Testimoni Set Kecantikan untuk kulit jerawat, kusam, berparut dengan vitamin Shaklee, Harga Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum...

Alhamdulillah masih sihat lagi dengan izinNya. Saya harap sahabat yang lain pon begitu juga...

Seperti biasa la yer..... enyry kali ni nak updated testimoni pengguna yang dah konsisten dengan set kecantikan shaklee ni dan dah mula rasa kesannya.

Jom kita tengok dulu!







Kebaikan dan manfaat vitamin kecantikan ni sangat berkesan seperti dibawah;


✿✿Vitamin E Shaklee✿✿
  • Penting untuk pemulihan dan kecantikan kulit 
  • Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida
  • Melindungi dan mencegah kerosakan sel, menghaluskan dan mencerahkan kulit
  • Mempercepatkan proses pemulihan kulit,bagus untuk mereka yang mempunyai kulit kering
  • Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
  • Berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit serta menghilangkan parut jerawat
  • 1 botol – 120 biji untuk 4 bulan lamanya!!!


✿✿Sustained Release Vita-C 500 mg✿✿ 
  • Sistem pelepasan berterusan secara semulajadi setiap jam selama lima jam berturut-turut.
  • Membentuk kolagen, mencantikkan dan mencerahkan kulit.
  • Meningkatkan sisitem imun melawan jangkitan seperti selesema, alergi hidung dan asthma.
  • Anti-Oksidan - kecutkan jerawat, melawan dan menghapuskan radikal bebas sebelum menyerang sel-sel tubuh kita.
  • Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.

πŸ€INFO ESP :http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2014/10/1001-khasiat-dan-kebaikan-esp-yang.html


Set kecantikan Shaklee ni jimat untuk 4-6 bulan lamanya.... jimat sangat sebab kalau dibandingkan dengan vitamin luar sana. 
So.... macam mana? Mereka dah rasa kesannya lagi-lagi yang nak harga jimat boleh jer jadi ahli...

 Tak rugi taww sebab keahlian hanya seumur hidup dan untuk kegunaan sendiri... boleh order online/call/melalui saya... insha allah.... semua tu boleh diuruskan.


Nak cuba? Jangan segan-segan hubungi saya dan dapatkan konsultasi percuma ;
Normala
Sms/Whatsapp : 012-2475576





kempiskan perut buncit dengan cara pembersihan usus/detoks yang berkesan

Bila sebut jer toksin.. mungkin ramai yang pandang ringan atau tak tahu atau buat2 tak tahu..... tak kiralah yg berbadan besar atau kecik manapon akan ada tanda- tanda toksin berlebihan dalam badan.... pernah tak alami yg macam dibawah ni..

- munculnya jerawat dibahagian belakang badan
- keletihan yang melampau/ sakit kepala
- mulut berbau
- bau badan yang tidak menyenangkan
- sembelit, buasir, sistem penghadaman yg tidak baik
- masalah tidur ( imsomnia)
- masalah sendi- lenguh badan
- hormon tidak stabil (selalu moody)
- selulit, kenaikan berat badan


Kenapa pentingnya pembersihan usus/detoks ni?
  • Kita makan macam-macam makanan yang sebahagiannya tidak dapat disalurkan sebagai zat kepada tubuh badan dan akan terkumpul dan melekat didinding usus jika keadaan dimana usus tidak dapat lagi memproses dan menyah untuk dibuang.... maka dengan melekatnya sisa buangan ini lama kelamaan menjadi tebal dan mengundang pelbagai penyakit.... disini lah usus perlu dibersihkan untuk membuang plak-plak atau lemak-lemak yang melekat itu tadi...

  • Apabila usus telah dibersihkan/detoks maka mudahlah badan menyerap vitamin lain dengan berkesan... sebab itulah makan banyak mana pon vitamin kalau usus tidak dibersihkan....kesannya tidak seperti yang diharapkan....


Dengan pengambilan Herb-lax mampu menyah masalah toksin dan mencuci yang terkumpul sejak berkurun lama dalam usus tu... akibatnya.... muncullah pelbagai penyakit...

Herblax ni memang super power dalam pembersihan usus yang berkerak, diperbuat dari bahan semulajadi dan kombinasi herba yang terpilih untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.



Manfaat utama Herb-Lax;

- merangsang usus utk proses pembersihan secara lembut bagi yang tersimpan lama dalam tubuh kita
- membantu masalah sembelit
- mengempiskan perut (sgat sesuai bagi mereka yang ingin megurangkan berat badan)
- badan ringan dan terasa cergas sepanjang hari

Gabungan Herblax dengan Lecithin sebagai pembakar lemak berkesan dalam proses detoks/pembersihan usus yang berkesan.


