TAMBAH TENAGA, Bina otot sihat dengan protein soya esp shaklee, siapa yang perlukannya?


Siapa yang perlukan ESP?

Dulu-dulu ESP ni femes dan biasanya dikaitkan dengan ibu-ibu menyusu - sebagai milk booster katanya...

Tapi sebenarnya, ESP ni semua orang pun perlukannya!

Walaupun banyak sangat kontroversi tentang soya...adalah....
  • - dikatakan penyebab kanser
  • - dikatakan penyebab masalah alergik 
  • - dikatakan penyebab masalah kulit
  • - dikatakan penyebab lelaki mandul


Tapi bila masyarakat yg mengamalkan soya beratus tahun tiada masalah kesihatan (malah lebih sihat dari masyarakat tempat lain, maka timbul teori baru - kerana mereka makan soya yg ditapai (fermented soy). Soya yang dah ditapai dikatakan tak bahaya macam soya yang tak ditapai.

Tapi... Beberapa (banyak) kajian dibuat ke atas soya... Baik yg ditapai atau tidak, ke atas bekas pesakit kanser dan orang sihat juga???


Kesimpulan dari kajian-kajian tersebut:-
  • - tiada beza samada soya ditapai atau tidak ditapai.
  • - produk soya tidak menjadi faktor bekas pesakit kanser mendapat semula kansernya, atau orang sihat mendapat kanser.
  • - orang-orang Jepun (pemakan soya tegar) sihat2 je takde plak yang mandul. Diaorang tak beranak ramai bukan sebab mandul. Macam tu juga orang-orang Jawa..subur..ramai belaka anaknya.
  • - kebanyakan kajian ke atas bahaya isoflavones (phyroestrogen dalam soya) dilakukan ke atas isoflavones secara isolated, bukan dilakukan ke atas kacang soya.


Walau macamanapun, seperti juga makanan lain, baik soya atau apa-apa je, kita mesti ambil dalam kadar sederhana... Tidak berlebih-lebih. Terlebih makan nasi pun boleh bawa kesan tak elok kepada kesihatan.


Kenapa ESP Shaklee ni menjadi trending dan selamat untuk semua?

ESP Shaklee ni dibuat daripada kacang soy non-GMO (soya-soya sekarang ni kebanyakan GMO), diproses tanpa menggunakan alkohol, asid, alkali mahupun suhu tinggi. Untuk ekstrak protein daripada produk, banyak yang guna alkohol tapi Shaklee tak. Kacang soya Shaklee ni diproses dengan air je.

Oleh itu kita pun nak jaga kualiti ESP, jangan bancuh dengan air panas supaya protein dia terjaga.


Semakin kita meningkat usia, kita perlukan protin untuk jaga otot kita. Otot yang lemah menyebabkan metabolisma menurun... Akibatnya? Badan senang naik!!!! 
Oleh itu.....
Amalkan ESP untuk jaga otot especially diri sendiri, pasangan, ibu bapa...

Protin-protin lain di pasaran, terutamanya kalau yang dipanaskan, ia bukan jer mengurangkan kandungan protein tapi juga protein tu jadi rosak dan tak dapat dicerna dengan baik oleh tubuh kita. Bila kita tak dapat cerna protin dengan baik, maka macam-macamlah masalah kesihatan seperti alegik, ekzema dan sebagainya.


Langkah pencegahan terbaik;

Mula-mula kita kena buat untuk ahli keluarga kita, pastikan famili kita dapat bekalan protein terbaik, bukan asal makan protein jer tapi sebenarnya hampas...erkkk


PROMOSI ESP + FREE KEAHLIAN....WOW!!!

Sempena offer ESP, belilah 6 tong dapat 7 tong, belikanlah utk ahli keluarga... Stok sendiri, pasangan, anak-anak (budak pun boleh minum ESP) dan especially mak ayah kita. Dapat 7 tong tu, 6 simpan stok minum sendiri, yang free tu bagi parents.

Sambil-sambil simpan stok sendiri, kalo ada customer nak COD pun senang, stok dah ade.


Tak rugi amalkan ESP, banyak kesan sampingannya! Meh kita review sikit apa kata mereka yang tegar amik ESP ni dan yang tak pernah miss....miss order....








Banyak lagi testimoni-testimoni dan kesan pengambilan esp ni... nanti saya buat review lain yer....

So... jangan segan-segan hubungi saya untuk order esp shaklee ni yer😉



Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat pembelian dari saya.

Normala
Shaklee Independent Distributor [
ID No. : 917807]
Contact No | WhatsApp : 012-2475576

Email : vitaminsihat2u@gmail.com
FB page : Normala Shukor

COD sekitar Selangor dan yang berdekatan.

Wassalam.


Catat Ulasan

Komen

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Subscribe Via Email (Do Not Edit Here!)