Testimoni : Merawat hipertiroid/tiroid dengan vitamin shaklee : Vivix bantu Masalah Hyperthyroid/tiroid pulih



Tiroid ataupon thyroid ianya bengkak ataupon benjolan dileher, akibat pembesaran kelenjer tiroid yang memberi kesan kepada kesihatan seseorang.

Kelenjer tiroid ni boleh nampak dibahagian depan leher mengeluarkan hormon dan hormon penting ialah Thyroxine (T4) dan Triidothyronine (T3) yang fungsinya mengawal kadar metabolisma badan kita.

Apabila pengeluaran hormon tiroid yang terlebih (hyper) atau terkurang (hypo) yang menyebabkan terjadinya tiroid ini.


Inilah kisah salah seorang yang mengidap masalah hypertiroid yang agak teruk juga. Pengalaman beliau atau dikenali sebagai Nieda sangat membuka pintu hatinya untuk mencuba produk vitamin Shaklee.

Jom baca..





Lagi testimoni untuk masalah tiroid.

Testimoni Vivix untuk masalah Tiroid 



Testimoni Vivix untuk masalah Tiroid 


Testimoni Vivix untuk masalah Tiroid 



Itu sahaja perkongsian saya untuk masalah tiroid atau hypertiroid yang mengambil suplemen Vivix untuk memperbaiki masalah kesihatan mereka.

Berminat untuk dapatkan vivix bagi membantu masalah diatas, hubungi saya untuk dapatkannya..




Your Shaklee Health Consultant 
Normala Shukor
Shaklee ID | 917807
Whatssap | 012-2475576
Pengedar Shaklee Selangor

Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui kurier berdaftar




Sembelit masa hamil / cara atasi sembelit dengan Ostematrix Shaklee


Sembelit semasa hamil sering terjadi adalah masalah biasa buat ibu hamil. Kira-kira 30% - 40% ibu hamil akan mengalami sembelit. Ini kerana perubahan hormon semasa hamil yang memperlahankan pergerakan makanan melalui salur penghadaman anda. Tekanan oleh rahim yang semakin membesar ke atas rektum juga boleh mengakibatkan sembelit. Dan sesetengah pil zat besi juga boleh membuatkan sembelit menjadi lebih teruk.



Sembelit bukanlah satu masalah besar bagi kebanyakan wanita hamil, tetapi jika berlarutan, maklumkan kepada doktor anda. Kadang-kala, sembelit yang berpanjangan boleh menyebabkan buasir. Ini boleh jadi menyakitkan, gatal dan tidak selesa. Ada juga yang mengalami pendarahan semasa membuang air besar. Buasir biasanya reda sendiri tidak lama selepas bersalin.



Kenapa ibu hamil/mengandung selalu sembelit?
  • Ibu hamil mengeluarkan  hormon progestron yang lebih semasa mengandung. Hormon progesteron menyebabkan usus dan sistem pencernaan ibu lebih relaks, menyebabkan proses pegerakan  makanan menjadi perlahan dan makanan yang tidak dapat dihadam dengan baik akan menyebabkan sembelit. 

  • Dehydration - Kurang minum air.

  • Zat Besi (Ferrous Fumarate) - Ibu hamil selalunya memerlukan zat besi yang tinggi untuk mendapatkan bacaan hemoglobin atau HB yang baik sepanjang kehamilan. Pengambilan sesetengah pil zat besi yang banyak boleh menyebabkan ibu-ibu mudah terkena sembelit. 

  • Kurang Bersenam

  • Bagi ibu yang sarat hamil, rahim yang semakin membesar menyebabkan tekanan pada usus sehingga boleh menghalang laluan najis ke usus besar dan rektum.
  • Stress/ Tekanan


Cara Mengatasi Sembelit Ketika Hamil.