Testimoni yang konsisten dengan pengambilan herblax shaklee ni;




Bagi yang nak kempiskan perut.. haa dicadangkan amiklah herblax ni secara teratur... insya allah....
Perut boroi jadi kempis, badan sihat dan cergas.


Berminat dengan Herb- Lax silalah hubungi saya sementara stok masih ada... Paling laris dan cepat habis...

πŸ€Sms/ whatsapp : 012-2475 576
πŸ€Normala

Penapis air alkali tinggi bagus untuk air bersih dan kualiti, murah dan terbaik, jug pitcher water filter shaklee



Air penting dalam kehidupan seharian kita, tanpa air tubuh akan menjadi lemah dan kurang daya ketahanan melawan jangkitan kerana fungsi utama air memberikan oksigen pada kadar mampu dan membawa nutrisi makanan untuk disalurkan kepada sel-sel dalam badan... bayangkan jikalau seseorang itu hidup tanpa air seperti negara-negara luar yang dilanda krisis air... lihat sahaja keadaan mereka dan kadar kematian meningkat dari hari kehari.



Penting juga untuk tahu tahap kebersihan air yang kita guna seharian untuk minum dan sebagainya.... haaa jom kita bereksperimen...

Jom test adakah air dirumah anda adalah air sihat ataupon tidak???


  • =》Test kealkalian air dirumah masing-masing yer....
  • =》Lagi tinggi kealkalian air.. lagi elok air dan lagi sehat, selamat untuk diminum....

So.. mcm mana nak tengok kealkalian air tu selain kita test guna kertas kealkalian....(bleh beli kat bookstore atau mana-mana yang ada jual ni yer)

Keputusannya ;

  • =》makin biru air, makin alkali air
  • =》makin alkali air, makin baguslah untuk kesihatan...



So... macam mana nak dapatkan penapis air yang betul-betul hasilkan kealkalian air yang sihat?
Saya cadangkan penggunaan Get Clean Water Filter Shaklee..... kenapa?


  • Get Clean® Water Filter Shaklee merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat.

  • Berbeza dengan jag air yang lain, Get Clean®Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

  • Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.


Ni testimoni mereka yg megambil langkah bijak utk air bersih..




Istimewanya water filter shaklee ialah tiada pada penapis jenama lain dan ianya sangat-sangat kualiti serta dijamin air bersih;
  • Jag yang direka boleh dibawa kemana sahaja
  • Nak travel? 
  • Balik kampong? 
  • Camping?
  • Tanpa penggunaan elektrik ... jimat wang!!!

Boleh juga diletakkan diatas meja makan dan juga di dalam bilik... untuk memudahkan ibu-ibu berjaga malam untuk membancuh susu anak... haaa...bestkan!

Sekarang ni... jag water filter shaklee sangat femes kerana ianya berbaloi untuk dihadiahkan kepada mereka yang tersayang...

Jom kempen air bersih - 1 rumah 1 jag water filter shaklee!

Harga bukan rm3k....bukan rm2k dan bukan rm1k...jimat untuk wang anda... jimat tau!


  • Paling mudah dimiliki oleh tiap rumah.
  • Boleh bawa kemana sahaja
  • Jimat elektrik dan masa
  • Jimat wang dan tenaga

http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2015/06/kombinasi-set-penjagaanvitamin-kulit.html?m=1


Hubungi saya utk info lanjut dan harga
SMS/Whatsapp : 012-2475576
Normala

Panduan buat Ibu berpuasa yang menyusukan anak

Alhamdulillah... 
Selamat menyambut Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh keberkatan dariNya.

Ramai ibu-ibu menyusukan anak mahu berpuasa seperti orang lain tetapi bimbang akan keperluan susu untuk simanjanya.. adakah cukup? Berkualiti? Dan bolehkah bertahan seharian berpuasa?



Disini saya kongsikan serba sedikit panduan buat ibu-ibu yang menyusukan anak berpuasa.

  • Islam sebenarnya memberi kelonggaran kepada kaum ibu yang menyusukan anak untuk tidak berpuasa pada bulan Ramadhan, dengan menggantikannya pada waktu lain atau dengan membayar fidyah. Ini kerana dikhuatiri apabila berpuasa siibu akan mengalami dehidrasi kerana kekerapan bayi menyusu setiap 2 hingga 3 jam. 

