai khasiat dan terbukti berkesan untuk membantu mengatasi kanser serta amat baik untuk awet muda dan memelihara kecantikan badan jika diamalkan secara konsisten. Grape seed extract juga terbukti berkesan untuk menguatkan sistem imunisasi badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul, serta merencat pembengkakan dan keradangan.

     
    SIAPA BERISIKO KEKURANGAN VITAMIN E
    1.  Mereka yang menghidap Cystic Fibrosis              
    2. Mereka yang menghidap Ulcerative Colitis 
    3. Mereka yang mempunyai penyakit Hati / Liver Disease
    4. Jika anda mengamalkan diet rendah lemak,rendah kalori
    5. Mereka yang mengambil ubat seperti cholestytramine (Questrian) atau colestipol (Colestid)
    6. Mereka yang mementingkan kecantikan dan kesihatan 



    MAKANAN YANG KAYA DENGAN VITAMIN E

    Makanan
    Kuantiti
    Vitamin E dalam mg
    Minyak Badam                 


    1 sd bsr
    5.30
    Badam panggang
    1 oz
    6.72
    Apple
    1 sederhana
    0.81
    Asparagus dimasak
    4 batang
    0.81
    Avocado
    ½ sederhana
    2.32
    Minyak jagung
    1 sd bsr
    1.90
    Kacang Hazel
    1 oz
    6.72
    Mangga
    1 bj sederhana
    2.32
    Minyak zaitun
    1 sd bsr
    1.67
    Mentega Kacang
    2 sd bsr
    3.00
    Minyak Kacang Tanah
    1 sd bsr
    1.60
    Kacang Tanah
    1 oz
    2.56
    Minyak safflower
    1 sd bsr
    4.60
    Minyak Bunga Matahari
    1 sd bsr
    6.30
    Biji Bunga Matahari
    1 oz
    14.18
    Keledek
    1 bj sederhana
    5.93
    Wheat Germ
    ¼ cawan
    4.08
    Minyak Wheat-germ
    1 sd bsr
    20.30


    APA YANG MEMAKSIMUMKAN DAN MENGURANGKAN PENYERAPAN VITAMIN E

    VITAMIN E WORKS BETTER WITH
    VITAMIN E IS HARMED BY

    >Kuantiti kecil lemak (dlm diet harian)
    >Selenium
    >Vitamin A
    >Beta Carotene
    >Vitamin C

    > Antacids
    > Beberapa jenis ubat untuk merendahkan paras kolestrol.


    Sehari hanya satu biji sahaja. So, satu botol boleh tahan sehingga 4 bulan!!!
    Jadi, siapa kata vitamin Shaklee mahal... Harga setanding dengan kesan yang anda alami..... 
    Berminat?



    Hubungi segera untuk keterangan lanjut dan harga yang special hanya dari vitaminsihat2u. 

    SMS/Whatsapp : 012-2475576
    Email : vitaminsihat2u@gmail.com
    Lawati FP : https://www.facebook.com/pages/Bizzmom-Health-And-Beauty/460157304058386

    Normala Ab. ShukorShaklee Independent Disributor

    Boleh COD kawasan Selangor dan kawasan yang berhampiran manakala penghantaran melalui pos mengambil masa 1-4 hari waktu bekerja.






    Komen

    Anda Mungkin Meminati

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)