1. Minum air secukupnya iaitu paling kurang sebanyak 2.5L atau 8 gelas air setiap hari. Hamil atau tidak, pengambilan air yang cukup sangat penting untuk badan yang sihat. Bila badan cukup air, sistem pencernaan dapat berfungsi lebih baik dan lancar. Bagi yang bermasalah sembelit, bolehlah cuba minum jus prun atau air dengan perahan lemon. Minuman jus ini dapat membantu melawaskan pembuangan kita.


2. Lebihkan pengambilan serat (high fiber) dan bijirin penuh dalam makanan seharian. Amalkan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam makanan untuk mengurangkan risiko. Buah-buahan seperti betik, prune, psyllium husk. Makan dalam jumlah yang sedikit tetapi kerap. Dengan cara ini, perut akan lebih selesa dan kurang berasa kembung.

3. Buat senaman ringan, seperti berjalan selama 20 minit. Hamil/mengandung bukanlah satu alasan untuk kita tidak bersenam. Lakukan senaman ringan seperti yoga atau keluar berjalan ditaman sekitarnya. Bila badan aktif, pergerakan usus untuk menghadam makanan lebih berkesan dan sembelit juga akan berkurangan.


4. Tabiat ke tandas pada masa yang sama setiap hari. Tabiat yang suka melewatkan pembuangan juga boleh menyebabkan sembelit. 


5. Semak dan teliti semula pengambilan Suplemen/Vitamin Kehamilan. Beberapa jenis suplemen kehamilan juga mengandungi bahan yang dapat membuatkan kita sembelit. Baca senarai kandungan dalam suplemen yang diberi oleh doktor atau yang kita beli sendiri.

Jika ubat kita mengandungi kandungan zat besi yang tinggi walaupon anda tidak anemia, mintalah nasihat dan jasa baik doktor untuk menukarkan suplemen kepada yang kurang kandungan zat besinya. Istimewanya suplemen Vitalea Shaklee yang kandungan zat besinya tidak akan membuatkan kita sembelit walaupon pengambilannya lebih dari 1 biji sehari.

Pengambilan zat besi berlebihan akan menyebabkan sembelit kerana hanya sebahagiannya sampai kepembuluh darah, manakala yang selebihnya akan pergi kesistem pencernaan kita dan menyebabkan najis menjadi keras seterusnya menyebabkan sembelit itu terjadi. 


6. Amalkan pengambilan bakteria baik. Bakteria baik amat berkesan untuk sistem penghadaman yang sihat. Dapatkan khasiat bakteria baik dengan pengambilan yogurt ini kerana bakteria probiotik ini dapat mempercepatkan penghadaman makanan. Probiotik juga boleh diperolehi dalam bentuk suplemen.


7. Amalkan Pemakanan Yang Sihat. Apa yang kita makan semasa hamil sangat penting untuk kesihatan kita dan bayi. Amalkan diet yang seimbang dan sihat dengan panduan carta pemakanan sihat yang mampu membekalkan khasiat penting disamping mengelakkan sembelit.

Elakkan karbohidrat berlebihan yang diproses seperti nasi putih dan pasta dengan menggantikannya dengan bijirin penuh seperti beras perang dan oat. Tambahkan pengambilan buah-buahan dan sayuran segar yang kaya dengan serat bagi sistem penghadaman yang lancar dan efisien. Kurangkan pengambilan minyak sayuran seperti minyak kelapa sawit dan marjerin dengan menggantikannya dengan minyak semulajadi dari avokado dan mentega kacang.


8. Pengambilan Supleman penting untuk memperbaiki dan memenuhi nutrien zat bagi ibu hamil - Set Hamil yang Lengkap – Set Hamil Shaklee.

Ibu hamil lazimnya mengalami kekurangan nutrisi akibat kurang makan dan alahan. Didalam buku “Vitamin Bible For The Twenty-First Century” hasil tulisan Earl Mindell ada dinyatakan bahawasanya “sembelit merupakan salah satu petanda tubuh kita kekurangan vitamin B Compleks dan Magnesium.

Di dalam Set Hamil Shaklee, terdapat Ostematrix yang membantu dalam mengatasi masalah sembelit. Ostematrix merupakan pil kalsium cukup Magnesium dengan Vitamin D dan ianya bukan sekadar kalsium biasa.