  •    Tetapi jangan risau buat ibu-ibu yang ingin berpuasa, dimana selagi keadaan ibu dan bayi sihat dan tidak mendatangkan masalah seperti kekurangan gizi, penghasilan susu yang kurang, jatuh sakit dan lain-lain, ibu tadi tidak digalakkan berpuasa.

  • Paling penting, ibu menyusu boleh mengatur pengambilan makanan 3 kali sehari dan secara disiplin mengambil makanan yang berkhasiat dan seimbang iaitu dengan komposisi;
      - 50% karbohidrat
      - 30% protein dan
      - 20% lemak 


http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2014/10/1001-khasiat-dan-kebaikan-esp-yang.html


Panduan berikut boleh dilakukan untuk memastikan bahawa penghasilan susu selama ibu berpuasa tetap lancar dan berkualiti. Semoga dengan berkat susu ibu dibulan puasa ini memberi lebih manfaat kepada sikecil membesar dengan sihat dan soleh.


1. Makanan berkhasiat;
Ibu yang sedang menyusu memerlukan tambahan sekitar 700 kalori per hari, iaitu 500 kalori diambil dari makanan ibu dan 200 kalori diambil dari cadangan lemak dalam tubuh ibu. Penting bagi ibu menyusu yang sedang berpuasa untuk mempertahankan pola makanan 3 kali sehari dengan hidangan gizi seimbang ketika bersahur, berbuka dan menjelang tidur. Makanan semasa sahur akan menghasilkan tenaga yang berguna untuk aktiviti pada hari itu.


2. Banyakkan minum air;
Minum air putih sebanyak 2 liter, ditambah dengan cecair lain seperti jus buah dan susu. Minum segelas susu setiap sahur boleh mengurangi ancaman anemia bagi ibu yang menyusukan anaknya. Berbuka puasa 
dengan minuman suam akan merangsang kelancaran susu bagi ibu yang menyusui.

Tips : ibu yang menyusui bayinya perlu minum segelas susu ketika sahur dan berbuka puasa kerana susu mengandungi protein dan kalsium yang diperlukan selama menyusui. Jadi ibu menyusui boleh berpuasa tanpa memberi kesan kepada penghasilan susu ibu.


3. Beristirehat;
Merasa lemah ketika berpuasa adalah lumrah, apalagi jika siibu baru menyusui. Cuba beristirehat sejenak dengan tidur sebentar atau sekadar relaks menenangkan fikiran. Ibu menyusui perlu mengetahui bahawa semakin kerap bayi menyusu, maka penghasilan susu ibu akan semakin banyak.... jadinya, semasa berpuasa ibu tetap rajin menyusui bayi dan susu akan tetap lancar.


4. Pam dan susui dengan kerap pada malam hari;
Kemungkinan penghasilan susu ibu akan berkurang pada siang hari, oleh itu manfaatkannya pada malam hari untuk mengepam susu dan menyusui semaksimum yang mungkin. Stok susu ibu yang diperah dapat digunakan pada siang hari.


5. Berbuka bilamana keadaan tidak mengizinkan;
Jangan memaksa diri untuk terus berpuasa bila siibu tidak berkemampuan atau merasa khuatir dengan kesihatan diri mahupon bayi. Anda bolehlah berbuka dengan kurma dan makanan yang berkhasiat untuk mendapatkan kembali tenaga.


"Saya doakan semoga ibu-ibu yang gigih berusaha untuk berpuasa disamping menyusui anak sihat dan sentiasa cukup keperluan untuk simanja anda..."



Terima kasih kerana sudi membaca. 
Share pada teman-teman penyusuan anda jikalau panduan ini bermanfaat... :)

Salam sayang
Normala
012-2475576



Alasan tak puasa sebab sakit gastrik atau pedih ulu hati dengan esp shaklee | harga esp shaklee

Atasi sakit gastrik atau pedih ulu hati dibulan puasa dengan ESP Shaklee


Alhamdulillah... masuk ni dah tahun ke-2 saya berpuasa tanpa sakit gastrik atau pedih ulu hati sebab saya amalkan minum esp shaklee dan tak lupa buah tamar.... kalau tak.... time nak berbuka jer pasti ada rasa nyeri kat ulu hati.... ambil masa jugaklah nak reda.. 
Kalau time sahur pula, selepas saya makan nasi sikit.... buah tamar dan barulah minum esp serta air suam... insya allah bertenaga walaupon bekerja seharian dipejabat.... 

Bukan itu ajer esp ni kalau kita bancuh dengan air minuman lain macam jus buah ker... milo atau sebagainya.... hmmmm dia punya kick sampai nak minum selalu.... puasa-puasa ni cubalah try blendkan buah tamar pastu camporkan dengan esp... wallah!!! Jilat jari beb!!!!

Okeh.... jom baca sikit bagaimana ESP ni dapat membantu mereka utk pulih dari sakit gastrik atau pedih ulu hati/perut?


~ESP berfungsi mengurangkan keasidan dalam perut yang disebabkan oleh jus gastrik.

~ESP bersifat alkali bercampor asid perut akan mengurangkan hakisan pada dinding perut yg boleh menyebabkan ulser perut jika gastrik kerap menyerang. 

~ESP mengandungi 20 jenis asid amino yg membina sel-sel dan tisu baru bagi dinding perut utk sihat dan bertenaga.

~ESP juga memberi tenaga segera utk mereka yg sering keletihan dan membuatkan kulit bersih dan berseri-seri.










Nak cuba ESP?
Rugilah kalau tak nak amik peluang ni sebab esp lebih bagus dari soya yang ada diluar sana kerana ianya soya Non-GMO yang melalui proses yang penting dari anak benih soya itu sendiri... no suntik-suntik tau ... tu sebab kalau minum soya yang dibeli kat kedai kita tak tahu proses pembuatannya..... 

So... pilihan ditangan anda!!! 


http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2014/10/1001-khasiat-dan-kebaikan-esp-yang.html


Hubungi saya untuk harga dan konsultasi percuma!

Normala 
SMS/Whatsapp : 012-2475576


kebaikan bedak ronasutra untuk kulit cantik, betul ke tuh??

Assalam...

Dah lama nak tanyer.... sebab tiba-tiba pulak tergoggle entry bedak ronasutra ni.... bukannya apa saya ni dah lama tak pakai bedak...sebab pertama sekali kalau beli bedak compack tu belum tentu sempat habis.. asyiklah retak menanti belah.... gara-gara berebut ngan anak..... dan lagi satu kalau pakai sebarang bedak kat muka ni.. hmm naik merah-merah muka saya.... alergik sikitlah...

So... trylah survey mana-mana yang sesuai dan saya jumpalah bedak ronasutra ni....


Ni saya copy & paste dari blog ronasutra. Antara kebaikannya ialah;

1.  Boleh dipakai semasa waktu tidur tanpa mudarat.

2. Liputan yang baik (full coverage) tanpa menyumbat pori-pori, kulit masih boleh "bernafas" walaupun pakai  secara tebal kerana ia diperbuat daripada bahan galian (mineral).

3. Mengawal pengeluaran minyak di muka, pada masa yang sama tidak mengeringkan kulit.

4. Solekan yang nampak semulajadi dan tidak bertepek dan bercapuk2.

5. Bedak ronasutra tahan lama bila kita apply kat muka. Ianya tahan selama 16 jam.

6. Melindungi kulit dari sinar UV kerana bedak ini mengandungi SPF 35.

7. Merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan. Tidak perlu guna foundation berasingan. Serbuk halus & lembut, tidak kelihatan bertepung.

8. Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan "peeling", pori kulit yang besar serta kulit berminyak/kering kerana ronasutra mengandungi bahan mineral zinc oxide.

9. Sangat sesuai untuk kulit sensitif dan juga mereka yg mengalami masalah kulit alergi.

10. Formula dan kandungan yang suci, halal dan bebas pewangi. Boleh dipakai pada waktu solat atau ketika menunaikan Haji/ Umrah tanpa was-was.

11. Warna dicipta khas untuk kulit Asia (tanpa penggunaan pigmen biru yang lazimnya terdapat dalam bedak solekan lain).

12. Pantas dan menjimatkan masa sebab tak perlu pakai foundation atau concealer lagi.

13. Satu-satunya bedak solek yang boleh diguna terus setelah "facial" atau rawatan kulit tanpa menyebabkan iritasi.


Betul ke tu??? Macam best jerkan.... So.. saya dah macam terpikat pulak dengan bedak ronasutra ni.... 
Kalau kawan-kawan ada pengalaman guna bedak ronasutra ni atau bedak lain.... bolehlah kongsi-kongsi citer disini yer....


Sharelah entry ni dengan kawan-kawan anda jika rasa ianya bermanfaat yer! :)

Salam sayang!
Normala

Kesan pengambilan minyak ikan omega guard shaklee, testimoni dan kebaikan omega guard shaklee

Assalam semua dan harap semuanya sihat-sihat....