Ostematrix Shaklee

Kandungan Ostematrix membantu pergerakan otot dan sistem saraf dengan mengawal pengecutan otot dan saraf yang lemah. 

Bertindak sebagai laxative lembut dengan merehatkan otot usus dalam mengekalkan air dan membantu menggalakkan proses pembuangan yang lancar. Fungsinya mengekalkan dan menarik air ke dalam usus bagi mengelakkan terjadinya najis menjadi kering dan keras. 

Bukan itu sahaja fungsi dan kebaikan Ostematrix juga adalah untuk mengimbangkan air dalam badan kita dimana kandungan Kalsium didalamnya ni adalah elektrolit utama dalam badan kita seperti natrium, kalium, klorin, fosfat dan magnesium. Keseimbangan elektrolit penting untuk peredaran darah dan bendalir dalam badan kita.

Oleh itu, pengambilan Set Hamil Lengkap amat disarankan bagi ibu hamil atau sekurang-kurangnya pengambilan Ostematrix konsisten dan teratur bagi mengatasi masalah sembelit ibu hamil tadi.


Testimoni ibu hamil yang konsisten dengan Ostematrix Shaklee :-


Testimoni ostematrix shaklee sembelit dan kaki kejang masa hamil

testimoni ostematrix shaklee masalah sembelit masa hamil dan sakit belakang

testimoni ostematrix masalah cramp/kejang masa hamil dan sakit pinggang


Jom dapatkan Ostematrix untuk masalah sembelit, kaki kejang dan sakit pinggang semasa hamil disini :- 


Your Shaklee Health Consultant :
Normala Shukor
Shaklee ID | 917807
Whatssap | 012-2475576
Pengedar Shaklee Selangor

Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui kurier berdaftar.




4 Langkah/Cara Penjagaan Kulit Bebas Jerawat dengan Set Permulaan Youth Skincare Shaklee

SET PERMULAAN YOUTH SHAKLEE SKINCARE DENGAN 4 LANGKAH DAN CARA ATURAN GUNA















SET PERMULAAN YOUTH SKINCARE NATURAL 100% TERBAIK YANG SIMPLE RUTIN HARIANNYA!


Assalamualaikum... hai...apa khabar hari ni....
Harap sume sihat hendaknya....
Okey.. kali ni nak citer sikit bagi mereka yang nak cuba-cuba start rutin penjagaan muka... bolehlah mula dengan yang basic dulu iaitu Set Permulaan Youth Skincare Shaklee yer :)

Ni dia Set Permulaan Youth Skincare Shaklee.

Satu set ni ada 4 langkah/cara yang simple dan semua orang pon tahu dan amalkan...Jom kita tengok yer..



LANGKAH 1 - LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Cuci muka bersih-bersih dengan Cleanser.

Cleanser ni tak keringkan kulit muka. Kalau senyum pun takde rasa tegang kulit tu. Kenapa agaknya? Sebab cleanser ni adalah soap-free. Kita guna hybrid-formulation. Gel + oil. Wangi sangat sebab ada minyak Avocado. Just pulas penutup dan picit sikit yer.. penutup botol yang special dan senang pulas... bestkan...


FUNGSI : Membersih, menghalus dan menyediakan kulit anda secara lembut untuk wajah yang lebih berseri.

CARANYA : Pulas penutup dan picit pembersih muka sebesar saiz kacang pea ke atas tapak tangan yang basah, ratakan ke seluruh wajah dan bilas atau gunakan span basah untuk bersihkannya. Guna hujung jari tengah urut membulat keseluruh wajah secara lembut.


KESAN : Mengandungi avocado oil untuk melembapkan dan melembutkan kulit. Juga bertindak sebagai make-up remover yang sederhana make-up.





LANGKAH 2 - PERFECTING SKIN TONER

Lepas tu double cleansing kan dengan Toner Youth yang wangi dan sangat lembut ni.