Ramai yang tanyer saya apa kesannya pengambilan minyak ikan omega guard shaklee ni????
Dan juga testimoni minyak ikan omega guard shaklee..... sebab saya rasa pasti ramai yang nak tahu apa kelebihan dan kebaikan minyak ikan omega guard shaklee ni berbanding minyak ikan yang lain kannn....

Apa yang kita perlu tahu....

Omega Guard adalah minyak ikan terbaik dunia kerana mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Ia juga diekastrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk dan tidak tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak Omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan. 
   
1 kapsul Omega Guard ini mengandungi 905mg asid lemak Omega-3, EPA dan DHA

EPA membantu menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak. Asid lemak (Omega-3) ini tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan kita dan perlu diambil dari sumber makanan.


Apakah fungsi lain EPA?

  • Membantu mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Membantu mengawal kadar kolesterol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Membantu menghindar dari tekanan perasaan
  • Membantu mencegah penyakit darah tinggi


Apakah fungsi lain DHA?

  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan simptom kanser payudara
  • Mengelakkan simptom kanser prostat
  • Menghindar migrain dan rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada bahagian kaki dan tangan


Jom kita tengok testimoni-testimoni yang telah mencuba minyak ikan omega guard shaklee ini dan seterusnya lebih yakin setelah ianya berkesan dan membantu masalah kesihatan mereka.

              πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€

testimoni 1
- anak kerap selesema dan batuk lambat baik dan setelah mencuba omega guard shaklee ni... selesema dan batuk mula pulih...

testimoni 2
- bagi mak mertuanya yang ada kolesterol tinggi.. alhamdulillah bacaan kolesterolnya terkawal dan doktor menasihatkan supaya meneruskan pengambilan Omega guard shaklee.


Bagaimana omega guard shaklee ini bertindak untuk masalah diatas tadi;

=》omega memanaskan dada dan mencairkan kahak, kerana asid lemak omega-3 dari sumber air laut sejuk sememangnya terkenal untuk kurangkan keradangan dan penghasilan mukus.

=》omega guard membakar lemak terkumpul dalam darah, memperbaiki dan melancarkan perjalanan darah yang menyebabkan masalah kolesterol dan mengawal kolesterol dari berulang kembali.


Lagi testimoni yang telah berpuas hati akan kesan pengambilannya...yang penting ianya tanya selamat.









omega guard shaklee ini sememangnya sentiasa ada dalam stok dirumah saya kerana seisi keluarga mengambilnya lebih-lebih lagi anak-anak saya dah jarang selesema dan demam....dan kesihatan semakin baik..


Ini salah sorang anak saya...penggemar tegar omega guard shaklee. :-)




Berminat untuk dapatkannya, hubungi saya untuk harga dan konsultasi percuma dari saya;

SMS/Whatsapp : 012-2475576
Normala Ab Shukor
Id Shaklee : 917807




Sakit kepala disebabkan Aneurysm/Aneurisme otak merbahaya kepada nyawa pengidapnya

Baru-baru ini heboh diperkatakan oleh media sosial tentang istilah Aneurysm/Aneurisme.

Apa sebenarnya Aneurysm/Aneurisme ni?

Aneurysm/Aneurisme ialah keadaan dimana salur darah dalam otak atau mana-mana bahagian dalam badan kita menjadi kembang macam belon.. dan akhirnya boleh pecah dan akibatnya akan berlaku pendarahan dalaman dan membawa kepada gejala strok dimana sel yang tidak menerima bekalan darah secukupnya boleh membawa maut.

Aneurisme otak juga dikenali sebagai "aneurisme cerebral" ini adalah keadaan dimana terdapat pelebaran pembuluh darah pada otak. Pelebaran ini akan berlaku terutama pada persimpangan arteri besar atau lebih dikenali sebagai lingkaran willis.



Punca dan symtom yang terjadi Aneurysm/Aneurisme.

1. Atherusclerosis - keadaan dimana arteri mengeras kerana pemendapan kolesterol dalam salur darah yang dipanggil plak yang melekat dan tebal didinding salur darah. Ini kerana plak yang terkumpul menjadi keras sekaligus menghalang/menyumbat saluran darah menjadi lancar.


2. Darah tinggi - paling ketara adalah disebabkan tekanan / stress yang melampau adalah penyumbang darah tinggi.



3. Congenital defect - sejak lahir sememangnya dah ada masalah arteri tak kuat melawan sebarang serangan penyakit.


4. Imuniti rendah - mengakibatkan terjadinya jangkitan bakteria atau fungus dalam salur darah.



Cara mengawal dan sekaligus mencegah terjadinya Aneurysm/Aneurisme ini ialah;


- mengawal kadar kolesterol dalam badan pada tahap selamat.

- mencegah daripada mendapat penyakit darah tinggi.
- meningkatkan imuniti badan melawan serangan bakteria atau fungus.
- mengawal stress dan tekanan pada tahap yang optimum.
- berhenti merokok
- menjaga pemakanan dan persekitaran yang bersih.
- melakukan senaman atau aktiviti yang mengeluarkan peluh.
- mengambil ubat mengikut saranan doktor atau amalkan makanan tambahan sebagai mencukupkan nutrisi yang hilang.

Saranan untuk membantu mengawal sekaligus mencegah sakit kepala atau Aneurysm/Aneurisme yang membahayakan kesihatan ialah dengan amalkan beberapa makanan tambahan/vitamin. 

Vitamin yang dicadangkan ialah;

Set Asas untuk mereka masih diperingkat awal Aneurysm/Aneurisme - Vitalea, B. Compleks dan Vitamin C.


1. VITALEA 

Kebaikan multivitamin Vitalea Shaklee yang tiada pada kebanyakan multivitamin yg lain... 
bagaimana vitalea atasi letih  dan lesu :
Kandungan zat besi di dalam Vitalea membantu meningkatkan paras hemoglobin dalam darah.

Hemoglobin penting untuk pengangkutan oksigen keseluruh badan.


Kekurangan oksigen merupakan salah satu punca yang menyebabkan badan cepat letih, lesu dan mengakibatkan sakit kepala.

Bila darah cukup oksigen, peredaran darah dalam tubuh akan jadi lebih lancar dan bertenaga.



2. B COMPLEX
B Complex memang sangat bagus untuk saraf kita. Kekurangan vitamin B  boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak. Orang yang kurang vitamin B ni memang sangat mudah stress, tertekan dan hilang daya fokus. (Orang yang selalu stress dan marah-marah disarankan ambil B Complex ni)

Jadi badan kita memang sangat perlukan vitamin B yang lengkap, sebab tu saya pilih B Complex Shaklee, lengkap dengan semua vitamin B dan asid folik juga!


**Lepas saya sendiri amalkan B Complex ni, memang jarang dah sakit kepala tu datang.... Syukur alhamdulillah... :)



3. VITAMIN C

Menguatkan sistem imun yang lemah dan membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik....jadinya..vitalea perlulah diambil bersama vitamin C yer... Vitamin C juga berfungsi untuk menjaga salur darah supaya tak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah dan membantu proses metabolisme kolestrol.

**ni salah satu vitamin feveret saya.. selain untuk kesihatan, vitamin C juga untuk kecantikan kulit.. bonus... kulit saya cerah berseri...:-)


Vitamin lain yang perlu untuk mengawal kolesterol dan tekanan darah tinggi adalah;


🌷Info vit. C paling popular skrang ini!!! http://vitaminsihat2u.blogspot.com/2014/10/mencegah-tanda-awal-selesema-kebaikan.html?m=1


1. MINYAK IKAN ( OMEGA )

Omega-3 memang sangat bagus untuk membantu melancarkan pengaliran darah didalam badan kita. Selain tu, Omega juga bertindak untuk :

-Mengawal kolestrol yang berlebihan

-Mencegah pembekuan darah
-Mencegah penyakit darah tinggi
-Menghindar tekanan perasaan
-Mencegah penyakit saluran darah dan strok
-Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi.
-Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar
-Mengekalkan tekanan darah normal
-Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala
-Merendahkan kolestrol
-Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.
-Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain.
-Semua di atas ni berkait rapat dengan punca untuk kita elakkan daripada terkena aneurisme otak.


** kami sekeluarga juga mengambil omega ni untuk mencegah kelesuan dan alhamdulillah kesihatan bertambah baik lebih-lebih lagi anak-anak saya yang sangat jarang terkena demam dan selesema.


Ingin dapatkan vitamin tambahan.. hubungi saya untuk info dan konsultasi percuma.

Sms/whatsApp : 012-2475576
Normala
id : 917807




Kombinasi set penjagaan/vitamin kulit cerah semulajadi paling berkesan dan mudah!


Assalamualaikum....

Rasa bersalah kalau tak diceritakan bahawasanya bulan ni Shaklee menawarkan harga promosi untuk set vitamin iaitu ;

- Sustained Release Vit. C
- Vita-E Complex
Kombinasi set penjagaan/vitamin kulit cerah semulajadi paling berkesan dan mudah ini adalah set budget untuk mereka yang inginkan kulit cerah sekata dan merawat parut jerawat..