Membantu buang lebihan Cleanser kot-kot ada sisa lagi kan. Lepas tu buang kulit-kulit mati. Maka kulit menjadi sangat bersih. Baru kita move pada langkah seterusnya. 


FUNGSI : Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.

CARANYA : Basahkan kepingan atau bebola kapas dengan toner dan sapukan ke seluruh wajah anda.


KESAN : Membantu mengecilkan liang pori pada wajah. Membuang sel kulit mati dan menyuburkan kulit. Memberi rasa sejuk pada kulit dan bertindak sebagai penenang bagi kulit rengsa. Ianya baik untuk semua jenis kulit. Toner ni bila kena pada kulit muka akan rasa sejuk sebab fungsi dia sebagai penenang bagi kulit yang teruk seperti jerawat dan melegakan rengsa akibat salah guna produk lain.







LANGKAH 3 SIANG - AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50

Kalau siang pakai Moisturizer SPF-50 ni.

Membantu kekalkan moisture kulit yang bersih tadi tu kan. Dan paling penting SPF50 tu bertindak sebagai pelindung daripada sinaran UVA yang menyebabkan penuaan kulit (macam jeragat etc) dan dalam masa yang sama bantu halang dari UVB (bertindak sebagai sunblock supaya kulit tak SUNBURN). 


FUNGSI : Melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit anda serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.


CARANYA : Ambil setitik pelembap di hujung jari, titikkan pada seluruh muka, dan sapukan ke atas kulit.


KESAN : Moisturizer SPF-50 ini bertindak 3 dalam 1 iaitu sebagai pelembab wajah di siang hari + sunblock SPF50 + primer. Memberikan efek glowing pada wajah. Kulit makin glowing dan berseri.





LANGKAH 4 MALAM - ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM

Waktu malam pula guna Night Cream.

Waktu malam sangat penting kena guna krim malam sebab masa malam sewaktu kita tidur dan berehat kulit kita akan bekerja keras untuk repair dan bina sel-sel baru. Mana-mana sel yang rosak masa ni la akan dibetulkan. Krim malam ni dia beri nutrien dan vitamin yang diperlukan oleh kulit kita supaya penghasilan sel-sel baru dapat dilakukan dengan lebih cepat.


Krim malam juga akan bantu lock moisture kulit kita ni. Kalau kita selalu terdedah dengan aircond lagi la perlu guna krim malam ni. Kalau tak kulit akan cepat kering. Kering maksudnya garis penuaan dan wrinkles lebih cepat muncul.


FUNGSI : Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.

CARANYA : Letakkan krim di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan leher. Ratakan pada keseluruhan kulit.


KESAN : Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, menyamakan tona kulit dan membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.


So... itulah dia 4 langkah dan cara penggunaan bagi SET PERMULAAN Skincare YOUTH Shaklee yang mudah dan simple. 


HARGA UNTUK SET PERMULAAN YOUTH SHAKLEE ialah : RM850.00 termasuk postage.

Hubungi saya untuk harga ahli untuk penjimatan hebat : 012-2475576



Testimoni:


Dulu... adik ni guna skincare timbang kilo yang membuatkan kulit wajahnya breakout teruk. dan alhamdulillah, bila dia jumpa SET YOUTH SKINCARE SHAKLEE ni, terus cuba sebab dia yakin bahan-bahan yang ada dalam skincare ni botanical dan tiada bahan kimia.

hasilnya selepas 8 bulan konsisten penggunaan... adik ni puashati dan berbaloi penggunaannya... 








Youth Skincare ni boleh kecutkan jerawat??? Macàma mana tu??

Penting kandungannya ada 2 bahan yang didalamnya utk merawat jerawat dimuka..

Antaranya ialah:


1) Ekstrak buah Schisandra Chinesis menghilangkan radang kulit, bengkak bernanah, kulit gatal dan sakit termasuk yang berpunca dari jerawat. Semuanya boleh hilang dengan Schisandra Chinesis.

2) Vital repair complex pulak memberi vitamin pada kulit dan bertindak sebagai antioxidant yg menjaga dan memelihara kulit dari rosak. Vital repair complex menggalakkan penghasilan sel2-sel kulit yg cantik.
Bestkkannn guna Youth. Bukan setakat krim tapi dapat vitamin sekali pada kulit. 
Best ssgttt eh!



HARGA UNTUK SET PERMULAAN YOUTH SHAKLEE ialah : RM850.00 termasuk postage.
Hubungi saya untuk HARGA AHLI untuk penjimatan hebat : WASAP : 012-2475576


Nak dapatkan YOUTH SKINCARE SHAKLEE NATURAL 100%, hubungi saya untuk harga super awsome!!




Whatsapp je saya ok, Special Price menanti!!!


Hubungi saya disini : 012-247 5576


HARGA YOUTH Shaklee Skincare - 0% SST / Ahli Shaklee area Subang Perdana, Subang Tambahan, Shah Alam, Selangor


Assalamualaikum...

Ramai yang review dan lihat testimoni YOUTH Shaklee Skincare kan... ni saya sertakan sekali harga 1 Set penuh lengkap dari penjagaan siang sampailah kemalam untuk rawatan memperbaiki kulit tak sekata, kusam, garis halus, berparut, jerawat, jeragat rosak dan lain-lain lagi. Sempena SST yang bermula 1 September 2018 ini, pihak Shaklee TIDAK MENAIKKAN HARGA bagi setiap produk mereka yer... so masih lagi jimat dan berbaloikan...

Ini dia 6 item penting yang ada dalam Youth SkinCare Shaklee ialah:
  • Luminous Gel Oil Cleanser - 125ml
  • Perfecting Skin Toner - 177ml
  • Age Defense Moisturizer SPF-50 - 50ml
  • Advanced Renewal Night Cream -50ml
  • Radiance C+E - 60 capsules
  • Activating Serum - 30ml
Disini ialah kelebihan dan fungsi setiap Skincare Youth Shaklee Natural 100% ni... meh kita baca jap...

1) Luminous Gel Oil Cleanser 3 in 1 action - Memperhalus, membersih dan melembutkan kulit. Mengandungi avocado oil untuk melembapkan & melembutkan kulit. Bertindak sebagai Makeup Remover untuk light makeup. Jadinya dah jimatkan... dah tak payah susah-susah nak beli 2 item utk makeup remover dan pencuci.

2) Perfecting Skin Toner - Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekal nutrisi. Membantu mengecilkan liang pori pada wajah. Sangat sejuk pada kulit bagi menenangkan kulit yang rengsa akibat salah pakai produk.

3) Age Defense Moisturizer SPF-50 - Melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit. SPF-50 melindungi kulit muka daripada sinaran matahari selama 16 jam serta melindungi wajah daripada pencemaran alam sekitar seperti asap kenderaan dan sebagainya. Keistimewaan Age Defense Moisturizer SPF-50 ini adalah ia bertindak 3 dalam 1 iaitu sebagai pelembab wajah di siang hari + sunblock SPF50 + primer. Memberikan efek glowing pada wajah. bestkannn!!!

4) Advanced Renewal Night Cream - Menyokong proses pembaharuan sel kulit ketika tidur agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.
 


5) Radiance C+E - Menggalakkan proses pembaharuan sel-sel kulit semasa tidur. Campuran botanical khas YOUTH membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin dan cerah.Membantu memudarkan jeragat serta parut jerawat.


6) Activating Serum - 10X kuasa kepekatan untuk  pembaharuan sel serta menggalakkan penghasilan collagen. Membantu menegangkan kulit wajah agar kelihatan lebih muda dari usia sebenar.

"YOUTH Skincare TIADA bahan kimia berbahaya yang boleh menyebabkan kulit rosak seperti kebanyakan produk lain.. meh kita kenalpasti apakah bahan-bahan yang selalu digunakan dalam produk skincare kecantikan lain yang ramai tidak tahu..."