Set kecantikan kulit ni paling cepat laris macam goreng pisang panas... jadinya sapa-sapa yang terasa nak memilikinya haaaaa.. cepat-cepatlah yer contact saya di hotline =》012-2475576 ~ normala.

Bukannya apa... saya kesian betul tengok iklan-iklan dalam FB tu... "kulit putih hanya 3 hari sajer".. memang akan cantik kulit tu tapi fikirkanlah kesannya lepas tu yer...

Ada customer saya ni telah mencuba produk-produk instant putih 3 hari tu.... apa yang terjadi???? Kulit muka dia habis berjeragat... apa yang boleh saya tolong dia ... nasihatkan cara pemakanan dan dapatkan vitamin semulajadi ni supaya memulihkan masalah kulitnya dari dalam... sebab jeragat ni salah satu puncanya gangguan hormon yang disebabkan pemakaian produk-produk kecantikan yang salah dan kandungan merkurinya tinggi....


Oh yer....nak masuk bulan puasa nikan... dan tak lama lagi kita akan menyambut ramadhan, so elok sangatlah disamping kita berpuasa dari makan makanan yang tak berkhasiat.. bolehlah merawat sekali kulit muka yang semakin hari lesu, kusam, berparut dan tak berseri tu...


Apa kebaikan set ini untuk kulit kita yer... jom baca sikit manfaatnya..

- Vita-E Complex
Antara keistimewaannya:
  • Penting untuk pemulihan dan kecantikan kulit.
  • Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksidan.
  • Melindungi dan mencegah kerosakan sel, menghaluskan dan mencerahkan kulit.
  • Mempercepatkan proses pemulihan kulit,bagus untuk mereka yang mempunyai kulit kering.
  • Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit.
  • Berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit serta menghilangkan parut jerawat.
  • Membantu melindungi jantung.
  • Menghangatkan hubungan suami isteri.
  • Membantu meningkatkan bilangan sperma berkualiti.

1 botol – 120 biji untuk 4 bulan lamanya!!!

"Vita-E Complex ni adalah antara vitamin favourite saya! Tiap-tiap malam saya buat masker sebelum tido..parut jerawat pon makin lama makin pudar... best tau!!!!"


- Sustained Release Vita-C 500 mg
Antara keistimewaannya:
  • Sistem pelepasan berterusan secara semulajadi setiap jam selama lima jam berturut-turut.
  • Membentuk kolagen, mencantikkan dan mencerahkan kulit.
  • Meningkatkan sistem imun melawan jangkitan seperti selesema, alergi hidung dan asthma.
  • Anti-Oksidan - kecutkan jerawat, melawan dan menghapuskan radikal bebas sebelum menyerang sel-sel tubuh kita.
  • Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.

"Saya tak pernah miss pengambilan vitamin C setiap hari yang menjadikan kulit saya cerah berseri gitewww.... almaklumlah..... saya ni jenis tak suka pakai make-up.... so kenalah jaga kulit dari dalam.....biar nampak natural dan semulajadi". ;-)

INilah saya....


Jom tengok testimoni yang berpuashati dengan set kombinasi vitamin untuk kulit sihat dan berseri ni ;

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Dan banyak lagi testimoni mereka yang berpuashati dengan mencuba vitamin semulajadi ni... haa.. anda bagaimana??? Tak teringin ker jadi seperti mereka-mereka itu..... takkan masih berkira-kira lagi kot??? 



Untuk kesan yang sangat baik disarankan pengambilan ESP secara konsisten dapat memulihkan sel-sel kulit yang telah rosak dengan memperbaiki dan hasilkan sel-sel kulit yang baru.

Antara keistimewaannya ESP ialah;
  • Membina sel2 baru utk kulit cerah dan bersih 
  • Pulihkan pigmentasi - kulit berseri, tona kulit sekata, pulihkan parut jerawat. 
  • Ibu hamil lebih bertenaga dan berseri, menyusukan anak (act as milk booster) 
  • Membantu mengurangkan paras kolesterol dan penyakit jantung. 
  • Membantu mengawal masalah diabetes. 
  • Membantu memberi tenaga segera... mereka yg sering letih dan lesu 
  • Membantu menurunkan berat badan – NAK KURUS!!! Sebab ESP mengenyangkan.. 
  • Bantu pulihkan gastrik dan bagus utk mereka yang baru pulih dari sakit.



Jangan segan-segan hubungi saya untuk harga dan kolsultasi percuma...