5 BAHAN BERBAHAYA DALAM KOSMETIK YANG ANDA PERLU ELAKKAN NOMBOR 2 RAMAI YANG TAK PERASAN.

1. Parabens :
Walaupun belum diharamkan di Malaysia, paraben dikaitkan dengan kemungkinan menyebab kanser apabila sebahagian besar keputusan biopsi menemui kesan paraben pada sel kanser. 

Paraben adalah sejenis bahan pengawet yang murah 
dan digunakan secara meluas dalam industri kosmetik seperti didalam pencuci muka, deodoran, shampu dan sabun badan.

Sifat paraben yang mempunyai properti menyerupai estrogen dikaitkan dengan peningkatan kebarangkaliannya menjadi penyebab kanser payudara.


2. Triclosan :
Triclosan ialah bahan antibakteria yang sering digunakan di dalam sabun antibakteria. Bahan ini didapati mampu untuk mengganggu sistem endokrin.
terutamanya pada tiroid dan sistem peranakan. Kajian menunjukkan kebimbangan yang triclosan menyebabkan bakteria menjadi semakin "kebal" terhadap antibiotik. 

Tiada bukti yang cukup kukuh mengaitkan bahawa mencuci dengan sabun anti bakteria adalah lebih baik dari mencuci dengan sabun biasa.


3. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) / Sodium Laureth Sulfate (SLES) :
Surfaktan ini digunakan secara meluas dalam produk pembersih. Ianya tidaklah merbahaya secara umum
tetapi terdapat kebimbangan yang ianya mampu membentuk nitrosamines, sejenis karsinogen penyebab kanser. 

Penggunaan terlalu banyak surfaktan ini boleh menyebabkan kekeringan dan kerengsaan pada kulit. 


4. Propelyne Glycol : 
Ialah sejenis alkohol organik yang kerap digunakan sebagai agen perapi kulit. Ianya merengsakan kulit dan mampu untuk menyerap masuk ke dalam kulit. Dikatakan mampu menyebabkan dermatitis (melecet pada kulit). 

Bahan ini digunakan di dalam shampoo, sunscreen, pelembap dan perapi rambut.


5. Formaldehyde : 
Digunakan dalam kosmetik untuk menghalang pertumbuhan bakteria. Bahan ini telah diklasifikasikan sebagai karsinogen (penyebab kanser) oleh The International Agency For Research and Carcinogens.


Dah tahukan bahan-bahan dalam produk skincare.. so.. sekarang ni check balik produk skincare kita tu yer :)


Okey....
Bagaimana nak pilih produk yang bebas semua bahan berbahaya di atas?

Pilihlah YOUTH SHAKLEES, bebas bahan berbahaya.
Telah diuji RND selama 8 tahun sebelum pengeluaran yang meluas.. 8 tahun juga dikaji keberkesanan dan bahan-bahan pun dipastikan yang terbaik dan selamat untuk pengguna.

KUASA BOTANIKAL - YOUTH™ adalah sebuah revolusi. Dengan lapan paten dan paten-diproses, setiap produk YOUTH diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada ianya cara hidup anda, kerosakan persekitaran, atau penuaan semulajadi.


MUSCADINE GRAPE

Polifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama dengan Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, yang membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut, lebih lama.

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Secara tradisionalnya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.


VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.


YOUTH COMPLEX

Kunci untuk mengecapi kulit yang cantik, kelihatan-muda adalah dengan mempercepatkan pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat. Kulit yang muda melakukannya dengan mudah. Ia akan memperbaharu pada kadar yang optimum dan menghasilkan semua kolagen dan elastin yang kita perlukan untuk kulit yang lembut, gebu serta berseri.


Tetapi dengan meningkatnya usia kita, keserian itu akan hilang. Pembaharuan sel kita akan menjadi perlahan dan kolagen dan elastin yang dihasilkan akan berkurangan.


Berbeza dari produk penjagaan kulit yang lain, teknologi canggih kami bukan sahaja menangani penuaan di permukaan, malah ia bertindak pada sel kulit anda.


Ini bermakna yang kami tidak hanya menyediakan manfaat perlindungan dan pembaikan, kami juga menyokong fungsibpenting sel yang dapat memulihkan keremajaan dan seri wajah.


Mengandungi 10 kali ganda kepekatan YOUTH Complex yang dalam proses paten, Youth Activating Serum semestinya produk yang diperlukan dalam koleksi YOUTH.




Berdasarkan dari Testimoni Pengguna YOUTH Shaklee Skincare..
  • Hampir 100% Pengguna konsisten Youth Shaklee Skincare mendapat kesan yang positif
  • Untuk Masalah Jerawat di Wajah Remaja, Jerawat Pasir, Jerawat Batu, perubahan dilihat seawal 7 hari penggunaan.
  • Untuk Masalah Kedutan di dahi (wrinkles) perubahan iaitu garis halus, kedut pulih dalam masa 30 hari.
  • Untuk masalah Jerawat di wajah matang (maksudnya yang dah tua pun berjerawat) dan kulit berminyak, perubahan ketara dilihat selepas 30 hari Penggunaan Youth SHAKLEE
  • Untuk Masalah Kulit Jeragat Tompok / Hyperpigmentation / Kulit Berjeragat, kesan jeragat beransur pudar kelihatan seawal 60 hari penggunaan.
  • Untuk masalah garisan halus di mata / kedutan di mata, kesan garisan / kedutan mulai beransur hilang kelihatan seawal 30 hari.


KELEBIHAN YOUTH Skincare

Youth Shaklee telah dihasilkan selepas ujian klinikal dan pembangunan yang teliti selama 8 tahun dimana ianya:


✔ Mempunyai 8 Patent Khas
✔ Hypoallergenic - Sesuai untuk kulit sensitif
✔ Non-Comedogenic - Tidak menyumbatkan liang pori.Mudah serap
✔ Diuji oleh ahli Dermatologist - Pakar Kulit
✔ Diuji oleh ahli Ophthalmology - Pakar Mata
✔ 100% Vegan iaitu 100% dari sumber tumbuhan.Tiada isu halal
✔ BEBAS Gluten
✔ Tiada ujian ke atas haiwan
✔ BEBAS daripada 2500 bahan kimia keras yang boleh merosakkan kulit wajah
.
Youth by Shaklee juga mempunyai kajian klinikal yang terbukti berkesan dimana ia melibatkan analisa terhadap 7 perubahan pada kulit wajah dimana ianya merangkumi:
  • Kedutan di wajah 
  • Saiz pori di muka
  • Tone warna kulit
  • Ketegangan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi pada wajah
  • Kecerahan kulit
TESTIMONI Pengguna YOUTH Malaysia - kesan penggunaan dari 10 ke 30 hari penggunaan dimana pengguna telah menjalani ujian kulit sebelum & selepas memakai YOUTH Skincare.

TESTIMONI Pengguna Skincare YOUTH Shaklee :













Harga Untuk setiap item/produk/Set Permulaan/Set Memperbaharui dan Mengekalkan/Set Rawatan Intensif dan Pemulihan ialah :-
  • Luminous Gel Oil Cleanser - 125ml - RM193.75
  • Perfecting Skin Toner - 177ml - RM200.00
  • Age Defense Moisturizer SPF-50 - 50ml - RM206.25
  • Advanced Renewal Night Cream -50ml - RM250.00
  • Radiance C+E - 60 capsules - RM412.50
  • Activating Serum - 30ml - RM412.50

Macam mana, jangan tunggu lama-lama.. nanti orang lain dah syantik-syantik macam snow white.... awak ni masih lagi macam mak tiri dia..huhu

Nak dapatkan YOUTH SKINCARE SHAKLEE NATURAL 100%, hubungi saya untuk harga super awsome!!


Whatsapp je saya ok, Special Price menanti!!!
Hubungi saya disini : 012-2475576




Your Shaklee Health Consultant 
Normala Shukor
Shaklee ID | 917807
Whatssap | 012-2475576
Pengedar Shaklee Selangor


Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui kurier berdaftar.




Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)