Normala Ab. Shukor
Id Shaklee : 917807
Sms/whatsapp 012-2475576


Oh yer!.. Macam mana nak dapatkan 'FREE VITALEA' Multivitamin terbaik dunia? KLIK SINI..

Jalan-jalan/percutian singkat ke Colmar Tropicale Bukit Tinggi, Pahang

Assalammualaikum..
Kali ni nak updated entry yang santai-santai jer...

Dah lama tak bawak anak-anak jalan-jalan sambil bercuti. So..School holiday kali ni.. kami planning ke Bukit Tinggi sahaja. Jalan-jalan santai.....kami tak booking hotel sebab dekat dengan rumah. Perjalanan makan masa 2 jam lebih sikit.... kami bertolak awal pagi dan sampai pon awal.. jadinya masa kami sampai tak ramai lagi pengunjung yang datang... oh yer.. kalau dari Karak Highway akan lalu Genting Sempah dan jangan terlepas pula signboard Berjaya Hills Resort yer...



Disebabkan awal pagi bertolak ke Bukit Tinggi, kami dapat rasakan embun pagi disepanjang perjalanan naik ke sana.. nyaman dan terasa tenang sekali.. dari jauh dah nampak bangunan gaya Perancis nun jauh diatas bukit yang dipenuhi pokok-pokok hutan semulajadi yang sangat cantik mata memandang... ceewahhh.

Disebabkan kami tak booking hotel, jadinya untuk masuk kesana dikenakan bayaran yer.. Ada pondok pengawal sebelum simpang masuk ke Colmar Tropicale tu.. haaa... bayaran untuk dewasa - RM13.00 dan kanak-kanak 4 – 11 tahun - RM8.00....oklah tu kan..

Mencabar juga nak naik ke Japanese Village ni.. kena lalu bukit agak tinggi juga... tapi alhamdulillah  sampai juga atas sana... tengok pemandangan cantik yang memukau dari atas bukit ni.. dan hati tak putus-putus memuji betapa besar dan cantiknya alam ciptaan Allah s.w.t ini...


Okeh.... jangan lupa bawak/beli air mineral siap-siap dari luar.. harga boleh tahan juga... sebotol RM4.00.. hmmm...

Botanical Garden ada pelbagai spesis bunga yang tak pernah kita lihat, kat sini semuanya cantik-cantik... rasa nak bawak balik pon ada.. tapi tak apa.. dapat snap satu gambar pon kira oklah kan...



DiJapanese Tea House ni ada disediakan baju sewa kimono, so sapa-sapa yang berkenan nak sewa dan ambil gambar dalam rumah jepun tu dikenankan bayaran RM20.00 sahaja. Saya hanya bergambar dengan baju saya sendiri jer...;).. kat sini ada air terjun buatan dan taman yang dijaga rapi oleh pekerjanya.. sangat kreatif dan cantik. Sangat tenang suasananya... rasa cam nak tido pon ada.... ;)


 



Jangan lupa turun dari Japanese Vilage tu kita singgah di Adventure Park, kat sini ada Flying Fox, Canopy Walk, Rock Climbing dan Pantball Warfare... anak-anak excited nak naik semua tu... tapi ada bayaran yang dikenakan tau... so anak-anak just pilih Canopy Walk untuk mereka rasai pengalaman berjalan atas titi merentasi pokok-pokok hutan... untuk Canopy Walk ni RM32.00 seorang... ;)

 2 beradik ni jer yang berani naik... yang      lain-lain bagi suport jer... hehehe

Masuk Colmar Tropicale... tersergam indah bangunan yang bercirikan perkampungan Perancis (French Theme), sangat romantis dengan suasana yang nyaman ... bagi mereka yang ingin berbulan madu.. elok sangat-sangatlah tempat yang macam ni yer... 


kebetulan kami masuk kami disambut oleh ‘Hello Kitty” ni.. dan selang beberapa minit ditengah-tengah perkampungan ini ada pertunjukan yang dijadualkan bagi menghiburkan para pengunjung.




Apalagi.. tak sahkan kalau tak ambil gambar... so.. ini sahajalah kenangan jalan-jalan santai kami ke Bukit Tinggi, Pahang. Anak-anak sangat puashati dan gembira... walau apapon inilah pengalaman percutian santai kami yang tidak akan dilupakan. So sweet! :-)

insya allah....ada rezeki...next entry jalan-jalan santai saya updated lagi yer....stay tune!!!
smile always!!!!!
Bye!
Wassalam....






Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)